Cisli Bez Sayisi
216 görüntüleme
C
Cigdem
13 Mart 2026 10:58
Merhaba.. Artik ne yapacagimi bilmiyorum 7 aylik bir kiz bebegim var cisli bez sayisi cok cok düstü 2 aydir bu konuyla savas veriyorum.. aylardir sadece gündüzleri max 2 dolu bez ve tüm gece üzerinde kalmis olan bir sari renkte cisli bez yapıyordu.. bugün o tüm gece dolmasini bekledigim cisli bezi sadece ceyregi dolu vesari olarak gördüm.. Yurt disindayim doktorlar genel hali iyi deyip bana inanmayip geri yolluyolar ama cocugum her 2 saate bir emzirmeme ragmen az cis yapiyor bazen yüzeydel emip birakiyor neyapacagimi bilmiyorm artk bu kaygidan kurtulmak istiyorum ve anneligimden süphe etmeye basliyorm lütfen yardim edin
A
Arzu.G
Premium Üye
13 Mart 2026 11:05
Merhaba, beslenmesi nasıl ek gıda hiç mi yemiyor ? 7 aylık aslında çok küçük bir ay değil kilo alımı iyiyse açlık huzursuzluğu yoksa bez sayısına çok takılmayın .ilk aylardaki gibi 9-10 bez çıkmıyor bebek büyüdükçe .enfeksiyon gibi bir durumdan mi şüpheleniyorsunuz
C
Cigdem
13 Mart 2026 11:10
Merhaba, beslenmesi nasıl ek gıda hiç mi yemiyor ? 7 aylık aslında çok küçük bir ay değil kilo alımı iyiyse açlık huzursuzluğu yoksa bez sayısına çok takılmayın .ilk aylardaki gibi 9-10 bez çıkmıyor bebek büyüdükçe .enfeksiyon gibi bir durumdan mi şüpheleniyorsunuz
S
Seyhan B. ..
13 Mart 2026 11:43
Canim benim k8zimsa aynı ama kilo alımı normal o yüzden takılmıyorum ben
S
Seyhan B. ..
13 Mart 2026 11:44
Öyle çokta iştahlı bir bebek değil benim ki o yüzden az olmasi normal sizinkinin beslenmesi nasıl anne suttumu mamami aliyor
S
Seyhan B. ..
13 Mart 2026 11:44
Kizim bazen oluyor tek bez bile degisiyor
C
Cigdem
13 Mart 2026 11:56
Kizim bazen oluyor tek bez bile degisiyor
B
Burcu B. Ö.
13 Mart 2026 12:05
Merhaba.. Gözlemledigim kadariyla enfeksiyonu yok ateside cikmiyor hic diste görünürde yok ..B12 eksikligi var sadece onun icinde her ay kontrole gidiyor.. Ek gidayi pek sevemedi ve anne sütüne daha düskün bende israr etmiyorm bu ay tadim asamasi dedikleri icin … Su ve ek gidayi dengeli birsekilde vermeye calisiyorum.. Su cok verme süt icmez dedikleri icin icimden suyu daha cok vermek geciyor az cis oldgu icin ama korkuyorum
B
Burcu B. Ö.
13 Mart 2026 12:07
Benim bebeğim di 8 aylık doktor 150 cc su vermen gerek dedi günlük çünkü çok emse çok süt içse bile hepsini çiş yoluyla atmıyorlar demek ki sizinki ter yoluyla falan mı atıyor acaba da az çiş yapıyor yurt dışında çok zor görümcemden biliyorum
R
Rabia
13 Mart 2026 12:19
Belki sütünüz yeterli değildir bu gerçekten ihtimaller arasından en iyisi. Yurtdışında işleyiş nasıldır bilmem ama burada genel kontrollere gitmedikçe doktorlar çocuğun durumunu tespit edemiyor. Şu an bebeğimin genel takibini yapan doktora götürdüğümüzde kontrol süreleri içerisinde yeterli kilo alımının yeterli olmadığını söylüyor takibini yapmayan doktora götürdüğümüzde doğum kilosuyla karşılaştırıp gelişimine normal diyor. Takip gerekiyor anladığım kadarıyla.
A
Arzu.G
Premium Üye
13 Mart 2026 12:20
B12si kaç şuan ? İğne tedavisiyle 1ayda toparlanır o dert etmeyin .demiri nasıl takviye kullanıyor musunuz? Kilo alımı ne zamandır yok sadece 1ay ise endişelenmeyin geçici bir dönemdir ama daha uzun sureliyse kan tahlillerine baktırın mutlaka özellikle demir eksikliği iştahsızlık yapar .anne sütü alıyorsa ek gıdadan sonra verdiğiniz su yeterli gelir ona .ek gıdayı karnı açken sabahları teklif edin ısrar etmeyin tabii ki ama tamamen bırakmayın ilerde zorlanırsınız .litre litre su içemez zaten korkmayin verdiğiniz birkaç ml su emmesini azaltmaz .bir de cok fazla terlemesi de çişini azaltır evet .
C
Cigdem
13 Mart 2026 12:33
Benim bebeğim di 8 aylık doktor 150 cc su vermen gerek dedi günlük çünkü çok emse çok süt içse bile hepsini çiş yoluyla atmıyorlar demek ki sizinki ter yoluyla falan mı atıyor acaba da az çiş yapıyor yurt dışında çok zor görümcemden biliyorum
C
Cigdem
13 Mart 2026 12:36
B12si kaç şuan ? İğne tedavisiyle 1ayda toparlanır o dert etmeyin .demiri nasıl takviye kullanıyor musunuz? Kilo alımı ne zamandır yok sadece 1ay ise endişelenmeyin geçici bir dönemdir ama daha uzun sureliyse kan tahlillerine baktırın mutlaka özellikle demir eksikliği iştahsızlık yapar .anne sütü alıyorsa ek gıdadan sonra verdiğiniz su yeterli gelir ona .ek gıdayı karnı açken sabahları teklif edin ısrar etmeyin tabii ki ama tamamen bırakmayın ilerde zorlanırsınız .litre litre su içemez zaten korkmayin verdiğiniz birkaç ml su emmesini azaltmaz .bir de cok fazla terlemesi de çişini azaltır evet .
C
Cigdem
13 Mart 2026 12:42
Belki sütünüz yeterli değildir bu gerçekten ihtimaller arasından en iyisi. Yurtdışında işleyiş nasıldır bilmem ama burada genel kontrollere gitmedikçe doktorlar çocuğun durumunu tespit edemiyor. Şu an bebeğimin genel takibini yapan doktora götürdüğümüzde kontrol süreleri içerisinde yeterli kilo alımının yeterli olmadığını söylüyor takibini yapmayan doktora götürdüğümüzde doğum kilosuyla karşılaştırıp gelişimine normal diyor. Takip gerekiyor anladığım kadarıyla.
R
Rabia
13 Mart 2026 13:04
Yurt disinda birseyleri israrla kontrol ettirmeniz gerekiyor yoksa umurlarinda olmuyor pek genel hali iyi deyip yolluyolar cogu zaman.. sütüm azmi diye endise ediyorm ama pompa yaptm buseferfe tayzikli geldi bende onun yerine her 2 saatte bir emzirmeye calisiyorum en azindan pompadan daha kuvvetli emer biseyler icer diye cünkü sagdigim sütüde mamayida icmiyor
C
Cigdem
13 Mart 2026 13:10
Sütünüzün tazyikli gelmesi çok olduğu anlamına gelmez emzirmeden önce 10 ml kadar sütü sağıp emzirin. Benim bebeğim de memeyi seviyor en çok ama şu anlık mama vermek zorundayım kilo alımı düşük olduğu için
Yükleniyor...