Çişli Bez
271 görüntüleme
Z
Z ..
Premium Üye
18 Ağustos 2026 21:57
Başından beri anlamadığım anlamlandiramadigim o dava. Şimdi, ağır agir beş altı çişli bez diyorlar. Bebeğim 2.5 aylık ne kadar ağır bir bez çıkartabilir merak ediyorum. Bu ağırlık ne olmalı. Kimisi bir yumurta diyor kimisi 3 4 temek kaşığı şu diyor. İkinci sorum daha önemli bence. Ben bebeğim gece uyanmasın diye bezini takip uyutuyorum ve sabah kalkınca altını alıyorum ve baya gülle gibi bir bez oluyor. Eğer gece uyandığım zaman alsam gecede 2 bez ediyor. Bende sabah aldığımı 2 bez olarak sayıyorum. Ya da gün içinde idrar yapıyor bakıyorum hafif bir idrar daha alır değiştirmiyorum. E sonra baya agirlasinda iki bez sayıyorum çünkü değiştirmem gerektiği an değiştirmedim. Uygulamanın yapay zekası ne olursa olsun bunları da bir bez saymam gerektiğini söylüyor ki bence bu mantıksız. İki buçuk üç aylık bebeği olan ya da bu yoldan geçen anneler bana biraz detay verir misiniz bh çişli bez hesabını nasıl yapacağız adam akıllı

Hatice E.
Premium Üye
18 Ağustos 2026 22:28
Valla bende hiç anlayamamışımdır mesela günde 2 kerede kaka yapıyor kakalı bezdeki çişi nasıl ayrıştırıcam 😃 ilk başlarda çok takılıyordum hatta hassas tartıda bile tarttım 30 gr olmalı yazıyordu bir yerde tarttım 15 gr sonrasında lohusalıktan kafayımı oynatıyorum acaba dedim ve en sondada bıraktım 😃 şuan sadece 24 saatte ne kadar mama içtiğine veya ne kadar ek gıda aldığına bakıyorum. Huzurlu ise eğer mamasını içiyor ise bir sıkıntısı yoksa benim için ok bence onun içinde ok 😃
B
Beyza D.
18 Ağustos 2026 22:55
Buradaki kısas aslında bebeğin çişini yapıp yapmamasından ziyade doyup doymadığını anlamak. Doyumdan sonraki mesele yapmıyorsa idrar yolları ile ilgili bir sıkıntı var mı yok mu ondan.
Aynen anlattığınız gibi iki bez saymanız çok mantıklı, o ağır bezden günde 5 bez çıkar aşırı yapıyorlar çünkü. İki evladım da gece asla bez değiştirmedim (kaka olmadığı müddetçe).
Büyük kızım bazen gece işemezdi sabah yapardı hepsini, şu an 4 buçuk aylık olan kızım da sabaha karşı dolduruyor (emmeye uyandığı için bakıyorum boş oluyor bezi).
O gülle gibi dediğiniz bezi 1 saysanız da saymasanızda gün içerisinde 4-5 beze ulaşıyorlar zaten. Dediğim gibi mesele o beze çiş ve kaka çıkışının olması 😌
Aynen anlattığınız gibi iki bez saymanız çok mantıklı, o ağır bezden günde 5 bez çıkar aşırı yapıyorlar çünkü. İki evladım da gece asla bez değiştirmedim (kaka olmadığı müddetçe).
Büyük kızım bazen gece işemezdi sabah yapardı hepsini, şu an 4 buçuk aylık olan kızım da sabaha karşı dolduruyor (emmeye uyandığı için bakıyorum boş oluyor bezi).
O gülle gibi dediğiniz bezi 1 saysanız da saymasanızda gün içerisinde 4-5 beze ulaşıyorlar zaten. Dediğim gibi mesele o beze çiş ve kaka çıkışının olması 😌
B
Begüm A.
18 Ağustos 2026 22:55
Doğru hesaplıyorsunuz mavilik full ise yani bez aşırı dolmuşsa 2 sayabilirsiniz en az. Ama 2.5 ayda doktora eminim defalarca gitmişsinizdir kilo alımı iyiyse kafanızı çok yormayın
N
Nazlıcan
Premium Üye
18 Ağustos 2026 22:56
Bebeğim neredeyse 7 aylık, yaklaşık 2-3 ay ben de bu krizi yaşadım sonra deliricem sanırım diyip bıraktım. Şimdi bakıyorum çişini yapmış mı? Yapmış. Tamam o zaman sorun yok diyorum. Çünkü zaten o bir şekilde aç kalırsa size belli eder. Ağlar durduramazsınız, kilo alımı yavaşlar vsvs.
B
Beyza D.
18 Ağustos 2026 22:58
Bebeğim neredeyse 7 aylık, yaklaşık 2-3 ay ben de bu krizi yaşadım sonra deliricem sanırım diyip bıraktım. Şimdi bakıyorum çişini yapmış mı? Yapmış. Tamam o zaman sorun yok diyorum. Çünkü zaten o bir şekilde aç kalırsa size belli eder. Ağlar durduramazsınız, kilo alımı yavaşlar vsvs.
B
Beyza Y.
18 Ağustos 2026 23:49
Bezi aldığınızda ıslaksa onu çişli bez sayabilirsiniz bana bu şekilde söylemişti doktorumuz . Osman hoca da bu şekilde açıklıyordu. ağırlıkla ilgili bir mevzuyu hiç duymadım
Z
Z ..
Premium Üye
19 Ağustos 2026 11:36
Buradaki kısas aslında bebeğin çişini yapıp yapmamasından ziyade doyup doymadığını anlamak. Doyumdan sonraki mesele yapmıyorsa idrar yolları ile ilgili bir sıkıntı var mı yok mu ondan.
B
Beyza D.
23 Ağustos 2026 00:03
Osman hoca desteklemiyor ama biz hep anne karnında minyon bebek dediler. Birinci ayda bir kilodan fazla aldı ikinci ayda da ortalama bir kilo almış ama bize hep haftalık takiple günluk gr hesabı yaptırdılar. Son hafta mesela günde aldığı gr yarı yarıya düşmüştü. Sağlık ocağı hemşiresi çok saçma bebek her hafta aynı oranda büyümez hele iki buçuk aylık bebekte günlük gr hesabı yapılmaz aylık takip yapmalıyız dedi. Doktorlar başka yorumladı. Bende travma oldu cidden her şeyi düşünmekten delirecegim yani. O yüzden çişli bezlerine daha da dikkat edeyim dedim. Bu sefer de pimpirik oldum. Sabah aldığım bez en az üç bezdi mesela tüm gece emip emip uyuduğu için. Karışık durumlar
Yükleniyor...