Çişli Bez

291 görüntüleme
Z

Zeynep M.

Premium Üye
9 Ağustos 2026 02:20
bebeğim 5 ay 22 günlük. 15 temmuzdan itibaren giderek azalan bi çişli bez sorunu oluştu. 23 temmuzdan bu yana günde 2 çişli bez alıyorum. 23 temmuzda doktoruyla görüştüm. sıcaklardan normal dedi. 27 temmuzda rutin kontrolde testislerinde şişlik vardı ultrason temiz çıktı o günden bu yana ara ara tek taraflı şişiyor. kilo alımı bir ayda 300 gram olduğu için ek gıdaya erken başlattı doktor. bugün yani 8 ağustos bi gün önce 8 de takıp sabah aldığım çişli bezi boş denecek kadar az ve koyu renkti. tüm gün neredeyse her emmenin arkasına kustu. ek gıdadan dolayı olduğunu düşünüp üzerine düşmemiştim. gün içinde bir kez daha çişli bez aldım yaklaşık 8 saat beklemiş hali yine boş denecek kadar az. gece 22.00 sularında dudak kuruluğu farkettim. acil servise başvurmalı mıyım ya da doktor değişikliği gerekir mi müdahale gereken bir durumda mıyız

image
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Ağustos 2026 02:20
Bebeğinizin 5 ay 22 günlük olduğu ve 15 Temmuz'dan bu yana azalan bir çişli bez sorunu yaşadığı bilgisini verdiniz. Doktorunuz 23 Temmuz'da sizi muayene etti ve sıcaklardan dolayı normal olduğunu söyledi. Ancak 27 Temmuz'da testislerinde şişlik fark edildi, ultrason temiz çıktı ve o günden bu yana ara ara tek taraflı şişiyor.

Ek gıdaya 1 aylıkken 300 gram kilo alması nedeniyle erken başlattınız. Son olarak 8 Ağustos'ta bezini boş denecek kadar az ve koyu renkli olduğunu fark ettiniz. Bebeğiniz neredeyse her emzirme seansında kustu ve gün içinde bir kez daha çişli bez aldınız, yaklaşık 8 saat beklemiş hali yine boş denecek kadar az.

Aşağıdaki durumlar dikkate alınmalıdır:

1. Sıvı alımı: Bebeğinizin yeterli sıvı alması önemlidir. Anne sütü veya ek gıda yoluyla yeterli sıvı alıp almadığını gözlemleyin.
2. İdrar miktarı: Normalde bir bebek günde 4-6 kez ıslak bez çıkartmalıdır. Az miktarda veya koyu renkli idrar, dehidratasyonun bir işareti olabilir.
3. Doktorunuzla iletişim: Bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz ve doktorunuzla iletişim halinde olmanız önemlidir. Şüphe duyduğunuz anda doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.

Dudak kuruluğu fark ettiğiniz anda, bu dehidratasyonun bir belirtisi olabilir. Bu durumda:

Acil servise başvurmayı düşünün. Güvenli tarafta olmak her zaman daha iyidir.
Doktor değişikliği konusunda doktorunuzla görüşebilirsiniz, ancak bu durumda acil servise başvurmak daha önemli olabilir.

Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemlidir. Şüphe duyduğunuz anda harekete geçmek en doğrusu olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sibel A.

Premium Üye
9 Ağustos 2026 02:23
Yani aslında bu kadar az çişli bez normal değil sütü yeteri kadar alıyor mu ? Yetmiyor olabilir eğer alıyorsa anne sütü Bence bir bakılmalı
S

Sibel A.

Premium Üye
9 Ağustos 2026 02:24
Sıvıyı yeteri kadar aldığını düşünüyorsanız bence bir dr değişikliği yapıp başka bir dr bence yarın götürün
Z

Zeynep M.

Premium Üye
9 Ağustos 2026 02:38
Sibel Aslan
Sıvıyı yeteri kadar aldığını düşünüyorsanız bence bir dr değişikliği yapıp başka bir dr bence yarın götürün
çok teşekkür ederim. çok sık emiyor. su içirmeyi beceremedim reddediyor ama anne sütüyle desteklemek için neredeyse her saat emziriyorum. ben bi doktora daha göstereyim
D

Dilan

9 Ağustos 2026 04:33
belki de sizin verdiğiniz miktar ona yetmiyor ve sıvı dengesi şaşıyor bu arada bu kadar koyu renk idrar normal mı ?
D

Dilan

9 Ağustos 2026 04:35
bır de memeden içtiği için aslında ne kadar ml içtiğini takip edemiyor olma ihtimali çok yüksek bir öğün yada bir kaç öğün sütü sağıp biberon ile verseniz belki daha sağlıklı takip edilmiş olur
N

Nazlıcan

Premium Üye
9 Ağustos 2026 06:00
Merhaba, geçmiş olsun. Benim bebeğim de buna benzer bir durum geçirdi nerdeyse en fazla saat başı, genellikle 45-30 dkda emiyordu ama 2 gün boyunca bahsettiğiniz gibi çişli bez neredeyse almadım, aldıklarım da bezler çok boş ve koyu renkliydi. Önce sıcaklardan diye düşündüm ama böbrekleri rahatsızlanır diye hiç sıcağa çıkartmadan gözlemyine yine öyle olduğunu farkedip sütümü gözlemledim, miktar olarak hala aynı görünüyordu ama çok sık emdiği için devamlı ön süt emdiğini farkettim. Muhtemelen onunla karnını doyuramıyorum diye düşünüp mama alıp takviye yaptım ve çişiyle ilgili sorun çözüldü. Bir gözlemleyin isterseniz.
Z

Zeynep M.

Premium Üye
9 Ağustos 2026 09:45
Nazlıcan
Merhaba, geçmiş olsun. Benim bebeğim de buna benzer bir durum geçirdi nerdeyse en fazla saat başı, genellikle 45-30 dkda emiyordu ama 2 gün boyunca bahsettiğiniz gibi çişli bez neredeyse almadım, aldıklarım da bezler çok boş ve koyu renkliydi. Önce sıcaklardan diye düşündüm ama böbrekleri rahatsızlanır diye hiç sıcağa çıkartmadan gözlemyine yine öyle olduğunu farkedip sütümü gözlemledim, miktar olarak hala aynı görünüyordu ama çok sık emdiği için devamlı ön süt emdiğini farkettim. Muhtemelen onunla karnını doyuramıyorum diye düşünüp mama alıp takviye yaptım ve çişiyle ilgili sorun çözüldü. Bir gözlemleyin isterseniz.
çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim
Z

Zeynep M.

Premium Üye
9 Ağustos 2026 09:46
Dilan
bır de memeden içtiği için aslında ne kadar ml içtiğini takip edemiyor olma ihtimali çok yüksek bir öğün yada bir kaç öğün sütü sağıp biberon ile verseniz belki daha sağlıklı takip edilmiş olur
haklısınız bugün gün içerisinde hem mama takviyesi hem de biberonla süt vereceğim. farkı öyle daha iyi algılarım
Merve M.

Merve M.

9 Ağustos 2026 10:14
Zeynep Minkara
haklısınız bugün gün içerisinde hem mama takviyesi hem de biberonla süt vereceğim. farkı öyle daha iyi algılarım
Buraya gelismeleri yazar misiniz merak ettim
N

Nazlıcan

Premium Üye
10 Ağustos 2026 22:44
Zeynep Minkara
çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim
Merhaba, denediniz mi acaba sorun çözüldü mü ? İnşallah çözülmüştür
Z

Zeynep M.

Premium Üye
10 Ağustos 2026 22:48
Nazlıcan
Merhaba, denediniz mi acaba sorun çözüldü mü ? İnşallah çözülmüştür
Allah sizin ne muradınız varsa versin nazlıcan hanım. denedim aynı gün çiş rengi normale döndü. ayrıca su içmiyor diye ayran vs teklif ettim sürekli. az yoğurt çok su şeklinde. bugün de 3 çişli bez aldım. yavaş yavaş düzeliyor inşallah
Z

Zeynep M.

Premium Üye
10 Ağustos 2026 22:49
Merve Mandal
Buraya gelismeleri yazar misiniz merak ettim
merhaba tabii. aynı gün tüm tuşlara basarak mama, süt, çok sulu ayran teklif ettim. hiç boş bırakmadım. bez sayısı 2 den 3 e çıktı. çiş rengi aynı günün akşamı normale döndü. çok şükür. fikir verenlere minnettarım
N

Nazlıcan

Premium Üye
10 Ağustos 2026 22:53
Zeynep Minkara
Allah sizin ne muradınız varsa versin nazlıcan hanım. denedim aynı gün çiş rengi normale döndü. ayrıca su içmiyor diye ayran vs teklif ettim sürekli. az yoğurt çok su şeklinde. bugün de 3 çişli bez aldım. yavaş yavaş düzeliyor inşallah
Çok geçmiş olsun ben de yaşadığımda çok korkmuştum günlerce özür diledim oğlumdan, çok şükür şimdi düzeldi, resmen hiç ağzını boş bırakmıyorum artık. Yorgunluktan dinlenememekten sütüm çok azaldı ama sürekli mama, su, karpuz, meyve vs elime ne gelirse biraz biraz veriyorum, o arada da sütümü dinlendiriyorum 2-3 saat geçmiş oluyor en az sonra uzun uzun emziriyorum
Z

Zeynep M.

Premium Üye
10 Ağustos 2026 23:02
Nazlıcan
Çok geçmiş olsun ben de yaşadığımda çok korkmuştum günlerce özür diledim oğlumdan, çok şükür şimdi düzeldi, resmen hiç ağzını boş bırakmıyorum artık. Yorgunluktan dinlenememekten sütüm çok azaldı ama sürekli mama, su, karpuz, meyve vs elime ne gelirse biraz biraz veriyorum, o arada da sütümü dinlendiriyorum 2-3 saat geçmiş oluyor en az sonra uzun uzun emziriyorum
sütümün azlığını hiç farketmeniştim hatta çok olduğunu düşünüyordum sürekli emdiği için. günlük sağım yapmaya ve artana kadar power pumping denilen bir yöntemi uygulamaya başladım. daha önce böyle çoğaltmıştım. inşallah denediğimiz her yöntem çocuğumuza şifa olsun. tekrar çok teşekkür ederim
N

Nazlıcan

Premium Üye
10 Ağustos 2026 23:07
Zeynep Minkara
sütümün azlığını hiç farketmeniştim hatta çok olduğunu düşünüyordum sürekli emdiği için. günlük sağım yapmaya ve artana kadar power pumping denilen bir yöntemi uygulamaya başladım. daha önce böyle çoğaltmıştım. inşallah denediğimiz her yöntem çocuğumuza şifa olsun. tekrar çok teşekkür ederim
O yöntemi ben de deneyeceğim biz biraz ek gıdada da sorun yaşadık benim bebeğimin gazı hala geçmediği için ek gıda çok rahatsız etti, kabak bile gaz yapabiliyormuş onu görmüş olduk 🥲 Üstüne bir de kaka sorunları eklendi katı gıda kaynaklı kaka miktarı azaldı o da etkilemeye başladı, pek üstüne düşemiyorum. Ben de dediğiniz gibi sürekli emdiği için sütüm çok geliyor sanıyordum, meğerse gelmediği için emiyormuş 🥲
Z

Zeynep M.

Premium Üye
10 Ağustos 2026 23:16
Nazlıcan
O yöntemi ben de deneyeceğim biz biraz ek gıdada da sorun yaşadık benim bebeğimin gazı hala geçmediği için ek gıda çok rahatsız etti, kabak bile gaz yapabiliyormuş onu görmüş olduk 🥲 Üstüne bir de kaka sorunları eklendi katı gıda kaynaklı kaka miktarı azaldı o da etkilemeye başladı, pek üstüne düşemiyorum. Ben de dediğiniz gibi sürekli emdiği için sütüm çok geliyor sanıyordum, meğerse gelmediği için emiyormuş 🥲
günlerdir uykularım kaçıyordu çaresizlikten. öyle bi anda yardımcı oldunuz ki her aklıma düştüğünde bebişiniz için duacı olucam kısa sürede çözülsün inşallah ✨️ bağırsakları sindirime alışana kadar zorlanacaksın demişti doktor. acaba sebzenin üzerine arada minik kimyon ekmeyi deneseniz işe yarar mı? bebeklerimizin huyları biraz benziyormuş bize iyi gelmişti.
N

Nazlıcan

Premium Üye
10 Ağustos 2026 23:39
Zeynep Minkara
günlerdir uykularım kaçıyordu çaresizlikten. öyle bi anda yardımcı oldunuz ki her aklıma düştüğünde bebişiniz için duacı olucam kısa sürede çözülsün inşallah ✨️ bağırsakları sindirime alışana kadar zorlanacaksın demişti doktor. acaba sebzenin üzerine arada minik kimyon ekmeyi deneseniz işe yarar mı? bebeklerimizin huyları biraz benziyormuş bize iyi gelmişti.
Allah razı olsun çok sağolun, deneyeyim ben de 1-2 gün rahatlasın diye ek gıdaya ara verdim sadece dün kuru erik püresi bugün de kuru kayısı püresi verdim bayağı rahatlattı ikisi, özellikle de kayısı çok iyi geldi. Kimyonu hiç denemedim, deneyeyim bir çok sağolun. Evet bizim de doktorumuz da alışana kadar zorlayacak demişti.. bakalım 🥲
Z

Zeynep M.

Premium Üye
10 Ağustos 2026 23:45
Nazlıcan
Allah razı olsun çok sağolun, deneyeyim ben de 1-2 gün rahatlasın diye ek gıdaya ara verdim sadece dün kuru erik püresi bugün de kuru kayısı püresi verdim bayağı rahatlattı ikisi, özellikle de kayısı çok iyi geldi. Kimyonu hiç denemedim, deneyeyim bir çok sağolun. Evet bizim de doktorumuz da alışana kadar zorlayacak demişti.. bakalım 🥲
Bir de çok sıkıştığınız noktada instagram @tuncokburcu hesabında incir kürü var bebekler için yapılan İsterseniz onu deneyinsağlıklı günler dilerim殺
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir