Çişli Bez
104 görüntüleme
M
Merve U.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 16:50
Bebeğim 4bucuk aylık kilo alımı normal genel huzuru iyi ağız kuruluğu vs. Yok çiş rengi açık sarı koku yok ama çişli bez sayısı çok az yani günde dolu 3 falan neden böyle anlam veremiyorum acaba çok mu dolu bekliyorum bazı bezler çok iyi emdiği için hafif hissi verebiliyormus sadece sütle beslendigi için sutum yetmiyor diye endiseleniyorum nasıl anlarım dolu bı çişli bezi mesela boş bı beze ne kadar su koyup ağırlığını anlayabilirim dolu diyebilirim bilginiz var mı
İ
İnanç B.
13 Mayıs 2026 17:09
Kilosu iyiyse bence sorun yok sütünüz yetmese kilo almazdı herhalde bebiş yine de doktorunuza danışabilirsiniz içiniz daha rahat eder büyüdükçe bez sayısı azalıyor bence benimde bebeğim ilk doğduğu sıralar kakasını çok yapardı şimdi azalttı gece 1 bez değiştirmek yetiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Mayıs 2026 17:17
Merhaba,
Çişli bez sayısı ve doluluğu hakkında endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, 4,5 aylık bir bebek için günde 3 dolu çişli bez biraz az gibi görünüyor, ancak bu konuda net bir standart olmadığını da bilmelisiniz.
Bez doluluğunu anlamak için:
1. Bezdeki göstergeye dikkat edin: Birçok bezde, çişin miktarını gösteren bir çizgi veya işaret bulunur. Bu çizgi maviden sarıya veya koyu renge değişirse, bezin dolu olduğunu anlayabilirsiniz.
2. Ağırlık hissi: Bez dolu olduğunda, ağırlıkta bir artış hissedebilirsiniz. Boş bir bez yaklaşık 30-40 gram ağırlığındayken, dolu bir bez 100-150 gram veya daha fazlasına kadar çıkabilir.
3. Bezdeki kıvam ve koku: Dolu bir bezde, çişin varlığı nedeniyle biraz ıslak ve ağır bir kıvam olacaktır. Koku genellikle olmaz veya hafif bir koku olabilir.
Boş bir beze su koyarak ağırlığını test edebilirsiniz:
Boş bir bezin ağırlığını ölçün.
Bezine 30-50 ml su ekleyin (bu yaklaşık 30-50 gramdır) ve ağırlığını tekrar ölçün.
Bu şekilde, bezin dolu olduğu zaman ne kadar ağır olacağını tahmin edebilirsiniz.
Süt yetersizliği endişesi:
Çişli bez sayısı ve doluluğu, süt tüketimini yansıtır.
Günde en az 4-5 çişli bez olması genellikle iyi bir işaret olarak görülür.
Ancak, her bebek farklıdır ve bazı bebekler daha az bez değiştirirken de sağlıklı olabilirler.
Doktorunuzla konuşun:
Bebeğinizin kilo alımı ve genel sağlık durumu hakkında doktorunuzla konuşun.
Çişli bez sayısı ve doluluğu hakkında doktorunuzla detaylı bir şekilde görüşün.
Endişelerinizin giderilmesi ve bebeğinizin sağlığı hakkında daha net bilgi sahibi olmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çişli Bez Takibinde Bez Full mü Dolu Olacak?
2. Emmiyor Kilo Almıyor Çok Çaresizim
3. Bez Sayısı
Çişli bez sayısı ve doluluğu hakkında endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, 4,5 aylık bir bebek için günde 3 dolu çişli bez biraz az gibi görünüyor, ancak bu konuda net bir standart olmadığını da bilmelisiniz.
Bez doluluğunu anlamak için:
1. Bezdeki göstergeye dikkat edin: Birçok bezde, çişin miktarını gösteren bir çizgi veya işaret bulunur. Bu çizgi maviden sarıya veya koyu renge değişirse, bezin dolu olduğunu anlayabilirsiniz.
2. Ağırlık hissi: Bez dolu olduğunda, ağırlıkta bir artış hissedebilirsiniz. Boş bir bez yaklaşık 30-40 gram ağırlığındayken, dolu bir bez 100-150 gram veya daha fazlasına kadar çıkabilir.
3. Bezdeki kıvam ve koku: Dolu bir bezde, çişin varlığı nedeniyle biraz ıslak ve ağır bir kıvam olacaktır. Koku genellikle olmaz veya hafif bir koku olabilir.
Boş bir beze su koyarak ağırlığını test edebilirsiniz:
Boş bir bezin ağırlığını ölçün.
Bezine 30-50 ml su ekleyin (bu yaklaşık 30-50 gramdır) ve ağırlığını tekrar ölçün.
Bu şekilde, bezin dolu olduğu zaman ne kadar ağır olacağını tahmin edebilirsiniz.
Süt yetersizliği endişesi:
Çişli bez sayısı ve doluluğu, süt tüketimini yansıtır.
Günde en az 4-5 çişli bez olması genellikle iyi bir işaret olarak görülür.
Ancak, her bebek farklıdır ve bazı bebekler daha az bez değiştirirken de sağlıklı olabilirler.
Doktorunuzla konuşun:
Bebeğinizin kilo alımı ve genel sağlık durumu hakkında doktorunuzla konuşun.
Çişli bez sayısı ve doluluğu hakkında doktorunuzla detaylı bir şekilde görüşün.
Endişelerinizin giderilmesi ve bebeğinizin sağlığı hakkında daha net bilgi sahibi olmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çişli Bez Takibinde Bez Full mü Dolu Olacak?
2. Emmiyor Kilo Almıyor Çok Çaresizim
3. Bez Sayısı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
R
Rabia D.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 17:42
Kilo alma ise herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum bezin ağırlığını tartıda tarttığınız zaman herhangi bir bez ağırlık hissini azaltmaz böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum yaklaşık 60 70 gram Bez bebek için gayet yeterli 50 gram da ortalama bir bez diye biliyorum 100 gram bir bez alıyorsanız mesela çok dolu alıyorum diyorsun diyorsunuz ya o aslında iki bez kadar falan oluyor bilginiz olsun
G
Gül K. ..
13 Mayıs 2026 18:54
Bezi ucundan tutun aşağı sallayınca ağırlık hissediliyorsa bezi aşağı çekiyorsa yeterli diye biliyorum
Yükleniyor...