Cisini Tutma
126 görüntüleme
Z
Zeynep A.
11 Temmuz 2026 12:45
Kızım 24 aylık tuvalet eğitimi ne başladık ama pek başarılı değiliz sürekli tutuyor cisi gelince tuvalet e götürüyorum yapmıyor lazimliga da aynı şekil tutabildigi kadar tutuyor en son altına kaçırıyor zamanında yapması için ne yapabilirim tutmaması için
V
Vesile Ç. K.
11 Temmuz 2026 14:14
Merhaba bir okul öncesi öğretmeni olarak size şunları söyleyebilirim çocuğunuza karşı sabırlı olmanız çok önemli acele ettirmeyin ve zorlamayın tuvalet eğitimi sabır ve ciddi emek gerektiren bir süreçtir ama otomatikman başaracağı da bir süreçtir aynı zamanda. Ona örnek olun her tuvalete gittiğinizde onu da kendinizle götürün ve sizi izlesin ne yaptığınızı anlatın örneğin bak şu an çişimi yapıyorum ve kendimi temizliyorum işim bitti artık kalkabilirim gibi cümlelerle olayı tam olarak kavramasına destek olun ilk süreçte yarım saatte bir tuvalete götürmelisiniz tuvaleti olsa da olmasa da bunu denemesi gerekli o korkuyu üzerinden atarsa ve başarı hissini tadarsa bunu alışkanlık haline getireceğinden emin olabilirsiniz tuvalet ortamını da biraz dikkatini çekeceği şekilde düzenlerseniz işiniz kolaylaşır
Z
Zeynep A.
11 Temmuz 2026 15:03
Teşekkürler umarım başarılı olurum
Yükleniyor...