Çiş
135 görüntüleme
R
Rabia G. Ç. ..
16 Temmuz 2025 06:03
Çişli bezlerinde i bi kaç gündür kahverengi lekeler ya da nokta kadar kırmızı lekeler oluşuyor. Huysuzluk felan yok açıkcası bunu yaşayan var mı aranızda? 7 ay 12 günlüğüz
E
Elif S.
16 Temmuz 2025 06:32
turuncu lekeler var, 6.5 aylık. kötü koku yok. normal idrar kokusu.
acaba sıcaklardan idrar dansitesi mi arttı dedim ben de 🤔 merak ediyorum ne olduğunu
acaba sıcaklardan idrar dansitesi mi arttı dedim ben de 🤔 merak ediyorum ne olduğunu
R
Rabia G. Ç. ..
16 Temmuz 2025 06:55
Aynı şekilde demir ilacı kullanıyor musunuz peki?
G
Gülsüm D.
16 Temmuz 2025 07:01
Herkeste aynı sorun galiba 6 aylık erkek bebek bizdede durum aynı özellikle gece uykusunda taktığım bezde turunculuk çok hemşiresi ek gıdaya başladıysanız sık sık su teklif edin dedi
G
Gülsüm D.
16 Temmuz 2025 07:01
Havaların ısınmasına bağlı olabiliyomuş emziriyosanız yada mama veriyosanız sıklığını artırmanız gerekiyomuş
R
Rabia G. Ç. ..
16 Temmuz 2025 07:12
Yapıyorum aslında daha da sık su ve meme vermeye dikkat edeceğim bakalım. Havalar o kadar sıcak ki evimin içi 35 derece resmen çocuk da haklı klima gelene kadar
E
Elif S.
16 Temmuz 2025 08:28
demir ilacını 4. aydan beri kullanıyoruz evet, ocean microfer alıyoruz. bu idrar şikayetimiz birkaç gündür var
E
Elif S.
16 Temmuz 2025 08:30
klima vantilatör pencere açmak, hepsinden korkar olduk, kışın daha rahatmış gerçekten.. yaz gelse de hastalık korkumuz geçse diyordum, hiç öyle olmuyormuş.. şimdi daha çok endişeleniyorum.. hele emerken nasıl bir terleme; aman şu pencereden esinti bize mi vurdu korkusu 😨 su vermiyorum açıkcası ben, kendi doktorumuz da gerek görmedi, osman bey de sürekli 1 yaşa kadar çok elzem olmadığını söylediği için. emzirmeye çalışıyorum ama yetmiyor bence de, terlemeye çok kaybediyor sıvıyı
R
Rabia G. Ç. ..
16 Temmuz 2025 08:46
İşte normal bir süreçte gerek yok bencede ama şuan normal dışı bir sıcaklık yaşıyoruz ek gıda da alıyor bebekler su şart olarak görüyorum ben şahsen veriyorum su aşırı kaçmıyorum o kadar.
S
Sibel Y.
16 Temmuz 2025 21:49
Elif hanım naçizane tavsiyem su vermenizi öneririm o turuncu lekeler susuzluktan oluyor önce meme mama tabi ama ek gıda alıyorsa hele ki bu sıcaklarda mutlaka sık sık su teklifi edin evet genel olarak söylenen suyun çok gerekli olmadığı ancak bu koşullara ve çocuğa göre değişir o lekeler size bebeğinizin susuz kaldığını anlatan bir sinyal aslında üstelik çok terliyor diyorsunuz bazen kendi doktorumuz kendimiz olmalı doktor önemli ancak annenin gözlemleri daha önemli kendi deneyimimden dolayı öneride bulunuyorum benim bebeğim neredeyse 10 aylık ve özellikle şu aralar neredeyse 250 300 ml su içiyor aynı zamanda emiyor buna rağmen çişi sarı ve hala arada turuncu lekeler oluyor çünkü inanılmaz terliyor evimiz 30 derece
B
Bahar K.
16 Temmuz 2025 21:54
Yetersiz beslenmeden oluyor arkadaşlar bol bol emzirin ya da mamayı arttır. 6. Ayı geçtiyse de su içirin
Ş
Şengül Y. ..
17 Temmuz 2025 05:45
Bizde de aynı durum var 6 aylık arada bezde kırmızı turuncu leke var. Su yetersizliği dedi dr
E
Elif S.
21 Temmuz 2025 14:06
osman beyin şöyle bir ifadesi var; (yanlış hatırlamıyorsam) kitabi bilgi olarak çölde dahi olsa; ilk yıl için süt alan bebeğe ek su vermek zorunda değiliz, tabi burda süt miktarı yetiyor olmalı. (memeden mutsuz ayrılmayıp, huzursuz olmadığı için yetiyor gibi düşünüyorum ama çiş olayı kafamı karıştırıyor)