Cinsel Kimlik Karmaşası mı ?
136 görüntüleme
H
Hatice A.
3 Şubat 2026 23:02
3 yaşındaki oğlum elbise pelerin tarzı arkasından uzayan şeyler giyip gelin oldum diyor müzik açtırıp dans etmek istiyor topuklu ayakkabı makyaj malzemesi tarzı şeylere ilgi duyuyor bu normal mi bilmiyorum ama bu durum gerçekten beni üzüyor ne yapacağımı bilemiyorum anlatmaya çalışıyorum sinirleniyor ve üzülüyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor 😒
D
Dilek S.
3 Şubat 2026 23:31
Acaba bir yerde görmüş olabilir mi?Çünkü bebekler rol model alırlar.Şu an tam olarak cinsel kimliğin otura bileceğini ve bilinçli bir şekilde yapabileceğini sanmıyorum.Oyun olarak yapıyor olabilir.
H
Hatice A.
3 Şubat 2026 23:41
Dayısı ve yengesinin düğününden sonra gelinlere karşı bir ilgisi oluştu çünkü düğünde yengesiyle yakın temas halindeydi birlikte oynadılar vesaire düğün videolarını izlemek istiyordu açıyordum hoşuna gidiyordu aslında dans etmeyi seven bir çocuk ama ilgi gelin ve gelinlik gibi kuyruklu şeylere karşı olmaya başladı
D
Dilek S.
3 Şubat 2026 23:48
Anlattığınıza göre oyun olarak yapıyor.Bi süre izletmeyin.Gelin oldum dediğinde evet birazda süpermen ol diyin mesela.Dikkatini farklı oyunlara çekin zamanla unutur.Ama kızıp azarlamayın tepki verdikçe daha çok yapıyorlar çünkü dikkatini başka yere yönlendirin.Makyajı da sizde gördüğü için merak ediyordur.Bunlar annenin senin oyuncakların var ama beraber anneye yapabiliriz. Şeklinde size ait olduklarını anlatabilirsiniz.Oyunla öğreniyorlar.
H
Hatice A.
3 Şubat 2026 23:51
Desteğiniz ve yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim, deneyeceğim. Umarım her şey güzel olur. 🥲
D
Dilek S.
3 Şubat 2026 23:54
Rica ederim.Güzel geri dönüşünüz olur umarım burada.Ama içiniz rahat değilse online bile olsa pedegogla görüşün.Daha iyi yönlendirme sağlarlar.

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
6 Şubat 2026 09:54
Merhabalar, bu bir kimlik karmaşası değil; tamamen sağlıklı bir "taklit ve oyun" evresidir. 3 yaşındaki bir çocuk, dünyayı en yakınındaki modelleri (düğünde ki yengeyi ) kopyalayarak tanır. Makyaj ve topuklu ayakkabı onun için sadece eğlenceli bir kostüm ve hayal gücü provasıdır.