Cilt Kuruluğu
120 görüntüleme
E
Elif V.
18 Aralık 2025 10:43
3 aylık bebeğim boyun kısmı çok kızarıyo pişik gibi oluyo pişik kremi sürüyorum ama sonra kuruyo nemlendirici sürüyorum. Kabar kabar o bölgesi göğüse doğru çok kuru kulak arkası da aynı şekilde kuru ve kaşınıyo. Ne kullansam geçer doktor bi krem şampuan önerdi ama çok pahalı. Anlatabildim mi nasıl bi şey olduğunu mutlaka yaşayan vardır
E
Ebru A. ..
18 Aralık 2025 10:46
Vücut nemlendirici için hangi kremi önerirsiniz bebek için

Hatice C. ..
18 Aralık 2025 10:50
Bebek yağı nemlendirici olarak iyi masaj yaparken kolaylıkla kullanim sağlıyor @Ebru Aslan

Hatice C. ..
18 Aralık 2025 10:51
@Elif Vural Acaba çocuğunuz atopik dermatit mi ki pahalı genelde öyle olunca o kremler yazılıyor doktor tarafından
B
Burcu A.
18 Aralık 2025 10:57
Kızarıklık ve kuruluk için sudocrem kullanıyorum bende ama dermatitse o daha başka boyut alabilecekseniz en azından bir kere alın ilerleyen süreçte kendini toparlayabilir büyük ihtimalle
E
Elif V.
18 Aralık 2025 10:58
@Hatice Celik özellikle budur demedi. Bebeklerde egzama olabilir ya da sen süt ürünleri tüketme alerji olabilir dedi.
E
Elif V.
18 Aralık 2025 10:59
@Burcu Aygün sudocrem üzerinde sadece bez bölgesinde kullanın diyo o yüzden boyun bölgesine kullanmadım hiç
G
Gül Y.
18 Aralık 2025 11:00
Pişik kremini poposu dışında bir yere sürmeyin çocuğun cildine siz de zarar vermişsiniz bizim cildimiz atopik dediğiniz gibi boynunda kaşlarında kulaklarında kuruluklar vardı mustela hydra bebe kullandık nemlendirici olarak çok iyi geldi fiyatı sizin için nasıl bilmiyorum 1200 lira dermakidda markası da çok iyi ama onu kullanmadık hiç mustela iyi gelince
G
Gül Y.
18 Aralık 2025 11:02
Bir de cildi normale dönene kadar günde 3-4 kez sürüyordum ben egzamalarımız geçti şimdi cildimiz normale döndü günde bir sürüyorum

Hatice C. ..
18 Aralık 2025 11:09
Öyleyse size yazılan ilacı sabunu alıp kullanmaktan başka çare Yok hem ilaç hem nemlendiricilidir su bazlı oldukları için bebeği rahatlatır şifa olur inşaAllah.
B
Büşra İ. S. ..
18 Aralık 2025 11:11
Bebeklerde atopik çok fazla görülüyor. Bence dermoeczanem sitesinden biodermanin insentive baume kremleri var fiyat olarak sana hangisi uygunsa al. Onu kullan. Ama ileri derece kızarıklıklaralerji kaaynakli olabiliyor. Bir süresut ürünlerini tüketme ve bebeğinitakip et. Düzelmezseyumurta kesebilirsin bir iki hafta. Alerji ise düzelme olur. En iyi de dersmatop solüsyon veya krem var. Onu çokaz kızarıklık olan yerlere gece yatarken bir defa sürmenbile kızarıklığı geçiriyor. Hem çoklu besin alerjimiz var hem de ileri derecede egzama. Bu şekildecok iyi yol kat ettik. İnşallahsenin de bebeğine şifa olur
E
Ebru A. ..
18 Aralık 2025 11:12
En iyisi hangisi nemlendiri için neyi önerirsiniz bana

Zehra K. ..
18 Aralık 2025 16:27
Ben hindistancevizi yağı ile tüm vücudunu nemlendiriyorum duş sonrası uyguluyorum hergünde yüzünü silio yine hindistan cevizi yağı ile nemlendiriyorum çokda memnun kaldık doktorumuz önerdi birde mustelanın bir kremini önermişti hindistan cevizi yağından memnun kaldığım için mustelanın kremini denemedim bile
E
Elif V.
18 Aralık 2025 16:58
@Zehra Koyutürk ben de duş öncesi kullanıyorum Hindistan cevizi yağını. Durulanması gerek diye biliyorum gerekmez mi
M
Melek T.
18 Aralık 2025 18:02
Merhaba bizde de aynı şeyler oldu. İlk önce doktorumuz egzama sandı. Bepanthol sensiderm nemlendiricikullanmamızı tavsiye etti. Kullandım geçmedi alerjik olabiliceğini düşünüp damla başladık aynı şekilde nemlendirmeye de devam ettik. O da geçmeyince alerjik test yaptırttı doktorumuz, yumurta sarısı alerjisi çıktı. Atopik dermatit bir çocuk hassas bir cildi var. Özellikle alerji doktoru elleri yıkamadan kimse çocuğunuzu ellemesin, asla kimseye de öptürtmeyin diye uyarıda bulundu. Kortizonlu bir krem ve nemlendirici kullanıyorum. Molien diye BİR nemlendirici tavsiye etti doktor bildiğimiz markalar dışında, şuan bioderma kullanıyorum. Çok ilerlemeden alerjik testi yaptırabilirsiniz bence. Bizde hem göğüs kısmında hem yüzde hemde bacak kısımlarda çıkmıştı kızarıklık. Geçmiş olsun 💐