Çiğnen Gıdalar

111 görüntüleme
Bengül A.

Bengül A.

20 Kasım 2025 11:16
Ay ay tarif kitabı aldım fikir olsun diye. 7. Ay da pankekler omletler falan var bu aydaki bebekler bunları yiyebilir mi nasıl çiğneyecek anlamadım? Bilen anlatabilir mi?
S

Songül U. ..

20 Kasım 2025 11:32
Evet yiyebilir çok küçük küçük dilimler önüne koyarsanız 🥰 yavaş yavaş alışmış olur
E

Eda D.

20 Kasım 2025 11:34
Valla bizde mi var anormallik anlayamıyorum 11 ayı geçecek halen o gösterilenler gibi değil ne o kadar yiyor nede o kadar etkinlik felan başında duruyor bende bir sürüşey yapıyorum ama nafile
Bengül A.

Bengül A.

20 Kasım 2025 11:34
@Songül Uğur dişsiz yiyebiliyorlar mı 🙄 acemi olunca bu işlerde merak ediyorum 😅
İlsu O. K.

İlsu O. K.

20 Kasım 2025 11:36
Merhaba; elinizle siz sıktığınızda yumuşayabiliyorsa bebeğinizde damağı ile aynısını yapabilir ☺ biz 5.ayda tadıma başladık hiç bir şeyi blender edip vermedim hep hafif pütürlü çatalla ezerek verdim korka korka lor peyniri vermiştim çiğnediğini görünce içim rahatlamıştı ☺ ben pankek yapıyorum şuan 6 aylık yuvarlak şekilde eline veriyorum kendi uğraşıyor yumuşak olduğu için çok rahat koparıyor damağı ile eziyor. 7.ayda genelde bebekler muffin,pofuduk yumurta,pankek dokusundaki besinleri rahatlıkla tüketiyor. Fakat elbette her bebek farklı çiğneme hareketi yapıyorsa korkmayın o damağında eze eze yer ☺ bazen bütünde yutar tabi ☺
Bengül A.

Bengül A.

20 Kasım 2025 11:39
@Eda Dedeoğlu eda hanım etkinlikşere çok takılmayın birlikte kaliteli 5 dk bile yeterli. Osman hoca da hep söyler kaliteli vakit göz göze temas diye.yeme çeşitliği bizde de yok şuan için takılmıyorum tadına baksa yeterli. Çok kasmayın kendinizi instagramannelerine çok takılmayın 🫶😊
Bengül A.

Bengül A.

20 Kasım 2025 11:43
@İlsu Olcahan Kantarcılar paylaşımınız için teşekkür ederim İlsu hanım.bende hiç blender kullanmadım ama pankek falan vermeye çekindim açıkcası 😅 deneyeceğim ama.çok fazla çeşit tüketmiyor şimdilik umarım ilerleyen zamanda değişir🙄
İlsu O. K.

İlsu O. K.

20 Kasım 2025 22:04
Değişir değişir merak etmeyin 🙏🏻☺
S

Songül U. ..

21 Kasım 2025 08:23
@Bengül Ayteki̇n yumuşak olduğu için evet yutabiliyorlar bende acemiyim ilk annelik :)ama şuanbir yaş dedik ♥️ gönül rahatlığı ile zorlamadan tadimlar yapın zorlayınca bir süresonra çocuklar diksiniyor
Ö

Özge T.

21 Kasım 2025 18:20
Bengül hanım ben de size katılıyorum ya benim oğlum da 7 aylık tamam dişi de var alttan iki tane ama eline verdiğim şeyi kocaman ısırıp alır yutamaz diye korkuyorum minik minik veriyorum eline veremiyorum her şeyi nasıl olacak…
Bengül A.

Bengül A.

21 Kasım 2025 18:37
@Songül Uğur teşekkür ederim songük hanım deneyimnizi paylaştığınız için🙏 yok zorlamıyorum yemek isterse yiyor bazen yedipini başka bir zaman yemiyor zaten tadım süreci olduğu için sıkıntı etmiyorum.sadeceyutabilir mi diye merak ediyorum ama bugün yaptım pankek yedi gayette 😅
Bengül A.

Bengül A.

21 Kasım 2025 18:39
@Özge Topçu Özge hanım bem verdim bugün pankekyiyebildi sorun olmadı bemde korkarak verdim ama sorun olmadı şükür biz biraz korumacıyız o da normal.ufak parçalar halinde deneyebilirsiniz
Ö

Özge T.

21 Kasım 2025 18:48
Yaa yedi mi maşallahhh, ben de deneyeyim bi bakalım 🌻
Bengül A.

Bengül A.

21 Kasım 2025 19:10
@Özge Topçu annemde cesaretlendirdi arada bi öğürme tarzı teokiler veriyorlar korkmuyor değil ama sorun olmuyor. Deneyin mutlaka sevdiği ürünleri kullanarak yapabilirsiniz. Benimki tarhana seviyor diye tarhanalı yaptım 😊
Ö

Özge T.

21 Kasım 2025 19:14
Ay ne kadar güzel, ben de yanımda babasıyla deneyeyim yine ne olur ne olmaz muz seviyor onunla yapayım☺️
Bengül A.

Bengül A.

21 Kasım 2025 19:18
@Özge Topçu evet bemde yeni biriey deniyeceksem eşim varken yapıyorum😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir