Çığlık Atarak Uyanma
188 görüntüleme

Emsal A.
Premium Üye
9 Mayıs 2026 23:45
Merhaba bebeğim 6 aylık oldu iki gün önce, yaklaşık 3 gündür gece uykusundan çığlık çığlığa uyanıyor ve gecede 2-3 kez oluyor, öyle ki kucağımda bile zor sakinleşiyor dik pozisyona getirdiğimde anca sakinleşiyor ama uyanıyor bu seferde, neden olabilir ve ne yapabilirim acaba ? Ağlamasını şöyle tarif ediyim kulağım çınlıyor o derece çığlık atıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye9 Mayıs 2026 23:45
Bebeğinizin 6 aylık olduğu dönemde gece uykusundan çığlık çığlığa uyanması çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bu durumla ilgili bazı olası açıklamalar ve öneriler:
### Olası Nedenler:
1. Diş Çıkarma: 6. ay diş çıkarma dönemi olabilir. Dişlerin çıkması bebeğinizde ağrıya ve huzursuzluğa neden olabilir.
2. Uyku Regresyonu: 6. ayda bebeklerde uyku düzeninde değişiklikler olabilir. Bu durum, bebeklerin gece uykularında sık sık uyanmalarına neden olabilir.
3. Gelişimsel Atak: 6. ayda bebekler hızlı bir gelişim dönemi geçirirler. Bu durum, beyin gelişimi ve yeni beceriler kazanma ile ilgili olabilir.
4. Rüyalar: Bebeğinizin gördüğü rüyalar korkulu veya rahatsız edici olabilir, bu da ağlamasına neden olabilir.
### Yapabileceğiniz Şeyler:
1. Sakinleştirme Teknikleri: Bebeğinizi kucağınızda dik pozisyonda sakinleştiriyorsunuz. Bunun yanı sıra, ona dokunarak, konuşarak veya hafifçe sallayarak da sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.
2. Uygun Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve uygun sıcaklıkta olduğundan emin olun. Bu, bebeğinizin daha iyi uyumasını sağlayabilir.
3. Diş Çıkarma Sorunlarına Çözümler: Eğer diş çıkarma sorununuz olduğuna inanıyorsanız, diş jeli veya diş çıkarma oyuncakları kullanabilirsiniz. Ayrıca, bu konuda doktorunuzdan tavsiye alabilirsiniz.
4. Tutarlı Uyku Rutini: Her gece aynı saatte yatma ve uyanma rutini oluşturun. Bu, bebeğinizin uyku düzenini düzenleyebilir.
5. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin ağlamasının nedeni hakkında endişeleriniz varsa, bir pediatri uzmanına başvurarak bebeğinizin sağlık durumunu kontrol ettirebilirsiniz.
Bebeğinizin bu davranışları geçici olabilir. Sabırlı olun ve gerekirse bir uzmandan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykudan Çığlık Çığlığa Ağlayarak Uyanma
2. Ağlayarak Uyanma
3. Gece Çığlık Atıyor Yardım
### Olası Nedenler:
1. Diş Çıkarma: 6. ay diş çıkarma dönemi olabilir. Dişlerin çıkması bebeğinizde ağrıya ve huzursuzluğa neden olabilir.
2. Uyku Regresyonu: 6. ayda bebeklerde uyku düzeninde değişiklikler olabilir. Bu durum, bebeklerin gece uykularında sık sık uyanmalarına neden olabilir.
3. Gelişimsel Atak: 6. ayda bebekler hızlı bir gelişim dönemi geçirirler. Bu durum, beyin gelişimi ve yeni beceriler kazanma ile ilgili olabilir.
4. Rüyalar: Bebeğinizin gördüğü rüyalar korkulu veya rahatsız edici olabilir, bu da ağlamasına neden olabilir.
### Yapabileceğiniz Şeyler:
1. Sakinleştirme Teknikleri: Bebeğinizi kucağınızda dik pozisyonda sakinleştiriyorsunuz. Bunun yanı sıra, ona dokunarak, konuşarak veya hafifçe sallayarak da sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.
2. Uygun Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve uygun sıcaklıkta olduğundan emin olun. Bu, bebeğinizin daha iyi uyumasını sağlayabilir.
3. Diş Çıkarma Sorunlarına Çözümler: Eğer diş çıkarma sorununuz olduğuna inanıyorsanız, diş jeli veya diş çıkarma oyuncakları kullanabilirsiniz. Ayrıca, bu konuda doktorunuzdan tavsiye alabilirsiniz.
4. Tutarlı Uyku Rutini: Her gece aynı saatte yatma ve uyanma rutini oluşturun. Bu, bebeğinizin uyku düzenini düzenleyebilir.
5. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin ağlamasının nedeni hakkında endişeleriniz varsa, bir pediatri uzmanına başvurarak bebeğinizin sağlık durumunu kontrol ettirebilirsiniz.
Bebeğinizin bu davranışları geçici olabilir. Sabırlı olun ve gerekirse bir uzmandan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykudan Çığlık Çığlığa Ağlayarak Uyanma
2. Ağlayarak Uyanma
3. Gece Çığlık Atıyor Yardım
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Ece ..
10 Mayıs 2026 02:26
benim de bebeğim 6 aylık geçen hafta aynısını yaşadım, gün içerisinde de çığlık atıyordu bu çığlıklar uykusunda da devam etti bazen ağlama krizlerine dönüşen bir haldeydi, emzirerek susturup uykusuna geri döndürdüm. Bence gündüz öğrendiği davranışı yada sesini keşfedişini gece tekrarlıyor olabilir, şuan geçti eski düzene geri döndük çok şükür
E
E
10 Mayıs 2026 07:17
Benim bebeğimde öyleydi 6 aylıkken başladı nerdeyse yeni bitti sayılır 7. Aya girdik.diş çıkardık kabızkık problemimiz vardı karın ağrısı hepsi birleşince oldu diye düşünüyorum.sizinde vardır bir sebebi bence bizimde sakinleşmiyorru ne yapacağımı şaşırıyordum

Emsal A.
Premium Üye
10 Mayıs 2026 07:48
Kulaklarını sıktığını fark ettik diş jeli sürdüm birde calpol verdik sakinleşti çok şükür sanırım dişten dolayı yapıyormuş
D
Damla
10 Mayıs 2026 22:45
Benim oglumda da oldu yavaş yavaş geçti sonra bir dişi patladı 7 aylık olduk ama şimdi de saatte bir 2 saatte bir kalkıyor bu da geçer inşallah
D
Damla
10 Mayıs 2026 22:56
Benim bebeğimde öyleydi 6 aylıkken başladı nerdeyse yeni bitti sayılır 7. Aya girdik.diş çıkardık kabızkık problemimiz vardı karın ağrısı hepsi birleşince oldu diye düşünüyorum.sizinde vardır bir sebebi bence bizimde sakinleşmiyorru ne yapacağımı şaşırıyordum
E
E
10 Mayıs 2026 23:05
Saatte bir yada 2 saatte bir uyanmaya var mi acaba bebisinizde
D
Damla
10 Mayıs 2026 23:07
Evet maalesef hatta saatte 3 kere uyandığı bile oluyor 😣
E
E
10 Mayıs 2026 23:07
Evet bende saydım 3 kesin oluyor
D
Damla
10 Mayıs 2026 23:10
Geçici bir şeydir diye umut ediyorum bu süreçte gece kakası da başladı çok zor bir süreç
E
E
10 Mayıs 2026 23:11
Ben artık hangisi zor hangisi iyi ayırt edemiyorum
D
Damla
10 Mayıs 2026 23:14
O kadar haklısınız ki umarım destek olacak birileri vardır yanınızda arada bile olsa 🌸
E
E
10 Mayıs 2026 23:16
Cok şükür eşim elinden geleni yapıyor ama her gün bir güncelleme geliyor keske uzun uyku da gelse arada dinlenip devam etsek güne
Yükleniyor...