Çığlık Atan Bebek

117 görüntüleme
E

Esra F.

22 Haziran 2025 07:44
Oğlum 5.5 aylık. Yaklaşık 2 haftadır çığlık atmayı öğrendi. Nasıl alıştırdırdık bilmiyorum ama çığlık atarak istediğini yaptırıyor. Sürekli kucakta gezmek istiyor oturduğu anda çığlık atıyor. İstediğini hemen yapmayayım diyorum ama artık çığlığı sokaktan duyuluyor sesi de gür. Buna alışmasını istemiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Böyle olan var mı bir çözüm bulabildiniz mi?
Y

Yasmina Y. Ö.

22 Haziran 2025 07:48
Babıldama dönemine geçmeden önce çığlık atmalar başlıyormuş. Benim bebeğimde 4 aylık çığlık atıyor devamlı. Doktorumuz geçici olduğunu dil gelişimi için bir aşama oldugunu söylemişti
E

Esra F.

22 Haziran 2025 08:53
Teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi geçici bir durumdur. Doktorumuzla da tekrar iletişime geçeceğim.
Sümeyye G.

Sümeyye G.

Çocuk Gelişimi Uzmanı

22 Haziran 2025 09:00
Bu dönem bebeğinizin sesini keşfettiği, kendini ifade etmeyi öğrendiği bir gelişim süreci. Çığlık atması normal ama her isteği bu şekilde karşılanırsa alışkanlık haline gelebilir.
Sakin ve tutarlı olun. Çığlıkla değil, sakinlikle istediğini elde ettiğini zamanla öğrenir. Dikkatini başka yöne çekmeye çalışın, göz teması kurup sakin ses tonu ile konuşun. Kucağa alışmasın diye endişelenmeyin, bu ayda yakınlık ihtiyacı doğaldır ama zamanla kendi başına da vakit geçirmesi için fırsatlar sunabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim 🌸
E

Esra F.

22 Haziran 2025 09:16
Çok teşekkür ederim umarım dengeyi sağlayabiliriz. İyi günler ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir