Çığlık

171 görüntüleme
M

Merve S. ..

11 Temmuz 2025 12:35
Merhabalar bebeğim 6 buçuk aylık. Son zamanlarda sürekli çığlık atıyor. Azıcık ilgisiz kalsa (ek gıdasını hazırlarken mesela, ya da ben kahvaltı yaparken) çığlık çığlığa bağırıyor. Bir yandan şarkı söyleyip bir yandan işlerimi halletmeye çalışıyorum ama her zaman mümkün olmuyor. Neredeyse tüm günümü onunla geçiyorum ama yarım saatlik kahvaltı hazırlayıp yapmama müsade etmediği oluyor. Normalde çok sakin bir bebektir. İlgim onda olduğunda yine sakin. Oyun oynuyoruz, kucağımda vakit geçiriyoruz sorun yok ama ne zaman ben başka bir işe yönelsem 5 10 dk sonra çığlıklar başlıyor. Bu normal mi? Yorgunluk bir yandan bu çığlıklar bir yandan artık çok zorlanmaya başladım. Bir çözüm önerisi olan var mı?
F

Fatma A. ..

11 Temmuz 2025 12:47
Aynı benimkide böyle bende merak ediyorum bu sorunun cevabını yanında bile olsam onunla ilgilgenmeyince bagiriyo
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

11 Temmuz 2025 12:49
Benim oğlum da öyleydi, 20 aylık oldu hala tin tin arkamda. Odadan odaya yalnız geçemezdim. Şimdi de her yere peşimden geliyor. Kapalı kapı ardında asla beklemez. Afedersiniz ama tuvalete bile birlikte gideriz😂😂 6aylık olduğundan beri böyle.İkinci bebeğim oldu şimdi o da 3 aylık. Kucağıma bile alamıyorum zaten onu yazık😂
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

11 Temmuz 2025 12:51
Emeklemeye yürümeye başlayınca çığlıklar geçiyor, bu sefer de hep arkanızdan geliyor. Gelemezse çığlık atıyorlar 😃
F

Fatma A. ..

11 Temmuz 2025 12:52
Evet ben hep onunla ilgilendim anlamadığı zamanlarda bile pişman değilim ama yoruluyo insan
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

11 Temmuz 2025 13:02
Yoruluyor tabi ki bazen gerçekten tükeniyor insan. Anneyiz diye robot değiliz sonuçta biz de insanız. İlgilenmekle ilgisi yok mecburi ilgileneceğiz zaten, onların dünyası biziz. Kucağa alıştırmışsın, sürekli oynamışsın seni oyun arkadaşı olarak görüyor diyenlere çok kızıyorum. Benim yaşadığım şehirde kimsem de yok yani iki bebekle dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor bazen akşamüzeri😂😂 herkese kolaylıklar dilerim
M

Merve S. ..

11 Temmuz 2025 16:36
Akşamı zor ediyorum gerçekten, uykular zaten yarım saat yarım saat. Annelik zor iş, sağlıklı olsunlar da gerisi hallolur demekten başka çare yok demek ki 🤷🏻‍♀️
E

Ece K.

13 Temmuz 2025 18:03
Diş çıkartıyor olabilir benim kızımda çok fazla çığlık atıyordu dikkat çekmek için yaptığını düşündük fakat diş sancısıda varmış işin içinde 😊 Diş ağrısında rahatlatınca çığlıklarıda kesildi.
S

Seda N. ..

13 Temmuz 2025 18:15
Benim 5 buçuk aylık oğlum da aynı şekilde 😔 sesini keşfettiğinden beri yaklaşık 2. Ayından beri bu şekilde. Her şeyden çok kolay sıkılıyor. Yanından ayrılamıyorum, dışarıya alıştı sürekli kucakta yüzü dışarıya dönük dolaşmak istiyor. Pencere kenarından gelemiyoruz çıkamadığımız günler. Ne zaman geçecek çok merak ediyorum 😕😕çok yoruldum çok
E

Esra F.

15 Temmuz 2025 08:09
Aynı durumdayız evde bile oturamıyoruz. 5 aydan beri çığlık çığlığayız. Sürekli kucağımda evi gezmek istiyor. Dışarı çıktığımızda çok mutlu asla sesi çıkmıyor ama evde sürekli çığlık sürekli bağırma. Oyuncaklarıyla çok kısa süre eğleniyor hemen sıkılıyor. Etkinlik yaptırayım diyorum onlar da hiç ilgisini çekmiyor. Geçici bir süreçtir umarım diye kabullendim kanguruyla evin içini geziyoruz tüm gün müze gibi.
Hanife A. .

Hanife A. ..

15 Temmuz 2025 08:33
Ben problem etmiyorum evde bagirismasi hoşuma gidiyor gülüyorum. Bence dikkat çekmek için bagiriyorlar. :) ya da seslerini keşfettikleri için bi duyurmak istiyor.olabilirker.
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

15 Temmuz 2025 10:00
Altı buçuk aylık bebeğinizin sürekli çığlık atması ve sizin diğer işlerinizi yapmanıza izin vermemesi oldukça yıpratıcı bir durum. Bu davranış, bebeklerin dikkat çekme, iletişim kurma veya gelişimsel bir dönemde seslerini keşfetme biçimi olabilir. Özellikle sizden ayrılma kaygısı veya daha fazla ilgi isteğiyle ilgili olabilir. Bu süreçte, işlerinizi yaparken bebeğinizle göz teması kurmaya devam etmek, ona sözlü olarak durumu açıklamak, kaliteli zaman geçirerek ilgi ihtiyacını gidermek ve kendisine oyalanabileceği güvenli bir ortam sunmak faydalı olacaktır. Unutmayın ki bu geçici bir dönem ve sabırla yaklaştığınızda bebeğinizin iletişim becerileri geliştikçe bu durumun düzeleceğini farkedeceksiniz.
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

18 Temmuz 2025 05:27
Sanki bizi anlattınız 🙏🏽 Benim oğlum şuan 5buçuk aylık ama ses çıkarmayı öğrendiğinden beri çığlık atıyor. Bazen durduk yere serenat yapar bazen ona bakalım tepki verelim diye😊 Tabi bazen yorucu oluyor ama ben o seslere çok gülüyorum genelde🙏🏽 Geçici bir süreç bunlar gelişimlerinin doğal bir parçası ancak çok yorulduğunuzda en azından kendinize ayırabileceğiniz 1-2 saatiniz olsun. Belki siz de bu şekilde deşarj olacaksınız.
N

Nur

18 Temmuz 2025 08:19
Benim kide öyle 6ay 18 günlük 4ayinda da yapıyordu ama bu ay aşırı fazla oyun oynarken yatarken sürekli çığlık atıyor komşular bişey yapıyoz sancak diye korkuyorum valla kendi sesini tanımaya çalışıyor diye düşünüyorum bende
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

18 Temmuz 2025 12:38
Merhabalar, 6-7. Aylarda bebeklerin çığlık atması çok normaldir. Bu dönemde bebekler sesini keşfeder, iletişim kurma temellerini atar, duygularını ifade etmeye başlar.
Sesini keşfeden ve ses çıkarmayı öğrenen miniklerimiz bunu sık sık tekrarlar hatta bu yüzden uykuları da bölünebilir.
Bu noktada şunlara dikkat edelim:
Çığlıklara her seferinde huzursuzluk eşlik ediyor mu?
Yüksek sese, dokunulmaya gibi duyusal hassasiyetleri var mı?
Sosyal gelişim olarak ( göz teması, sosyal gülümsemesi) var mı?
Bunlar varsa ve bebeğimiz gün içerisinde oyun sırasında ya da başka anlarda çığlık atıyorsa, kimi zaman keyifli kimi zaman sinirli çığlıklar varsa her şey yolunda olabilir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir