Çıban mı Böcek Isırdığı mı
210 görüntüleme
E
Elif A.
5 Temmuz 2026 16:28
3/4 gün önce kolumda hafif kıralıklık vardı sert bi şişlik böcek ısırdı zannettim ama gün gün geçmeyince ve daha fazla kızarık kalınca endişenlendim yarın doktora gidicem ama yinede sormak istedim içim içimi yedi biraz sabah ellimle oynadım şişlik biraz daha büyüdü gibi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Temmuz 2026 16:55
Merhaba, kolundaki şişlik ve kızarıklık konusunda endişelenmen normal. Böcek ısırığı veya çıban (follikülit) gibi durumlarda benzer belirtiler görülebilir.
Şişliğin ve kızarılığın nedenleri:
1. Böcek ısırığı: Böcek ısırıkları genellikle küçük, kırmızı şişlikler şeklinde görülür. Isırılan bölge kaşıntılı olabilir.
2. Çıban (follikülit): Çıban, genellikle bakteriyel bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkan, kıl köklerinin iltihaplanmasıdır. Kırmızı, şişmiş ve ağrılı bir bölge olarak görünür.
Yarın doktora gitmeden önce dikkat etmen gerekenler:
1. Şişliğin boyutlarını ve durumunu izle.
2. Ağrı veya kaşıntı gibi belirtileri takip et.
3. Doktora gitmeden önce şişliğin temiz ve kuru olduğundan emin ol.
Doktora gittiğinde, şişliğin nedenini ve gerekli tedaviyi doktor belirleyecektir. Geçmiş olsun.
Şişliğin ve kızarılığın nedenleri:
1. Böcek ısırığı: Böcek ısırıkları genellikle küçük, kırmızı şişlikler şeklinde görülür. Isırılan bölge kaşıntılı olabilir.
2. Çıban (follikülit): Çıban, genellikle bakteriyel bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkan, kıl köklerinin iltihaplanmasıdır. Kırmızı, şişmiş ve ağrılı bir bölge olarak görünür.
Yarın doktora gitmeden önce dikkat etmen gerekenler:
1. Şişliğin boyutlarını ve durumunu izle.
2. Ağrı veya kaşıntı gibi belirtileri takip et.
3. Doktora gitmeden önce şişliğin temiz ve kuru olduğundan emin ol.
Doktora gittiğinde, şişliğin nedenini ve gerekli tedaviyi doktor belirleyecektir. Geçmiş olsun.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...