Çarpıklık

53 görüntüleme
.

.....

11 Ağustos 2026 03:34
9 aylık kız bebeğimin boyu kendi akranlarının boyundan daha uzun 74,5 boyu yürütecde bacaklari dizlerden kırılıp çarpiliyor boyu uzun geliyordu ama ben ilk kez anne olduğum için pek zararlı oluşunu fark edemedim şuan dizilerinden birlestirdigimde parantez bacak çarpiklik var yani yurutecden mi oldu yoksa düzelir mi onun için çok endiselyim bende çarpık bacakliyim ve gençken çok zorlanıyordum hiç istedigim birşeyi giyemezdim onunda aynı sorunlari yaşamasını istemiyorum sizinde bebeklerinizin bacağı parantez bacak mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Ağustos 2026 03:52
Merhaba!

Bebeğinin bacaklarının çarpılması konusunda endişe duyduğunu anlıyorum. 9 aylık kız bebeğinin boyu 74,5 cm ve akranlarından daha uzun olduğu için yürüteçte bacaklarının dizlerden kırılması ve çarpılması normal bir durum gibi görünse de, uzun süreli yürüteç kullanımı bacak gelişimi üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir.

Yürüteç Kullanımı ve Bacak Çarpıklığı

Yürüteç kullanımı, bebeklerin bacaklarının yanlış pozisyonlarda olmasına neden olabilir ve bu da bacak çarpıklığına yol açabilir. Ancak, bu durumun kalıcı hasara yol açması için uzun süreli ve sık kullanım olması gerekir.

Bacak Çarpıklığı Hakkında Endişeleriniz İçin

Bacak çarpıklığı, eğer erken dönemde fark edilip tedavi edilmezse, ileride daha ciddi sorunlara yol açabilir. Ancak, çoğu durumda, bacak çarpıklığı, çocukluk döneminde tedavi edilebilir.

Bebeğinizin Bacak Sağlığı İçin Tavsiyeler

1. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin bacak sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, öncelikle doktorunuzla konuşmalısınız. Doktorunuz, bebeğinizin bacaklarını inceleyerek, doğru teşhisi koyabilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.
2. Yürüteç Kullanımını Sınırlayın: Yürüteç kullanımını sınırlamak, bacak çarpıklığı riskini azaltabilir. Bebeğinizin bacaklarını doğru pozisyonda tutarak, yürüme alıştırmaları yapabilirsiniz.
3. Bacak Egzersizleri: Bebeğinizin bacaklarını güçlendirmek için, doktorunuzun önerdiği egzersizleri yapabilirsiniz.
4. Gelecekteki Kontroller: Bebeğinizin bacak sağlığını izlemek için, düzenli kontrolleri aksatmamalısınız.

Umarım, bu tavsiyeler size yardımcı olur.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir