Calpol-diş

198 görüntüleme
B

Buket.

14 Kasım 2025 12:21
4,5 aylık bebek 7-8 kilo civarında son zamanlarda tartmadım
Ağrı kesici olarak calpol tatlı kaşığı hesabı ne kadar verilebilir ml olarak değil de tatlı kaşığı gibi örnek verecek bilgisi olan var mı
Sanırım diş sorunu yaşıyoruz
Çığlık atarak ağlıyor sürekli kucak istiyor yatmıyor
İ

İpek C.

14 Kasım 2025 18:34
Bence diş ise sorun ilaç vermemeli soğuk uygulama tercih edilmeli
Hatice C. .

Hatice C. ..

14 Kasım 2025 19:39
Tatlı kaşığı olmaz çay kaşığı ucuyla mermicek tanesi kadar olmalı ve evet diş kaşıyıcıyla veya temiz parmağınızla küçük dokunuşlarda sakinleştirir
B

Buket.

15 Kasım 2025 08:16
Bunları zaten yapıyorum ama bas bas ağlıyor görünürde başka bi sıkıntı aklıma gelmiyor mecburen ağrı kesici veriyorum
Y

Yeşim A. A.

16 Kasım 2025 18:43
Bende aynı sorunu yaşıyorum çok fazla ağlıyor başka bir sorunu yok gibi ateşi falanda yok aklıma diş sancısı geliyor, birde sadece akşam uykusuna yattığında bu şekilde ağlayıp uykuya gecemiyor. 4 aylık bebeğim için sağlık ocagındaki ebemiz çay kaşıgının az oldugunu kilosu 8.5 kg oldugu için bir tatlı kaşığı vermem gerektiğini söyledi.
S

Sümeyye S.

16 Kasım 2025 19:15
Merhaba, Buket Hanım. Bebeğinizin kilosunun yarısı kadar Calpol vermelisiniz. 8 kilo bir bebek için 4 ml Calpol verebilirsiniz. Eğer elinizde varsa enjektör kullanmanız çok pratik olacaktır. Enjektörü kullanarak 4 ml Calpol’ü şişeden enjektöre çekip enjektörle de verebilirsiniz yine de kaşıkla vermek isterseniz istediğiniz tatlı kaşığına enjektördeki miktarı dökün, 4 ml’nin sizin vereceğiniz kaşıkta ne kadara denk geldiğini görürsünüz. Çünkü Osman Bey diyor ki; hiç bir yaş grubunda çorba kaşığı, tatlı kaşığı, çay kaşığı ile vermiyoruz. Bebeklerin çocukların kiloları ay ay değişir ve bu dozlar güncellenir. Aşağıdaki videoda Calpol’ün kullanımıyla ilgili bilgiler var. 04.05’inci dakikadan itibaren bakabilirsiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir