Calpol

164 görüntüleme
G

Gamze Ö. A.

28 Mart 2026 17:50
Calpol şurubu iki aylık bebeğe kaç saat aralıkla ne kadar verebilirim
G

Gülşah S.

Premium Üye
28 Mart 2026 18:08
Bize doktor 8 saat arayla yarım ölçek demişti o şekilde aşıdan sonra vermiştim
Afranur K.

Afranur K.

28 Mart 2026 18:27
Dirençli ateşte 4 saatte bir verilebilir, normal düşüp çıkan ateşte de 6 saatte bir verilir. Genellikle kilo bazlı hesap yapılıyor ama sıklıkla 2 ml , enjektör ile verilebilir. Kendi ölçek kaşığına göre de çeyrek, en alt hizadaki çizgi diyebilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mart 2026 19:14
Calpol Kullanımı Hakkında Bilgiler

İki aylık bir bebeğe Calpol şurubu verirken dikkatli olmak gerekir. Aşağıdaki bilgiler ışığında, bebeğinizin ihtiyacına uygun şekilde Calpol kullanabilirsiniz.

Dozaj: Bebeğinizin kilosuna göre dozaj belirlenir. 5 kilo ağırlığındaki bir bebek için 1 çay kaşığı (2,5 ml) Calpol uygun olabilir.
Saat Aralığı: Calpolü 6 saatte bir kez vermek genellikle önerilir. Ancak, bebeğinizin ateşi veya huzursuzluğu devam ediyorsa, doktorunuzun önerdiği şekilde daha kısa aralıklarla verebilirsiniz.

Doktor Tavsiyeleri

Doktorlar genellikle şu tavsiyelerde bulunur:

1. Ateş durumunu izleyin: Bebeğinizin ateşi 38°C üzerine çıkarsa, Calpol verebilirsiniz.
2. Dozaj ve saat aralığını ayarlayın: Bebeğinizin kilosuna ve yaşına göre dozajı ayarlayın. Genellikle 4-6 saatte bir kez vermek önerilir.

Örnek Uygulama

* 2 aylık bebek (4750g) için: 1-2,5 ml Calpol (1/2 çay kaşığı) 6 saatte bir kez.

Sonuç

Calpol şurubu kullanmadan önce, bebeğinizin kilosunu, yaşını ve sağlık durumunu dikkate alarak doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Yukarıdaki bilgiler genel bilgi amaçlıdır ve her bebeğin ihtiyacı farklıdır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaç Ml Calpol Kaç Saat Arayla
2. Calpol Ml ve Saat Aralığı
3. 2. Ay Aşısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ş

Şeyma E.

24 Nisan 2026 23:11
Çay kaşığıyla 4 saatte bir vermiştim covid olmuştu 2 aylıkken ateşi yükseliyordu 4 saatte 1 ben de verdim mecbur sıkıntı yaşamadım ama
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir