Calpol

147 görüntüleme
R

Rumeysa

5 Şubat 2026 22:00
Bebeğim 3 aylık özel aşıları oldu nimenrix ve bexsero ateşi çıkarsa 1 çay kaşığı calpol şurubu kaç saat aralığında vermeliyim 4 veya 6 saat arayla deniyor ama emin olamadım
İlsu O. K.

İlsu O. K.

5 Şubat 2026 22:06
Merhaba; 4 saat arayla verilebiliyor. Bebeğinizin ateş calpol sonrası düşerse tekrarlamanıza gerek yok. Ateş yoksa aşı sonrası vermenizde doğru bir uygulama olmayabilir. Mutlaka çocuk doktorunuza danışın. Geçmiş olsun, muhtemelen ateş olmaz❤
R

Rumeysa

5 Şubat 2026 22:10

İlsu Olcahan Kantarcılar

Merhaba; 4 saat arayla verilebiliyor. Bebeğinizin ateş calpol sonrası düşerse tekrarlamanıza gerek yok. Ateş yoksa aşı sonrası vermenizde doğru bir uygulama olmayabilir. Mutlaka çocuk doktorunuza danışın. Geçmiş olsun, muhtemelen ateş olmaz❤

Teşekkür ederim 🌸 Şuan ateşi 37,2 ama umarım çıkmaz
G

Gökçe N. B.

5 Şubat 2026 22:16
Sağlık ocağında bilgilendirme yapıyorlar aslında bizim hemşireniz 37 yi görürseniz verin demişti
Afranur K.

Afranur K.

5 Şubat 2026 22:24
4 saatte bir 2 ml enjektör ölçüsüyle verebilirsiniz. Menenjit aşılarının 24-48 saat ateş yapma potansiyeli vardır. 37.5 in üstüne çıkmamaya özen gösterin. Zaten öneri olarak da 37.2-37.3 den sonra calpol verilmesi söylenir ki bir tık üstüneçıkmasın.

Bu arada 37.5 riskli bir ateş değil 38 in üstü risklidir ama üst sınıra yaklaşılmaması için 37.2-37.3 denir.
R

Rumeysa

5 Şubat 2026 23:36

Afranur Keskin

4 saatte bir 2 ml enjektör ölçüsüyle verebilirsiniz. Menenjit aşılarının 24-48 saat ateş yapma potansiyeli vardır. 37.5 in üstüne çıkmamaya özen gösterin. Zaten öneri olarak da 37.2-37.3 den sonra calpol verilmesi söylenir ki bir tık üstüneçıkmasın.

Bu arada 37.5 riskli bir ateş değil 38 in üstü risklidir ama üst sınıra yaklaşılmaması için 37.2-37.3 denir.

37,2 iken vermiştim aradan 2 saat geçti şuan 37,5 düşmedi neden etki etmedi anlamadım 4 saat dolunca tekrar vericem
Afranur K.

Afranur K.

6 Şubat 2026 00:01
İçirdiğiniz ilacın tamamını yuttu mu? Onu kontrol edin. Genellikle bir kısmını tükürüyorlar farkettiyseniz. Tükürdüğü kısmını aşağı yukarı hesaplayıp, temiz ilaç olarak takviye edin aynı anda. Genelde problem buralarda bir yerde oluyor.

Şunları yazmamıştım ama aslında ilaç vermeden önce yapmanız gereken basit şeyler var;

Üstünü inceltmek ( ince zıbın/askılı kısa kollu vs.)

Koltuk altı/bez bölgesi/alın/ense gibi bölgeleri ılık nemli bir bezle silmek

Ben tercihen altını havalandırıyorum da bu esnada aşıya bağımlı pişik vs. Gelişirse diye.

Geçmezse ılık bir duş aldırmak ( banyo bir tek verem aşısnda yasaktı derialtı aşı olduğu için diğer aşılarda serbest banyo yaptırmak)

Bunlar genelde 37.5 a kadar olan ateşte çok etkili oluyor, 37.5 üstünde de calpol bunlardan daha hızlı etkili oluyor.

Bi de menenjit aşıları maalesef ağır aşılar, benim doktorum kendisi yapmadan önce çift ölçek ateş düşürücü bile vermişti sonra sen 4 saatte bir ver, yükselecek diye uyarmıştı beni. Ben de 37.8 e kadar çıktık ama sonra düzelti elhamdülillah
R

Rumeysa

6 Şubat 2026 02:25

Afranur Keskin

İçirdiğiniz ilacın tamamını yuttu mu? Onu kontrol edin. Genellikle bir kısmını tükürüyorlar farkettiyseniz. Tükürdüğü kısmını aşağı yukarı hesaplayıp, temiz ilaç olarak takviye edin aynı anda. Genelde problem buralarda bir yerde oluyor.

Şunları yazmamıştım ama aslında ilaç vermeden önce yapmanız gereken basit şeyler var;

Üstünü inceltmek ( ince zıbın/askılı kısa kollu vs.)

Koltuk altı/bez bölgesi/alın/ense gibi bölgeleri ılık nemli bir bezle silmek

Ben tercihen altını havalandırıyorum da bu esnada aşıya bağımlı pişik vs. Gelişirse diye.

Geçmezse ılık bir duş aldırmak ( banyo bir tek verem aşısnda yasaktı derialtı aşı olduğu için diğer aşılarda serbest banyo yaptırmak)

Bunlar genelde 37.5 a kadar olan ateşte çok etkili oluyor, 37.5 üstünde de calpol bunlardan daha hızlı etkili oluyor.

Bi de menenjit aşıları maalesef ağır aşılar, benim doktorum kendisi yapmadan önce çift ölçek ateş düşürücü bile vermişti sonra sen 4 saatte bir ver, yükselecek diye uyarmıştı beni. Ben de 37.8 e kadar çıktık ama sonra düzelti elhamdülillah

Hepsini yaptık hemen hemen ateşi 39 a kadar çıkınca hastaneye gittik orda da calpol ve soğutma yaptılar ateşi 37,2 olunca gönderdiler bi 37 oluyor bi 37,2 sürekli takip edicez

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir