Çalışmaya Başlama

119 görüntüleme
A

Asude

4 Aralık 2025 13:18
9 aylık bebeğim var, doğduğundan beri bir aradayız. 1 yaşına geldiğinde artık işe başlayacağım ve bebeğime bir bakıcı ablamız bakacak. Bebeğim ile aramdaki bağın zedelenmesinden çok korkuyorum. Bu ayrılık aramızdaki ilişkiye zarar verecek mi? 😓
S

Seher Ö. ..

4 Aralık 2025 13:42
Merhaba, ben de bebeğimi 7 aylık olunca annenesine bırakıp çalışacağım. Benim de içimde böyle bir korku vardı ancak gün geçtikçe bebeğin farklı kişilerle de vakit geçirmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Ayrıca yalnızca anneye bağlı bebekler ilerleyen süreçte sosyalizasyonda da sıkıntılar yaşayabiliyor. Bir de vicdanımı şu şekilde rahatlatmaya çalışıyorum: yüzyıllardan beri anneler hep bebeklerine kendileri mi baktı? Ekseriyetle hayır. İş hep hayatımızda vardı. Asıl mesele birlikte olduğunuz zamanları ne kadar verimli geçirebildiğinizde. Çünkü çocuğun zihninde günlük rutinler değil en keyif aldığı, yoğun duygular yaşadığı anlar kalır.
A

Asude

4 Aralık 2025 13:55
Seher hanım,ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim. Çok da haklısınız hepsinde. O gün gelince alışacağız bu düzene de elbette ama işte annelik vicdanı da susmuyor bir yandan.
S

Seher Ö. ..

4 Aralık 2025 14:37
Rica ederim Asude Hanım, her annede bu endişe vardır muhtemelen ama herkes zamanla adapte oluyor demek ki. Zaten bence bebek çabuk alışır da sorun bizde :) inşallah tüm süreçleri kolay geçer, sağlıcakla büyüdüklerini görürüz 🌷
K

Kübra G.

4 Aralık 2025 15:11
Bu ay sonu ben de işe başlayacağım oğlum 15 aylık ve aslında hiç bırakmak istemiyorum ben de aramızdaki bağın zedelenmesinden endişe ediyorum tabi bir de babaannesi bakacak anneannesi ile dönüşümlü onların bakıp bakamayacağını düşündükçe başlamak hiç istemiyorum sanki çocuğuma bende başkası iyi bakamazmış gibi geliyor
A

Asude

4 Aralık 2025 18:13
Kübra hanım, ben de aynı hissiyatlardayım. Siz yine şanslısınız en azından anneanne ve babaanne bakacak. Ben tamamen bakıcıya kaldım. :(
Ben de hiç bırakmak istemiyorum.. hep içim buruk ama alışacağız.
H

Hilal ..

6 Aralık 2025 18:45
Ya hanımlar bende aynı şekilde 6 ay bitince işe dönmem gerek bşr yandan çalışma hayatı maddi manevi sundukları mantıklı gelşyor blr yandan da içim susmuyor ne yapacağım bende anneannesi bakacak ama içim bi garip düşününce bile ağlayasım geliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir