Çalışan Anneler, Bakıcı Süreci Hakkında
67 görüntüleme
G
Gökçin N.
30 Aralık 2025 06:34
Kızım şuan 6 aylık. 6aydır desteksiz büyütüyorum. Anne sütü ve ek gıda alıyor. Önümüzdeki ay işe dönmeyi düşünüyorum. Bakıcı da buldum,referanslı biri. Evde kameralar da var.Sütümü sağıp bırakacağım. Bense vicdan azabı çekiyorum,endişeliyim. Bir yerde elbette bırakmak zorundayım ama bensiz ne yapar diye içim içimi yiyor. Düşününce bile gözlerim doluyor. Bir yandan ikimize de iyi geleceğini de düşünüyorum. Bu süreci yaşayan anneler tecrübelerini paylaşabilir mi?

Aysel K.
30 Aralık 2025 07:01
Bende hamile kaldığımdan bu yana evdeyim yani neredeyse 2 senedir 17 aydır oğluma kendim bakıyorum ve gelecek pazartesi işe başlıyorum :(
K
Kübra G.
30 Aralık 2025 07:25
16 aylık oğlum dün işe başladım babaanne anneanne bakacak ama ondan ayrılmak biraz zor oldu gece anne anne diye ağlayarak uyandı ve bu beni psikolojik olarak biraz zorladı ne kadar bu duruma üzülsem de bana iyi geleceğini düşünüyorum çalışmanın bugün sabah evden çıkarken işe gittiğimi akşam geleceğimi ve onu çok sevdiğimi söyleyerek çıktım arkamdan ağlamamış dün de ağlamamıştı ama meme diye biraz söylenmiş ikimiz de alışacağız inşallah bu duruma
B
Başak T. ..
30 Aralık 2025 08:07
Bebeğim 9 ay 15 günlük. 15 gün önce işe başladım. Süt iznimi bir gün olarak verdiler. Cuma cumartesi pazar günü evdeyim. Bebeğime babaannesi bakıyor. Ben işe başlamadan 1-1.5 ay önce sürekli babaanneye gidip beraber vakit geçirmelerini sağladım. Gün içerisinde babaannesine bırakıp dışarı çıktım ve bekledim. Böyle böyle biraz daha alıştı. Benim için çok zor oldu ilk iş günüm çünkü 9 aydır bende desteksiz kendim bakıyordum. İlk birkaç gün zor oldu sonrasında açıkçası bana da iyi gelmeye başladı derken bebeğim şuan hasta ve her şey başa döndü ağlamaları başladı. Bizim sıkıntımız emzik veya biberon almıyor olması. Süt bırakıyorum ama hiçbir şekilde içmek istemiyor. Artık meyvesine vs katmaya başladık. Sizin bebeğiniz 6 aylık belki daha çabuk alışır.biraz sancılı bir dönem maalesef