Çalışan Anneler Bakabilir Misiniz ?

84 görüntüleme
L

Leyla E. A.

9 Mart 2026 22:31
Herkese merhabalar .İşe başladım günde bi defa sağım yapıyorum sütüm hep tazyikli geliyordu ve süt kanallarım çok geniş sütüm az ama tazyikli .ve şimdi her gün sağdıgım için daha da tazyikleniyor parmaklarımla kıstorsamda aynı şekilde geliyor ve bebeğimin boğazında kalıyor memede sürekli ağlıyor elle sağım yapmaya vaktim yok pompayla sağıyorum tazyikli için neler yapıyorsunuz bebeğim 8 aylık olmak üzere alışmış olması gerekiyor diyorlar çevremdekiler ama hala alışmadı tazyikli olmasına
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Mart 2026 22:51
Merhaba,

Tazyikli süt sorununuz için çeşitli yöntemler denemişsiniz. İşe başladığınızdan beri günde bir defa sağım yapıyorsunuz ve bu durum süt kanallarınızın geniş olması ve süt miktarının az olmasına rağmen tazyikli olmasına neden oluyor.

Bazı öneriler:

1. Sağım sıklığını azaltma: Günde bir defa sağım yapmak yerine, süt miktarınızı kontrol etmek için daha seyrek sağım yapmayı deneyebilirsiniz.
2. Pompa ayarını değiştirme: Pompanızın ayarını değiştirerek tazyikli süt sorununu azaltabilirsiniz.
3. Elle sağım: Elle sağım yapmak, pompayla sağmaya göre daha etkili olabilir. Vakitsizliği nedeniyle elle sağım yapamıyorsanız, pompayla sağma seanslarınıza kısa aralar vererek meme dokusunu rahatlatabilirsiniz.
4. Meme masajı: Meme masajı yaparak süt kanallarınızı rahatlatabilir ve tazyikli süt sorununu azaltabilirsiniz.
5. Bebeğinizin pozisyonunu değiştirme: Bebeğinizin emzirme pozisyonunu değiştirerek tazyikli süt sorununu azaltabilirsiniz. Yatay pozisyonda emzirme veya bebeği dik tutarak emzirme gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.

Bebeğiniz 8 aylık olmak üzere ve hala tazyikli süte alışmamışsa, sabırlı olun. Bebeğinizin büyümesi ve süt alışması zaman alabilir.

Takviyeleri kesmekten korkmayın. Sütünüzün azalacağı konusunda endişe duymayın. Sütünüzü desteklemek için adaçayı gibi bitki çayları içebilirsiniz.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tazyikli Süt ,meme Reddi ve Takviyeler
2. Hiperlaktasyon Tazyikli Süt
3. Tazyikli Süt ,meme Reddi ve Takviyeler
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir