Bwbek Reflüsü

382 görüntüleme
B

Betül

18 Mayıs 2026 10:44
Bebegim 50 günlük ve cok ağlıyor mama ile besleniyor anne sütünü sağıp veriyorum beslenmeden sonra mutlaka süt kusuyor bazen de süt kesiği gibi kusuyor reflü olduğu düşünüyorum bu süreç nasıl ilerliyor
G

Gamze ..

18 Mayıs 2026 10:59
Bızım doktorumuz reflünün genetik olduğunu soyledı gerçektende öyle kızımda boyleydı ve gün ıcerısınde abartısız 30 40 defa azar azar kusuyırdu bazen de yedıgı mamayı olduğu gıbı kusuyordu oğlumda da reflü var ve 5 aylık hala kusuyor reflü ilacı bıle kullandık işe yaramadı genelde ek gıdaya baslayınca kendılıgınden gecıyor kızımda böyle olmuştu oğlumda da böyle olacagını ümit ediyorum sabretmekten başka caremız yok malesef Allah yardımcınız olsun
B

Betül

18 Mayıs 2026 12:05
Gamze
Bızım doktorumuz reflünün genetik olduğunu soyledı gerçektende öyle kızımda boyleydı ve gün ıcerısınde abartısız 30 40 defa azar azar kusuyırdu bazen de yedıgı mamayı olduğu gıbı kusuyordu oğlumda da reflü var ve 5 aylık hala kusuyor reflü ilacı bıle kullandık işe yaramadı genelde ek gıdaya baslayınca kendılıgınden gecıyor kızımda böyle olmuştu oğlumda da böyle olacagını ümit ediyorum sabretmekten başka caremız yok malesef Allah yardımcınız olsun
Cok zor gercekten ya kilo alımı yavaslıyor cok huzursuzlanıyor ağlıyor sürekli yan yatıyor omurga gelişimini etkiler diye tedirgin oluyorum uykusunda kusacak mı korkusuyla uyuyamıyorum cünkü bir kere beslerken ağzından burnundan kustu 😐
G

Gamze ..

18 Mayıs 2026 12:18
Yan yatırılmamalı sırt üstü yatrmalısınız ki kustugunda boğulma riski olmasın bi şekilde alışıyo insan kızımdan tecrubelıyım ben.. Evet kılo alımı yavaslıyo yedıgının çoğunu kustuğu için ve bu durumda biZ anneleri yetersız hıssettırıyor sık ve az beslemeye çalışıyorum beklerken hafıf dik tutuyorum reflu yatagı kullandım uzun bi süre ilaç bile kullandık ama nafıle dıyecegım şu ki korkmayın bı sekılde büyüyorlar osman hocanın bı vıdeosu vardı onada bakabılırsınız yan yatınca kusmugu gerı yutabılıyor sırt üstü yatrmanız lazım
B

Betül

18 Mayıs 2026 12:19
Gamze
Yan yatırılmamalı sırt üstü yatrmalısınız ki kustugunda boğulma riski olmasın bi şekilde alışıyo insan kızımdan tecrubelıyım ben.. Evet kılo alımı yavaslıyo yedıgının çoğunu kustuğu için ve bu durumda biZ anneleri yetersız hıssettırıyor sık ve az beslemeye çalışıyorum beklerken hafıf dik tutuyorum reflu yatagı kullandım uzun bi süre ilaç bile kullandık ama nafıle dıyecegım şu ki korkmayın bı sekılde büyüyorlar osman hocanın bı vıdeosu vardı onada bakabılırsınız yan yatınca kusmugu gerı yutabılıyor sırt üstü yatrmanız lazım
Cok tesekkür ederim İzleyeceğim mutlaka denk gelmemiştim daha önce
Sibel Y.

Sibel Y.

18 Mayıs 2026 12:33
Beslenme miktarını doğru ayarladığınızdan emin olun aşırı beslenme de kusmaya sebebiyet veriyor en önemlisi bez takibi
B

Betül

18 Mayıs 2026 12:46
Sibel Yılmazer
Beslenme miktarını doğru ayarladığınızdan emin olun aşırı beslenme de kusmaya sebebiyet veriyor en önemlisi bez takibi
50 günlük 3-3.5 saatte bir 40cc içiyor bazen 60cc bitiriyor
Sibel Y.

Sibel Y.

18 Mayıs 2026 12:50
Bebeği besledikten sonra hemen yatar pozisyona almayın dik tutun gazını alın hava yutması durumunda da o gazı ağızdan çıkarırken sütü de atabiliyor gerçekten reflü olup olmadığını anlayabilmeniz için kilo alımı gaz sancısı olup olmadığını ayırt edin geçici bir durum bebeklerde
Ç

Çağla

25 Mayıs 2026 02:03
Beslemeyi anakucağında dik yapıyorum emziriyorsamda gövdeyi yukarıda tutarak emziriyorum sonrasında anakucağına dik koyup en az 25 dk bekletiyorum yatağının döşeğinin altına bir kitap koydum hafif eğimli yatırıyorum, beslemede tamamen doymasını beklemeden aralarda gazını alıyorum ve saat başı azar azar besliyorum ben bu şekilde çözüm buldum ki bilmediğim dönem beslenmeyi reddetmişti yanlış tuttuğum için tüm günü 200 cc ile geçirdiği olmuştu bu yöntemleri uyguladıkça yavaş yavaş iştahı açıldı saat başı 70 80 cc arası içiyor günlük 800 aştığı bile oluyor daha yeni 4 aylık
B

Betül

25 Mayıs 2026 03:02
Reflü yatağının altına ince bir yastık koyuyorum epey dik tutmaya calısıyorum hatta hep kayıyor :) saat başı yedirmeye cakıstıgımda reddediyor [3.aya](3.aya) girdik 3-4 saatte bir verdiğimde ancak 60ccyi sorunsuz yiyor 2 saatte bir verince 1-1.5cc yiyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir