Büyüme

98 görüntüleme
R

Rabia Ç.

20 Ağustos 2026 00:06
Kızım 2200 gr 45 cm doğdu. 15 aylık değerleri 9800 gr boy 74 cm. Şimdi 17 aylık ve hala 12 aylık kıyafetleri rahatlıkla oluyor. Hatta uzun geliyor kıvırıyorum. Götürdüğüm doktorlar minyon diyor başka yorum yapmıyor. Büyümesi çok yavaşladı 8 aydır yeni diş çıkarmadı. 4 dişi var. Persentilde kilosu 50-75. Başı 25-50. Ama boyu 1-3 gösteriyor. Bu beni çok üzüyor ama çok şükür sağlıklı aktif diye teselli buluyorum. Fakat beni asıl üzen şey dışarda insanların şaşırması ve bunu uzatması. Parkta sokakta ayını soruyorlar 

‘aa daha küçük görünüyor’ diyorlar 

“küçük doğdu biraz’ diyorum. 

Devamı geliyor 6-7 aylık gibi diye tahmin yürütüyorlar. Oysa ben tahmin sormuyorum. En fazla 8-9 derim diyen var. Nasıl ya diye şok olup konuşamayan var. Kıyasladığı 10 aylık erkek bebek tosun gibi doğduğuna eminim ama 17 aylık kızım yanında hafif daha minik duruyordu. İnsanlara tahmin sormuyorum söylüyorlar şok olmaya devam ediyorlar. sanki ben farkında değilim yedirip büyütememişim gibi çok zoruma gidiyor. Nedense çok mahcup hissediyorum.

Ben çok zor bir hamilelik çok zor bir sezaryen geçirdim. Rahmim tek taraflı besliyordu o yüzden mi büyüyemedi yoksa benim sağlık sorunlarım mı etkiledi bilmiyorum. Ek gıdaya geçince de uzun süre red yaşadık. Hâlâ hassasiyeti devam ediyor dokulara görüntüye kıvama vs. her şeyi kolayca kabul etmez. Yani genetik mi beslenme kaynaklı mı bilemiyorum. İnsanların tepkilerini nasıl karşılamalıyım bilmiyorum. Nice prematüre doğan bebek var onlar düzeltilmiş yaş söyledikleri için sorun olmuyor mu acaba. Yani anne bebek zor günler geçirmiş olabilir nasıl düşüncesiz olabiliyor insanlar düşünemiyor mu hatırlatabileceklerini acaba.
A

Aysel M.

20 Ağustos 2026 01:55
Merhaba,benim kizim 48sm 2830qr dogdu.10ay 12gunluk -67sm 7360qr. Sadece annesutu aldi,ek qida zarzor …cok uzuluyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir