Büyük Numara Bez
218 görüntüleme
.
.....
20 Ocak 2026 19:23
Merhaba 6kilo kızıma 4 numara bez kullanıyorum önceden almıştım evde o vardı baktım 3 ile arasında fazla bi fark yoktu sizce büyük bez kullanmak bebeği çarpık yapar mı bu konuda bilginiz varmı şuan 3 aylık
B
Buket ..
20 Ocak 2026 19:25
Çarpık yapmaz ama sızıntı taşma olabilir
.
.....
20 Ocak 2026 19:26
Sızıntı taşma vs yok büyük bez daha konforlu geldi bebeğim için ama bir yerde bacak araları fazla açılır çarpık olur yazmışlar tedirgin oldum

Fatma A. U.
20 Ocak 2026 19:28
Sızıntı taşma vs yok büyük bez daha konforlu geldi bebeğim için ama bir yerde bacak araları fazla açılır çarpık olur yazmışlar tedirgin oldum
.
.....
20 Ocak 2026 19:30
Kucağına aldıgında dizlerine bastırarak tut ellerinle kucagındayken bacaklarını birbirine yapıştırarak tut diyor büyükler
B
Buket ..
20 Ocak 2026 19:36
Kalça gelişimi için bacakların hafif açık durması daha iyi aslında büyüklerin her dediğini yapmayın 😁

Emel C.
20 Ocak 2026 21:00
Ben hep 1 numara büyük kullanıyorum sanki sıkıyor gibi geliyor kilosuna göre olan şuan 9 aylık birşey olmadı olacağını sanmıyorum
M
Mushviga M.
20 Ocak 2026 21:02
Bende aynı korkudayım.Ben 3 kullanıyorum ama biraz büyük.Bebeğim 5 kiloya yakın
M
Mushviga M.
20 Ocak 2026 21:05
Kucağına aldıgında dizlerine bastırarak tut ellerinle kucagındayken bacaklarını birbirine yapıştırarak tut diyor büyükler

Emel C.
20 Ocak 2026 21:12
Zaten bi bakıyorum biyüklerimizin bize yaptıkları,şu an hepsi tıpta reddediliyor.Anlayamadım,gitti.Mantıkla bakarsak büyüklerimiz de doğru,tıpta.Anneme diyorum mesela böyle yapma,öyle yapma doktor izin vermiyor.Annemde diyor ki,ben seni de,abinleri de böyle büyüttüm,neyiniz var?
.
.....
20 Ocak 2026 22:36
Kaçıncı ayda belli olur bacaklarda sıkıntı varsa
M
Mushviga M.
21 Ocak 2026 02:37
Bu konu özelinde yapılan hareketi anlamsız buluyorum neden bastırıyorlar mesela benim annem hiç böyle şeyler demiyor ama kaynanam daha 10 günlükken bebeğimin bacaklarına bastırıp ayyy bacaklarının arası açık olacak falan demişti (kaynanalar hep böyle) hiçte öyle olmadı gayet düzgün bacakları bize birsey olmamış olması bebeklerimize olmayacağı anlamına gelmiyor dikkatli olmak lazım

Emel C.
21 Ocak 2026 05:40
Ay kuzum keşke bunu anneme anlata bilsem.Lohusalık yaşayamadım sinirden.İzin versem,dürüm yapacak bebeğimi.Oda sıcaklığı 25-26 battaniye altında yatırıyor.Malum yalnız bakamıyorum,uyku saatim belli olmuyor.Gözümü kapatıyorum,açınca bebek sarılmış.Açıyorum,3-4 saat sonra yine aynı.Artuk içim daralıyor.

Emel C.
21 Ocak 2026 05:41
Kaçıncı ayda belli olur bacaklarda sıkıntı varsa
M
Mushviga M.
21 Ocak 2026 07:46
Allah sabır versin valla insan birdeyse diyemeyince daha çok kuruluyor ama desteksiz bakmakta gerçekten çok zor ben daha hastanede kaynanamla tartıştım dedim ki çocuğun kırki çıkana kadar benim evime gelmiyorsunuz annem bile gelmedi sağolsun saygı duydu bazen insanlara tavrımızı belli etmek gerekiyor bebeğimiz çok daha önemli kirilan kırılsın alınan alinsin yapacak birsey yok bence

Emel C.
21 Ocak 2026 08:55
Peki yalnız nasıl baktınız?
M
Mushviga M.
21 Ocak 2026 09:13
İlk 1 2 hafta çok zordu zaten ilk haftası yoğun bakımdaydı beraber kaldık orda hemşireler falan baya rahatlattı alıştırdılar beni bebek bakmaya sagolsunlar uykuyuda pek aramıyorum bide emmedi sagip mamayla destekleyip verdim zordu evet ama kimsenin lafini tavrını çekmekten iyidir

Emel C.
21 Ocak 2026 11:52
Amin inşallah hickimseye yaşatmasın çok iyi anlıyorum sizi teşekkür ederim sizlerede çok geçmiş olsun bebeğiniz kaç aylık oldu bence 2 3 aylık olduktan sonra daha rahat olur diye düşünüyorum ama bana kalırsa çok zorlanmam derseniz en yakın zamanda yalnız kalmanızı öneririm en azından kafanız rahat eder arada yine yorgun olduğunuzda yardımı alırsınız tabi benim bebeğim 9 aylık oldu ben arada ablama bırakıyorum eve gidip dinleniyorum çok iyi geliyor