Burun Yıkama Krizi!!!!!!!!
170 görüntüleme
Ö
Özge Ü.
30 Ocak 2026 22:40
Merhaba, oğlum 19 aylık. Biraz burnu tıkalı ve öksürüyor diye doktora götürdük bugün. Doktor günde 20 kez bile yıkama yapabilirsiniz ihtiyaç duydukça dedi. Şöyle ki oğlum asla burnuna bit şey sıktırmıyor, hadi zorla sıktım diyelim aspiratör ile çekmem mümkün değil çünkü bildiğiniz katılma nöbetine giriyor morarıyor resmen. Bugün 2 kez yıkama yaptım zor bela. Akşam da yatırmadan doktorun verdiği burun spreyini sıkayım dedim yine krize girdi. Bugün gittiğim doktora da anlattım durumu. Bana oyunlaştırmam gerektiğini söyledi. Bu evreden oyun evresine nasıl gelebilirim, gelebilir miyim bilmiyorum. Keza aspratörü görünce çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor. Tecrübeli anneler lütfen bana yardımcı olun. Nasıl bir yöntem izlemem gerekiyor? Sonuçta o burun yıkanacak başka bir çaresi yok.
İ
İrem Ş.
30 Ocak 2026 22:47
nebulizatörle buhar verin o da rahatlatacaktır
Ö
Özge Ü.
30 Ocak 2026 22:48
Yıkama yerine geçer mi peki
A
Ayşegül Ü.
30 Ocak 2026 23:30
Baby vac denediniz mi, elektrik süpürgesiyle çalışıyor belki dikkatini çeker, temizlik oyunu gibi söyleyebilirsiniz belki.

Betül ..
30 Ocak 2026 23:34
Nebülizatör vermenizi tavsiye ederim sf koyup. hem burnu nemlendirecektir ve öksürüğe de faydası olacaktır.babywicks sürebilirsiniz burnuna.yastığına ve sağ sol omzuna coldmix damlatabilirsiniz.Çok geçmiş olsun.Aynı durumları bizde yaşadık biz antibiyotik dahi içiremiyorduk evin içinde at koşturuyordu ağlayıp…Allahtan 3,5 yaşındayız şuan konuşarak anlaşabiliyoruz
Ö
Özge Ü.
30 Ocak 2026 23:36
Hayır denemedim Ayşegül Hanım,teşekkür ederim araştırıyorum hemen 🙏🏼
Ö
Özge Ü.
30 Ocak 2026 23:37
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için Betül Hanım🙏🏼 sağolun gerçekten 🌸
F
Fatma Ç.
31 Ocak 2026 00:49
Benim bebeğimde 18 aylık aynı durum hiçbir şekilde yıkama yaptırmıyor çarpıntı başlıyor bende o kadar ağlıyor ki ağlamaktan şişiyor yüzü gözü ağlarken sıksam serum fizyolojik problem olur mu bilmiyorum korkuyorum ağlarken sıkamıyorum

Afranur K.
31 Ocak 2026 00:53
Streimar deniz suyu spreyi var. Aspiratör kullandırmayan bebekler için avantajlı olduğunu düşünüyorum. Deneyebilirsiniz bence.
Ö
Özge Ü.
31 Ocak 2026 08:41
Teşekkürler Afranur hanım🌸
İ
İrem Ş.
31 Ocak 2026 14:41
Yıkama yerine geçer mi peki
Ö
Özge Ü.
31 Ocak 2026 14:42
Teşekkür ederim 🌸