Burun Tıkanıklığı

410 görüntüleme
Aleyna K.

Aleyna K.

6 Ağustos 2026 21:39
45 günlük bebeğimin bir anda burnu tıkandı yaşadığımız şehir sıcak bir yer klima kullanıyoruz mecburen ondan dolayımı oldu ve uzun sürüyor bilmiyorum ama 10gündür burnu tıkalı mamayı zor içiyor huysuz ve uyumuyor banyo yaptırdığım zaman ancak uyuyor rahatlıyor hastaneye götürmek istemedim kendim evde önce iyileştirmeyi düşündüm sanırım bu gidişle götüreceğim böyle bişey yaşayan oldumu yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim 🙏🏻
Kader T.

Kader T.

6 Ağustos 2026 21:44
Bebekler sümküremedikleri için düzenli olarak kendiniz serum fizyolojik kullanarak temizlemelisiniz.
Aleyna K.

Aleyna K.

6 Ağustos 2026 21:45
Kader Türkoğlu
Bebekler sümküremedikleri için düzenli olarak kendiniz serum fizyolojik kullanarak temizlemelisiniz.
Sürekli yapıyorum çekiyorum da hatta aspiratörle mamadan ve uykudan öncede kullanıyorum lakin naptıysam geçmedi
Kader T.

Kader T.

6 Ağustos 2026 21:46
O zaman artık doktora gitme zamanı gelmiştir. Fazla kullanmakta burun içini tahriş edebilir
Aleyna K.

Aleyna K.

6 Ağustos 2026 21:47
Kader Türkoğlu
O zaman artık doktora gitme zamanı gelmiştir. Fazla kullanmakta burun içini tahriş edebilir
Evet öyle düşünüyorum bende teşekkür ederim fikriniz için
s

selda

6 Ağustos 2026 22:28
biz otomatik aspiratör aldıktan sonra rahat ettik. manuel olarak iyi çekemiyormuşuz onu fark ettim.
Aleyna K.

Aleyna K.

6 Ağustos 2026 22:28
selda
biz otomatik aspiratör aldıktan sonra rahat ettik. manuel olarak iyi çekemiyormuşuz onu fark ettim.
Herkes manueli öneriyor bende kuvvetli çekmeye çalışıyorum ama bilemedim şuan
s

selda

6 Ağustos 2026 22:32
Aleyna Kara
Herkes manueli öneriyor bende kuvvetli çekmeye çalışıyorum ama bilemedim şuan
ben de zarar veririm diye düşünerek rahat çekemiyordum. acaba fazla mı kuvvetli oluyor vs. diye. ama otomatik olan zaten ona göre ayarlandığı için onu en yüksek kademesinde rahat rahat kullanabiliyorum. tabii kuvvetli çekiyorsanız boşa para vermeye gerek yok. çektiğiniz zaman mukus hangi renkte geliyor? şeffaf ya da beyaz gibiyse normal ama yeşil sarı gibiyse hafif bir enfeksiyon belirtisi olabilir.
Aleyna K.

Aleyna K.

6 Ağustos 2026 22:33
selda
ben de zarar veririm diye düşünerek rahat çekemiyordum. acaba fazla mı kuvvetli oluyor vs. diye. ama otomatik olan zaten ona göre ayarlandığı için onu en yüksek kademesinde rahat rahat kullanabiliyorum. tabii kuvvetli çekiyorsanız boşa para vermeye gerek yok. çektiğiniz zaman mukus hangi renkte geliyor? şeffaf ya da beyaz gibiyse normal ama yeşil sarı gibiyse hafif bir enfeksiyon belirtisi olabilir.
Şeffaf geliyor kullandığınız aspiratörün markasını söylermisiniz memnunsanız
Aleyna K.

Aleyna K.

6 Ağustos 2026 22:33
selda
Acaba başı falan mı üşüdü ya da klimadan oluyor içerinin havasını kuruttuğu için
M

Melike Y.

6 Ağustos 2026 22:48
Benim kızımında 17 günlükken başladı 20 gün serum suyuyla temizledim tam iyi oldu derken bi daha oldu somra bi daha sürekli serum suyuyla temizledim kaç kere doktora da sordum yapabileceğimiz tek şey bu temiz tutmak yoksa ciğerlere iner şimdi 4.5 aylık bu seferde çok kuruyor nefes alamıyo gibi rahat şaştım kaldım bende alerjik diye düşünüyorum artık onun içinde erken diyolar
Aleyna K.

Aleyna K.

6 Ağustos 2026 22:55
Melike Yalçın
Benim kızımında 17 günlükken başladı 20 gün serum suyuyla temizledim tam iyi oldu derken bi daha oldu somra bi daha sürekli serum suyuyla temizledim kaç kere doktora da sordum yapabileceğimiz tek şey bu temiz tutmak yoksa ciğerlere iner şimdi 4.5 aylık bu seferde çok kuruyor nefes alamıyo gibi rahat şaştım kaldım bende alerjik diye düşünüyorum artık onun içinde erken diyolar
Geçmiş olsun sizede bende şaştım valla doğru düzgün mama da içemiyor kilo verir falan diye korkuyorum uyuyor içim rahat etmiyor kendim uyandırmak istiyorum napıcam hiç bilmiyorum düşünmekten geceleri gözüme uyku girmiyor
Aleyna K.

Aleyna K.

6 Ağustos 2026 22:55
Melike Yalçın
Siz burun aspiratörü kullanıyor musunuz
s

selda

7 Ağustos 2026 01:02
Aleyna Kara
Şeffaf geliyor kullandığınız aspiratörün markasını söylermisiniz memnunsanız
nexus kullanıyorum gayet memnunum. başlığı da bebekler için uygun. 4 kademesi var.
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 03:28
Merhaba. İlk dönemler için elektrikli aspiratör yerine manueli öneriyorlar çünkü çekiş gücünü siz belirliyorsunuz. elektrikli aspiratörlerde 3 mod var en yavaşı bile bebeklerin ilk ayları için fazla gelebiliyor.

Burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Bunu gözden geçirmekte yarar var. Serum fizyolojik az geliyor olabilir. Kaç damla kullanıyorsunuz? 2-3 damla ise günde 1 kez 4-5 damlaya çıkarabilirsiniz. Serumu sıktık. Hemen çekmeye mi çalışıyorsunuz? Bebeği ters çevirip sırtına pıt pıt pıt vurduk. 45-60 saniye kadar tummy time pozisyonunda bebek tersken bekliyoruz. Ardından çevirip öyle aspire ediyoruz.

Klima kullanıyorum demişsiniz, tabii ki klima sıcaklığı düşürürken nem oranını da düşürür. Nem aşağı yukarı %50 seviyesinde mi? Değilse klimayı oda kapısı açık olacak şekilde kullanmanızı öneririm. Odayı nemlendirir, ya da bir nem cihazı alabilirsiniz. Kışın da işinize yarar.

Evdeki toz, akar vs bunlar da bebekte alerji yaptığı için burun tıkanıklığı geniz akıntısına neden olur. Temizliğe dikkat edin, tüylü yünlü şeyleri bebeğin yattığı ortama sokmayın. Yatağında hiçbir şey olmasın. Uyku tulumu alın, battaniye ya da örtü örtmeyin.

Baktınız hâlâ devam ediyor ve geçmiyor o zaman belki bir çocuk dr veya çocuk kbb ye görünmek gerekebilir. Şey için söylüyorum çok elzem değil ama nazalnem tarzı bir şeyler verebilirler belki.
M

Melike Y.

7 Ağustos 2026 08:13
Aleyna Kara
Siz burun aspiratörü kullanıyor musunuz
Ben manuel kullanıyorum otomatik düşündüm ama sizin gibi karar veremedim ama şırıngıyla bi tarafından sıkınca baya çıkıyodu kalanı da çekiyordum bi sire rahatlıyodu sonra tekrar sar başa çok yıpratıyor insanı gerçekten
Aleyna K.

Aleyna K.

7 Ağustos 2026 08:17
Melike Yalçın
Ben manuel kullanıyorum otomatik düşündüm ama sizin gibi karar veremedim ama şırıngıyla bi tarafından sıkınca baya çıkıyodu kalanı da çekiyordum bi sire rahatlıyodu sonra tekrar sar başa çok yıpratıyor insanı gerçekten
Kesinlikle 10 gün oldu halâ geçmedi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir