Burun Tıkanıklığı

114 görüntüleme
C

Cansel

5 Nisan 2026 08:20
Benim bebegımde 10 aylik hem diş çıkarıyor 4 tane hemde grip oldu burnunu sürekli temiz tutmaya çalışıyorum sterimar sıkıp ardından aspiretörle çekiyorumfakat bu seferde burnundan aspire ederken kan geldi mukusuyla beraber ve ağız kenarlari nokta şeklinde küçük küçük kızarıklar oldu emerken ve uyurken çok nefes çektiğınde burnundan mi genizden mi anlayamadığım şekilde bi hırıltı var ne yapmalıyım
E

Erdem G.

5 Nisan 2026 08:24
Çok mu hızlı çekim yaptın burnunu aspiratör ayarı varsa en düşük modda yap ve lanama çok ise aspirötürle çekme artık hatta iyileşmesi için bir süre burun nemlendirici al nazal nem çok iyi bu arada
C

Cansel

5 Nisan 2026 08:25
Sarjli aspiratörlerden degil normal agizla çektiklerimizdendi ama
E

Erdem G.

5 Nisan 2026 08:35
Cansel
Sarjli aspiratörlerden degil normal agizla çektiklerimizdendi ama
Çok tahriş olmuş bnce ya çok sık yaptın veya serum fizyolojik yanlış verdin dediğim gbi nemlendirici kullan aspirötürle çekmeyi ara ver ama eğer hala geçmezse bnce 1 2 gün sonra doktora götür
C

Cansel

5 Nisan 2026 08:36
Tesekkurler 
Emine🌺

Emine

Premium Üye
5 Nisan 2026 09:58
Aspiratör ile çekmek yerine burun yıkama yöntemi ile temizleyebilirsiniz en azından tahriş bitene kadar birde hava nemlendirici kullanılmadı
M

Melike K.

5 Nisan 2026 10:11
Benimde daha önce aynı şekilde oldu ve muhtemelen serumu basınçlı verdiğim için olacağını söyledi dr çok hızlı değil orta seviyede şırıngaya basmak gerek
M

Melike K.

5 Nisan 2026 10:13
Aspiratör olarak çok nazik kullanmak gerekli çekim biz ayarlıyoruz ben de aynı şekilde manuel olarak kullanıyorum ama çok fazla gerekli değil burna suyu verdikten sonra kafası aşağıda beline bir kaç pıt pıt yapınca ama boyna yakın yere vurmalısınız orta beline değil
C

Cansel

5 Nisan 2026 10:37
Ben sterimar diye burun spreyi sıkıp ardından aspretörle çekiyorum grip oldugu icin burnu dolu olmasın diye sürekli çekmekten oldu sanırım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Nisan 2026 10:56
Burun Tıkanıklığı ve Kanama Sorunu

Bebeğinizin burun tıkanıklığı ve kanama sorunu yaşıyor olması endişe verici olabilir. Aşağıdaki adımları takip edin:

1. Burun temizliğini nazikçe yapın: Sterimar ile sıkıp ardından aspiratörle çekerken nazikçe ve yavaşça yapın. Sert çekmeyin.
2. Oda nemini ayarlayın: Evinizin nem seviyesini 40-60 arasında tutun. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
3. Buhar uygulaması yapın: Buhar makinesi veya sıcak su buharı ile bebeğinizin burnunu açmaya çalışın.
4. Doktora danışın: Bebeğinizin hırıltısı ve nefes çekme sorunu devam ediyorsa, doktora danışın. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve gerekli tedaviyi önerebilir.

Kanama Sorunu İçin

1. Kanama durduysa endişe yok: Eğer kanama durmuşsa ve bebeğinizin durumu iyiysa, endişe etmeyin.
2. Aspiratör kullanımını gözden geçirin: Aspiratörün sert çekimi kanamaya neden olabilir. Kullanımı nazikçe ve kontrollü yapın.
3. Doktora danışın: Kanama sorunu devam ediyorsa veya tekrar ediyorsa, doktora danışın.

Hırıltı Sorunu İçin

1. Burun tıkanıklığını azaltın: Yukarıdaki adımları takip ederek burun tıkanıklığını azaltmaya çalışın.
2. Doktora danışın: Hırıltı sorunu devam ediyorsa, doktora danışın. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve gerekli tedaviyi önerebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı Grip
2. Burun Tıkanıklığı
3. Öksürük ve Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Emine Ç.

5 Nisan 2026 21:35
Çok geçmiş olsun. Lütfen aspiratör kullanmayın. Aynı hatayı ben de yaptım zamanında. Burunda ödeme sebep olduğu için kesinlikle aspiratör önermiyor çocuk doktorumuz ki kaldı ki kan bile gelmiş. Serum sıkarken çizilme veya tahriş olmadıysa aspiratör nedeniyledir.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir