Burun Tıkanıklığı

113 görüntüleme
Ş

Şirvan Ç.

31 Mart 2026 23:52
5.5 aylık sırt üstü yatar pozisyonda fizyolojik serum sıkıp burun aspiratörüyle çekerken kan geldi ne yapmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

2 Nisan 2026 00:00
Bebeğinizin burun tıkanıklığı sorunu için uyguladığınız yöntem işe yaramamış ve kanama oluşmuş. Öncelikle sakin kalmanız ve paniğe kapılmamanız gerekiyor.

Burun aspiratörü kullanırken kan gelmesi genellikle tahrişe bağlıdır. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Kanamanı durdurun: Bebeğinizin burnunu temiz bir bezle hafifçe sıkın ve dik bir pozisyonda oturtun. Bu, kanamanın durmasına yardımcı olacaktır.

2. Burnu temizleyin: Birkaç gün boyunca burun aspiratörü kullanmayı bırakın. Bunun yerine, serum fizyolojik ile burun yıkaması yapabilirsiniz. Bu, bebeğinizin burun pasajlarını nemlendirecek ve tahrişi azaltacaktır.

3. Nazal krem veya merhem kullanın: Bebeğinizin burnuna nazal krem veya merhem uygulayabilirsiniz. Bu, burun içi mukozayı nemlendirecek ve kanamanın tekrarlamasını önleyecektir.

4. Doktorla görüşün: Eğer kanama tekrarlar veya bebeğinizin nefes alması zorlaşırsa, bir doktora başvurmanız gerekir. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirecek ve gerekli tavsiyeleri verecektir.

Unutmayın, eğer bebeğinizde nefes alma zorluğu, ateş, kusma gibi belirtiler varsa, hemen doktorla görüşmelisiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2,5 Aylık Burun Tıkanıklığı
2. Burun Akıntısı
3. Burun Temizliği
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Büşra ..

2 Nisan 2026 00:07
Ne kadar geldi. Çok mu geldi. Bizim de biraz gelmişti doktorumuz oradaki kılcal damarlara çok çektiğimizden zarar verdiğimizi söyledi. Sadece damlatın tıkanıklık varsa bebeğinizi çevirip sırtına vurun kendi çıkıyor zaten. Görünür de bir şey varsa da çok hafifçe çekersiniz.
K

Kadriye A.

2 Nisan 2026 09:55
Zaaten küçükler. Okadar narinlerki oyuzden çok nazik olmalıyız
K

Kadriye A.

2 Nisan 2026 10:23

Büşra

Ne kadar geldi. Çok mu geldi. Bizim de biraz gelmişti doktorumuz oradaki kılcal damarlara çok çektiğimizden zarar verdiğimizi söyledi. Sadece damlatın tıkanıklık varsa bebeğinizi çevirip sırtına vurun kendi çıkıyor zaten. Görünür de bir şey varsa da çok hafifçe çekersiniz.

Vallha ben. O aspiratörle. Evin içinde. 2 saat doladigimo bilirim aglatmadan nazikçe çekeyim diye 1 yaşına yeni girdik. Evde peteker falan da yadigi icin çok tikaniyo burnu. Evin içinde resmen saklambaç. Oynuyoruz. Sıf gozunden. Bir damla yaş akmasın diye. Canı yanmasın diye kedim artık eline veriyorum aspiratörü. Burnuna köy çekelim diyoru ogretmeeye başladım insallha. İşe yarar ,🥰
Ş

Şirvan Ç.

3 Nisan 2026 12:14

Kadriye Arslan

Vallha ben. O aspiratörle. Evin içinde. 2 saat doladigimo bilirim aglatmadan nazikçe çekeyim diye 1 yaşına yeni girdik. Evde peteker falan da yadigi icin çok tikaniyo burnu. Evin içinde resmen saklambaç. Oynuyoruz. Sıf gozunden. Bir damla yaş akmasın diye. Canı yanmasın diye kedim artık eline veriyorum aspiratörü. Burnuna köy çekelim diyoru ogretmeeye başladım insallha. İşe yarar ,殺

Hiç sevmiyor temizlenmesini başını sapa sola çevirip daha zorlaştırıyor ben de oyunlar oynayarak yapıyorum ama burnuna temas ettiğim an kıyamet kopuyor
Ş

Şirvan Ç.

3 Nisan 2026 12:15

Büşra

Çok az gel aspiratöre girdi o da ilk defa başıma geldiği için biraz korkuttu
B

Büşra ..

3 Nisan 2026 12:16
Bir şey olmaz merak etmeyin.
K

Kadriye A.

4 Nisan 2026 11:32

Şirvan Çınar

Hiç sevmiyor temizlenmesini başını sapa sola çevirip daha zorlaştırıyor ben de oyunlar oynayarak yapıyorum ama burnuna temas ettiğim an kıyamet kopuyor

Ayn öyle vallha yikam yöntemi var bı burunda serum fizyolojik sikip. Sonra sırtına pat pat vurmak sonra diğer burnuna aynı şekilde ama ben de yapamıyorum korkuyorum bu konuda gidip bepşireden eytim Alcam
Afranur K.

Afranur K.

4 Nisan 2026 11:37
Sırt üstü yatar pozisyonda vermeyin serumu, tam sağa ya da tam sola çevirin, üstteki burun deliğine sıkın.

Üstteki delikten verdiğiniz su alttan çıkar bu sayede içerisi temizlenmiş olur aspiratör kullanmadan.

Aspiratörü de her yıkamada kullanmayın, 1-2 yıkamada bir kullanın.

Ya da 2. Bi kişi varsa yanınızda o kucağında kafası aşağıya bakar şekilde eğimli tutacak, yani çocuğun kafası geriye atmayacak şekilde yıkayın.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir