Burun Tıkanıklığı

107 görüntüleme
M

Merve Ç. P.

31 Mart 2026 21:14
Adenovirüs oldu bebeğim 9ay15 günlük

Hiçbir şekilde burnu açılmıyor sürekli serum fizyolojik yapıyoruz buhar veriyoruz ama hala tıkalı neden
S

Sema B.

Premium Üye
31 Mart 2026 23:13
Burnunu yıkayabilirsiniz
M

Merve Ç. P.

31 Mart 2026 23:43
Sema Bıçkım
Burnunu yıkayabilirsiniz
Nasl tam olarak ?
S

Sema B.

Premium Üye
31 Mart 2026 23:45
Şırıngalar var bunun için yada normal şırıngata burun aspiratör ucu takın acıtmasın diye serum fızyolojıgın bir tanesinin tamamını çekim ve bebegınızı dik bacağınıza yada tan yatırın ben aynada dık yapıyorum bacağımı kaldırıp üstüne oturtturup daha az ağlıyor alt açma örtüsünü de önüne koyuyorhn cektigım serum fızyolojıgı bir burnundan sıkıyorum dıgerınden çıkıyor aynı işlemi diğer burnuna da yapıyorum daha sonra cekıyorum rahatlatıyor ve eczanelerde okyanus suyu var onu da uyutmadan sıkıyorum nemlendırmesi için birer fıs
Ş

Şirvan Ç.

31 Mart 2026 23:48
Yatar pozisyonda fizyolojik serum sıkıp burun aspiratörüyle çekerken kan geldi ne yapmalıyım
M

Merve Ç. P.

31 Mart 2026 23:50
Sema Bıçkım
Şırıngalar var bunun için yada normal şırıngata burun aspiratör ucu takın acıtmasın diye serum fızyolojıgın bir tanesinin tamamını çekim ve bebegınızı dik bacağınıza yada tan yatırın ben aynada dık yapıyorum bacağımı kaldırıp üstüne oturtturup daha az ağlıyor alt açma örtüsünü de önüne koyuyorhn cektigım serum fızyolojıgı bir burnundan sıkıyorum dıgerınden çıkıyor aynı işlemi diğer burnuna da yapıyorum daha sonra cekıyorum rahatlatıyor ve eczanelerde okyanus suyu var onu da uyutmadan sıkıyorum nemlendırmesi için birer fıs
Bizde bu şekilde yapıyoru serum fizyolojikle ama açılmıyor işte napacağımızı şaşırdık
G

Gamze ..

31 Mart 2026 23:55
Ben bebeğimin burnu cok tıkalı ise öncelikle odayı sık sık havalandırıyorum ve petege ıslak havlu koyuyorum daha sonra nemlendırıcı cıhazınız varsa okiliptus yağı esansiyel aktardan almıstım bıkac damla nemlendırıcıye damlatıyorum birazda elime damlatıp bebegımın yatak basına veyada omuzlarına sürüyorum keskın bı kokusu var bıraz da olsa rahatlatıyo birde burnunu serum fizyolojık ile temızledıkten sonra hava makınenız var ise serum fizyolojikten (izotonık) 1-2 ml cekıp hava makınesı ile hava verıyorum herhangı bır zararı yok doktorumda tavsıye etmıstı ben bu sekılde yapıyorum az da olsa rahatlıyo
Y

Yasemin Y.

1 Nisan 2026 00:02
Benim oğlumun da surekli burnu tıkalı idi. Sterimar burun spreyi bizde işe yaradı.
M

Mahinur İ. B.

1 Nisan 2026 00:03
Odanin nemini kontrol edin ve carsafinin altina bi havluyla yada baska biseyle destekleyim yukseltin yani cocuk biraz dik yatsin cok degil rahatlayacaktir
M

Merve Ç. P.

1 Nisan 2026 00:11
Mahinur İrem Bozkurt
Odanin nemini kontrol edin ve carsafinin altina bi havluyla yada baska biseyle destekleyim yukseltin yani cocuk biraz dik yatsin cok degil rahatlayacaktir
Deneyeceğim bunu teşekkür ederim
M

Merve Ç. P.

1 Nisan 2026 00:12
Yasemin Yalçinkaya
Benim oğlumun da surekli burnu tıkalı idi. Sterimar burun spreyi bizde işe yaradı.
Asla sıktırmıyor
H

Hatice B.

3 Nisan 2026 07:04
Gamze
Ben bebeğimin burnu cok tıkalı ise öncelikle odayı sık sık havalandırıyorum ve petege ıslak havlu koyuyorum daha sonra nemlendırıcı cıhazınız varsa okiliptus yağı esansiyel aktardan almıstım bıkac damla nemlendırıcıye damlatıyorum birazda elime damlatıp bebegımın yatak basına veyada omuzlarına sürüyorum keskın bı kokusu var bıraz da olsa rahatlatıyo birde burnunu serum fizyolojık ile temızledıkten sonra hava makınenız var ise serum fizyolojikten (izotonık) 1-2 ml cekıp hava makınesı ile hava verıyorum herhangı bır zararı yok doktorumda tavsıye etmıstı ben bu sekılde yapıyorum az da olsa rahatlıyo
Okaliptüs ve nane yağı gibi keskin kokulu yağlar bebeklerde önerilmiyor diye biliyorum. Bende hava nemlendiricisine 1-2 damla ekleyecektim ama önerilmediği için vazgeçtim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir