Burun Tıkanıklığı
68 görüntüleme
R
Rabia Ç.
24 Mart 2026 20:59
Merhaba 60 günlük bebeğim var burnum 4 gündür sümükleniyor öncesinde hafif oluyordu serum fiz. Temizleniyordu bazende aspire ediyordum şuan da biraz daha arttı sümük olayı serum fiz tek başına bazen yeterli gelmiyor aspire etmem gerekiyor uyumadan beslenmede bür problem yok ateş vs gözlemlemedim hırıltı gibi bir seste duymuyorum sadece bazen o sümük sesini duyuyorum nefes alıp verirken ne yapmam gerekiyor
T
Tuğba E.
24 Mart 2026 21:30
Merhaba benim de sizinkine benzer durum başıma geldi. Ne zaman ki aspire etmek yerine yıkadım temizlendi ve düzeldi. Belki de hafif bir enfeksiyon geçirdi bebeğim bilmiyorum. Ben öyle şırınga ile tazyikli bir şekilde yıkamadım ama bebeğimin burnunu. Yumuşak silikon uçlu şırınga var malum bebek mağazında yeşil renkli. Ondan vardı bende. Öncesinde damlatıp çekiyordum ama onun yerine Her bir burnuna 4-5 ml kadar yavaş yavaş sıkıp 1-2 dk bekleyip çektim ve 1-2 gün içinde temizlendi. Hatta çekmeme bile gerek kalmadı kendiliğinden temizlendi diyebilirim. Siz 3-4 ml de deneyebilirsiniz. Bebeğim 12 aylık olacak yakında. Siz de burun yıkamadan korkuyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz. Sadece aspire etmekle temizlenmediği için korktuğum halde yaptım ve bebeğim rahatladı. Umarım yanlış bir şey tavsiye etmiyorumdur ama benim çözümüm bu şekildeydi.
R
Rabia Ç.
24 Mart 2026 21:53
Ben serum fizyolojik şırınga ile 1.5 olacak şekilde 2 burun deliğine de sıkıp sırtına vuruyorum sonra bekliyorum eğer sümük sesi geliyorsa burnundan çekiyoeum ağızdan çekilen aspiratörle
Yükleniyor...