Burun Tıkanıklığı
90 görüntüleme
Ş
Şeyma Ş. ..
17 Ocak 2026 20:47
Kış girdiğinden beri tıkanıklığımızbitmedi tam bitiyor diyorum yine tıkanıyor aspiratör ile temizliyoruz ama yine gece uykudan uyandırıyor gündüz sıkıntı yok
T
Tülin M. ..
17 Ocak 2026 20:52
Küçük buhar makinesi kesinlikle tavsiye ediyorum hem burun tıkanıklığına hemde öksürüğe birebir iyi geliyor
B
Burcu ..
17 Ocak 2026 20:59
Kaç aylıkken kullanılır buhar makinası ben de 6 aylık kızım acıyorum sabah akşam izin vermiyor çok zor temizliyorum oluyor ama yine horlar gidi ses geliyor bi ara yine oldu geçti bi kaç gündür yine var
S
Sema
17 Ocak 2026 21:01
Serumfizyolojik ile açın burnunu odasına soğanla karanfil koyun. Nebülizatör kullanın çok iyi geliyor
B
Burcu ..
17 Ocak 2026 21:01
@Tülin Mercan tam olarak hangisi küçük buhar makinesi eğer tıkanıklık geçmezse kullanmak istiyorum tabi bunun için doktor tavsiyesi gerekir mi siz nasıl yaptınız
B
Burcu ..
17 Ocak 2026 21:02
6 aylık kzım için yapabilir miyim soğan karanfil
Ş
Şeyma Ş. ..
17 Ocak 2026 21:03
Buhar makinesi var ama sık kullanmıyordum, soğan ve karanfili deneyeceğim. Nasıl koyacağız soğana karanfil mi saplayacağız
Ş
Şeyma Ş. ..
17 Ocak 2026 21:04
Benim kızımda 6 aylık
S
Sema
17 Ocak 2026 21:04
Soğanın kabuklarını soymayın kesin ikiye saplayın karanfilleri baş ucuna koyun burunlara iyi geliyor buzda koyabilirsiniz bir kabın içine neme iyi gelir. Nebulizatöre serum suyu koyup kullanabilirsiniz sakıncası yok
T
Tülin M. ..
17 Ocak 2026 21:05
Evet benimde bir 6 aylık ve 3.5 yaşında çocuklarım uyudukları odaya koyuyorum soğana karanfili batırın birkaç tane
T
Tülin M. ..
17 Ocak 2026 21:07
Ben doktora sormadım küçük buhar makinesi de su ve nane yağı koyuyorum sabaha kadar çok etkileyici bir şekilde kokuyu veriyor
T
Tülin M. ..
17 Ocak 2026 21:08
Buzu ilk kez duydum gerçekten etki ediyor mu

Afranur K.
17 Ocak 2026 21:08
Sürekli sırt üstü yatıyorsa bebeğiniz nefes alış verişinde pozisyona bağlı zorlanma da yaşayabilir, özellikle horlama gibi durumlarda sağa ya da sola çocuğunuzu çevirip kontrol edin daha rahat nefes almaya başlar.
Gündüz sık sorun yaşamama nedeniniz gencinin baş pozisyonundan dolayı açık olması aslında.
Aynı durum kulak için de geçerlidir mesela akış rahat olmayınca tıkanıklık vs. Gelişebilir. Çocuğunuz çok zorlandığında sağa ya da sola yatırın farkı göreceksiniz
Gündüz sık sorun yaşamama nedeniniz gencinin baş pozisyonundan dolayı açık olması aslında.
Aynı durum kulak için de geçerlidir mesela akış rahat olmayınca tıkanıklık vs. Gelişebilir. Çocuğunuz çok zorlandığında sağa ya da sola yatırın farkı göreceksiniz
S
Sema
17 Ocak 2026 21:19
Evet Tülin hanım evin nemine çokkatkısı oluyor bende ebe takip ettiğim birinden öğrenmiştim