Burun Tıkanıklığı
74 görüntüleme
R
Rümeysa Ç. ..
18 Haziran 2025 09:03
Dün gece ilk kez kızım uykusunda saat 4 buçuk civarı burnu tikaliydi boyle hır hır ses geliyordu birden olunca baya sasirdim sonra ağzından nefes almaya çalıştı yutkunmaya çalıştı sonra huzursuz bi şekilde uyumaya çalıştı sonra tekrar uyanınca burnunu actim biraz kesildi ses ve rahatladı sonra tekrar başladı sanki burnumuz tikaliyken nefes almaya çalışırız da hır hır bi ses gelir ya sonra da yutkunmaya calisiriz ağzımızdan nefes almaya çalışırız oyleydi neden böyle olmuş olabilir 5 ay 28 günlük ateşini de ölçtüm ateşi yok ne yapmalıyım
A
Ayşe S. İ.
18 Haziran 2025 10:09
Burun tıkanıklığı beraberinde başka bir semptom yoksa önemsiz diyor bizim çocuk doktorumuz. Önemli olan burnunun açık tutulması. Gerekli görüldüğü sayıda mesela günde 5-6 kez serum fizyolojik ile burnunu açmak, bebeğin bulunduğu odanın 24 dereceyi geçmemesi, odanın havalandırılması, odanın varsa buhar makinesiyle nemlendirilmesi ve bebeğe mevsime uygun kıyafetler giydirilip terlemesinin önlenmesi yeterli olacaktır. Bir de banyoda burun mukozası yumuşadığı için banyo sonrası kolayca temizlik yapılıp bebeğin uzun süre rahat etmesi sağlanır. Ayrıca bebeğin ateşini de takip edersiniz, beslenme durumunu da kontrol edersiniz, eğer bebek emebiliyorsa da sıkıntı yok demektir, çünkü burnu tamamen tıkanan bebek sürekli ağzından nefes almaya çalışacağı için beslenemez. Biz kendi doktorumuz dışında iki farklı doktora götürdük, hepsi aynı şeyi söyledi endişe edecek bir şey yok bence içinizi rahat tutun.