Burun Tıkanıklığı
103 görüntüleme
İ
İrem K.
16 Haziran 2025 13:54
2 aylık erkek bebek 39w doğdu. sol burnu hep tıkalı düzenli sf ile yıkıyorum sağ burundan sekresyon çıkıyor ama sol burun hiç tamamen açık değil oran vermem gerekirse yüzde 80 falan tıkalı gibi. Buna bağlı hırıltılı nefes alma görülüyor. Akciğer sesleri iyi. Kbb görmeli mi konkalarda doğumsal darlık olabilir mi. Sadece sf ile yıkıyordum otribebe ya da babyvac ile çekmeyi denemeli miyim

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
17 Haziran 2025 05:38
Çok kafanız karışıyorsa kulak burun boğaz ile görüşme yapılabilir. Bunun sonucunda eğer bir yeni gelişme çıkarsa doktorunuz yönlendirme yapacaktır. O zamana kadar tıkanıklığın %80 lerlerden %40 lara inebilmesi için bunun temizliğine devam etmenizi tavsiye ederim. İlk dört ay için burnunun açık kalması hayati önemlidir…
İ
İrem K.
22 Haziran 2025 06:58
Hocam kbb gördü sol burunda darlık var tamamen kapalı değil emmesinde sorun yok diğer burun açık olduğu sürece. Her tıkalı hissettiğimde yıkıyorum şimdilik takip denildi büyüdükçe burundaki darlık düzelir mi
Z
Zeynep D. T. ..
19 Temmuz 2025 08:27
Normalde doğduğunda söylememişlermiydi. Benimde bebeğimde sa ırım ya tıkanıklık ya da darlık var söylediler banada. Sizdeki durum nedir şuan?
İ
İrem K.
19 Temmuz 2025 09:51
Hayır doğumda söylemediler. Bir değişiklik yok temizleyip açık tutmaya çalışıyorum diğerini. Bu hafta başka bir kbb doktoru ile görüşeceğim