Burun Temızligi Yenidoğan

152 görüntüleme
G

Gamze

15 Aralık 2025 15:25
20 günlük bebegın burnu temızlenır mı acaba siz ne aralıklarla temizliyosunuz
E

Esma T.

15 Aralık 2025 15:26
Evet temizlenir tabiki hergün temizleyin mutlaka hatta günde iki üç kere de olabilir çünkü çok çabuk tıkanıyo ve nefes almakta zorluk çekiyolar
G

Gamze

15 Aralık 2025 15:27
@Esma Tiril serum fizyolojik sıkıp aspiratör ile mi çekiyorsunuz
A

Ayşegül Ü.

15 Aralık 2025 16:15
Biz 10 günlükken başladık temizlemeye, bir burna şırıngayla 2 cc serum fizyolojik diğer burna 2 cc sıkın, ve aspiratörle çekin, özellikle emmeden ve uyumadan önce. Bebekler bir süre sadece burundan nefes alırlar. Zaten burunları küçük ve dar, tıkanmaması önemli.
G

Gizem

15 Aralık 2025 18:09
Merhaba serum fizyolojik 2 cc alın kafasını yana çevirip sıkın sonra hemen yüzü yere bakacak şekilde kucağınoza alıp sırtına nazikçe vurun ki çıksın balgamı vs sonra yüz üstü yatırıp çekin biz hep bu şekilde yapıyoruz bu şekilde de yaptık
B

Bahar P.

16 Aralık 2025 07:37
Merhabalar, lütfen çocuğunuz da burun tıkanıklığı gözlemlemeden burun yıkaması yapmayınız. Burun içi mukozasını kuruttuğunuz için kkanamalara sebep olabilirsiniz. Tıkanıklık gözlemliyorsanız yada banyodan banyoya yapmanızı tavsiye ederim. Yıkama yapmadan da aspiratörle çekim yapmayın:) sağlıkla büyütün bebeğinizi 😍
B

Büşra K.

16 Aralık 2025 19:40
Evet bende emmesinde ve uykusunda burun tıkanıklığı yüzünden bir problem olmadığı müddetçe yenidoğan döneminde aspiratörle çekilmesinin faydasından çok zararı olduğunu biliyorum. Çekim ağızla dahi olsa burun içi tahriş ve ödeme sebebiyet verebiliyormuş. Ve burun içi sürekli temizlendiğinde kuru kaldığından daha çok mukoza üretimine teşvik ediyormuş vücudu. Serum fizyolojikle nemlendirmekte bir problem yokmuş, ben serum fizyolojikten sonra kucağımda yüzüstü çevirip sırtına pat pat yapıyordum çıkıyordu zaten sümüğü

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir