Burun Temizliği
55 görüntüleme
Ş
Şevval Ş.
14 Nisan 2026 21:09
23 aylık kızım, cuma günü hafif kuru öksürükle uyandı ve gecesinde vücut sıcaklığı arttı. 2-3 normal seyretti ama bugün hiç nefes alamıyor vücudu çok sıcak ve burnu dolu çok öksürüyor. Hiç bir şekilde yataktan kalkmadı. Sürekli uyku ile uyanıklık arasında ve boğulur gibi uyanıp ağlıyor. Aspiratör ile burnunu çektirmiyor. sterimar sıktım ama fayda etmedi. Burnunu nasıl açabilirim. Yoğun geniz akıntısı var yavrum dayanamıyor

Çağla Y.
14 Nisan 2026 21:15
Hava verin normal serum fizyolojik ile günde 3 4 defa. Birde banyo yaptırın açar rahatlar biraz eğer müsade ederse biraz sıcak buhar da tutabilirsiniz yüzüne yakmayacak uzaklıktan çaydanlıkta su kaynatıp kardeşime o sekilde buhar tutuyorduk rahatlıyordu. Biraz sarımsağı ezip zeytinyağında bekletip ayaklarına da sürerseniz hemen öksürüğü tıkanıklığı geciyor ben 11 aylik kızıma yapıyorum hastalandığında. Birde ılık havlu göğsüne ve sırtına koyabilirsiniz eger ki balgam varsa ona da sıcak havlu iyi geliyor hepsini kendi çocuğum da denedim faydasını gördüm geçmiş olsun
Ş
Şevval Ş.
14 Nisan 2026 21:18
Odaya hava açıyorum hatta içine mentollu damla da ekledim ama hiç fayda etmedi. Banyo yapacak hali yok kucağımda bayılıyor sanki. 4 gündür lokma yemedi. Burnunu açamıyorum sümükten tıkalı ama genzine akıyor

Çağla Y.
14 Nisan 2026 22:41
Odaya hava açıyorum hatta içine mentollu damla da ekledim ama hiç fayda etmedi. Banyo yapacak hali yok kucağımda bayılıyor sanki. 4 gündür lokma yemedi. Burnunu açamıyorum sümükten tıkalı ama genzine akıyor
Ş
Şevval Ş.
14 Nisan 2026 22:43
Teşekkür ederim çok sağolun 🙏