Burun Temizliği
146 görüntüleme
A
Ayşe H. B.
6 Nisan 2026 22:10
İki aylık bebeğim. Burnunu sabah akşam yumuşatıp aspiratörle çekiyordum ama ödem oluşur diye yazılar okudum. Sadece serum fizyolojik su sıkıp yumuşasın kendi çıkar diye mi beklemeli ??
D
Dilek K.
6 Nisan 2026 22:14
Osman hocamızın youtube de bununla alakalı videoları var izleyebilirsiniz bence
E
Eliff
6 Nisan 2026 22:14
Ben çoğu zaman serum fizyolojik ile yıkama yapıyorum çekmiyorum dışardan gözükeni de peçete ile alıyorum çekim yaptım kan gelmişti bi kere bir daha yapmadım
A
Ayşe H. B.
6 Nisan 2026 22:21
Ben çoğu zaman serum fizyolojik ile yıkama yapıyorum çekmiyorum dışardan gözükeni de peçete ile alıyorum çekim yaptım kan gelmişti bi kere bir daha yapmadım
A
Ayşe H. B.
6 Nisan 2026 22:21
Osman hocamızın youtube de bununla alakalı videoları var izleyebilirsiniz bence
M
Melis D. E.
6 Nisan 2026 22:44
Merhaba ben serum fizyolojik kullandıktan sonra kulak çöpü yardımıyla zorlamadan burun deliği içinde hafif döndürerek çıkarıyorum. Kesinlikle zorlamadan ve temizleniyor.
A
Ayşe H. B.
6 Nisan 2026 22:52
Teşekkür ederim
E
Ezgi A.
6 Nisan 2026 22:53
Bu konuda bende endişeliyim. Bugün bebeğime yapmaya çalıştık çok ağladı ama 21 günlük ve hırıltılı nefes alıyor yaşadığımız şehirde hava kuru nem yok Onunda etkisi var demişti doktor. Serum sıkmak yeterli gibi geliyor ama aspiratör ile de çekince geliyor içindeki şeyler o da çok ağlatıyor ama yapmak istemiyorum😞🥺
A
Ayşe H. B.
6 Nisan 2026 22:55
Bu konuda bende endişeliyim. Bugün bebeğime yapmaya çalıştık çok ağladı ama 21 günlük ve hırıltılı nefes alıyor yaşadığımız şehirde hava kuru nem yok Onunda etkisi var demişti doktor. Serum sıkmak yeterli gibi geliyor ama aspiratör ile de çekince geliyor içindeki şeyler o da çok ağlatıyor ama yapmak istemiyorum😞🥺
T
Tuğba N.
6 Nisan 2026 23:03
Merhaba ben serum fizyolojik kullandıktan sonra kulak çöpü yardımıyla zorlamadan burun deliği içinde hafif döndürerek çıkarıyorum. Kesinlikle zorlamadan ve temizleniyor.
R
Reyhan
6 Nisan 2026 23:19
Benimki 46 günlük. Duş aldırınca çıkıyor zaten günde 2 kez temizlemeye gerek yok bence çocuğa eziyet. Her gün duş aldırın. Gerekli gördüğünüzde yıkarsınız
G
Gülcan Ş.
6 Nisan 2026 23:27
Bende bebeğime sadece uyumadan banyo yaptırıp çekiyordum birde kulak çöpüyle vazelin sürüyordum içe doğru çok ileriye gitmeden çünkü vaselın burnu yumuşatıyor kabarmasını engelliyordu suan 10 aylık olacak ama hala öyle yapıyorum
M
Melis D. E.
6 Nisan 2026 23:58
Geriye doğru itilmiyor mu öyle
S
Sena
7 Nisan 2026 17:09
Bebeğimi yan yatırıp üst burun deliğine fizyolojik suyu sıkıyorum, diğer burun deliğinden su ve içinde ne varsa zaten çıkıyor. Aspiratör kullanmama hiç gerek olmadı. Azıcık fizyolojik su sıkıp beklemenin çok işe yarayacağını düşünmüyorum.
A
Ayşe H. B.
7 Nisan 2026 17:18
Bebeğimi yan yatırıp üst burun deliğine fizyolojik suyu sıkıyorum, diğer burun deliğinden su ve içinde ne varsa zaten çıkıyor. Aspiratör kullanmama hiç gerek olmadı. Azıcık fizyolojik su sıkıp beklemenin çok işe yarayacağını düşünmüyorum.