Burun Temizliği
103 görüntüleme

Ayşegül
10 Mart 2026 10:10
Arkadaşlar 9,5 aylık bebeğim var yenidoğan döneminden sonra düzenli olarak burnunu serum fizyolojik ve burun aspiratörü ile temizliyordum 6. aya kadar pek bir sorun yaşamadım ama 6. ayda yavaş yavaş kafasını kaçırma burnuna dokununca ağlama gibi tepkiler vermeye başladı ama özellikle son 1/1,5 aydır hiçbir şekilde burnuna dokundurtmuyor ve burnunun içi kuru kaldığı için geceleri kaşıntı ve sık uyanma yaşıyoruz. Temizlik için nasıl bir yol izlemeliyim aranızda böyle şeyler yaşayan var mı ya da siz ne yapıyorsunuz yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Afranur K.
10 Mart 2026 10:33
streimarın burun spreyi var, 5. Aydan sonra bizde de aynı durum olmaya başladı. Direk sprey şeklinde aspire vs. De etmiyorum açılıyor. Deneyebilirsiniz.
Bu arada gece yattığı odasında nemlendirici cihazımız da var, gece bir kere temizliyorum ama benim temizleme sebebim geçirdiği bir hastalık, sizin de odanın nemini dengelemenizi öneririm bu sefer yıkamaya çok gerek kalmaz. Özellikle kışın, kalorifer ve kapalı alanda ne düşüyor, siz başlangıçta yüzde 45 bile olsanız geve o oran yüzde 40 a kadar düşüyor. Burnu kuruyor
Bu arada gece yattığı odasında nemlendirici cihazımız da var, gece bir kere temizliyorum ama benim temizleme sebebim geçirdiği bir hastalık, sizin de odanın nemini dengelemenizi öneririm bu sefer yıkamaya çok gerek kalmaz. Özellikle kışın, kalorifer ve kapalı alanda ne düşüyor, siz başlangıçta yüzde 45 bile olsanız geve o oran yüzde 40 a kadar düşüyor. Burnu kuruyor

Ayşegül
10 Mart 2026 12:46
streimarın burun spreyi var, 5. Aydan sonra bizde de aynı durum olmaya başladı. Direk sprey şeklinde aspire vs. De etmiyorum açılıyor. Deneyebilirsiniz.

Afranur K.
10 Mart 2026 13:55
Ben öneririm nemlendirici, kızım solunum yolu enf. Sebebi ile yoğunbalımda yattı.
Doktorumuz odanın nemi, burun açıklığı ve kuru-soğuk havanın önemini çoğu kez vurgular.
Bundan dolayı odamızda nem cihazı, her sabah yaptığımız yürüyüşler de burnu ve ciğerleri için etkili oluyor diye düşünüyorum. Sadece üst solunum yolunu açmak işe yaramaz.
Doktorumuz odanın nemi, burun açıklığı ve kuru-soğuk havanın önemini çoğu kez vurgular.
Bundan dolayı odamızda nem cihazı, her sabah yaptığımız yürüyüşler de burnu ve ciğerleri için etkili oluyor diye düşünüyorum. Sadece üst solunum yolunu açmak işe yaramaz.
Yükleniyor...