Burun Temizliği

45 görüntüleme
G

Gül

16 Ocak 2026 14:40
Bebeğim 3 ay 18 günlük burnunu hep aspiratör ile temizliyorduk ama ne kadar temizlersek temizleyelim 5 dk ya tıkanıyordu yine bende osman hocanın videosundan bi cesaret şırınga ile yaptım ama ne geri su çıktı ne de burnu temizlendi aynı şekilde yaptım aslında bir sürü de video izledim hiç onlarda ki gibi sümükler suyla geri gelmiyo diğer burundan falan nasıl olacak temizleyemiyorum
Ç

Çiğdem ..

16 Ocak 2026 14:53
Ben sırtustu yatirip burnuna kucuk serumlardan damlatirdım. 5 ml likler varya. Burun gerisindeki sumuk genizden akiyor o sekilde. Cocuk onu ya kusarak cikartiyor ilerleyen saatlerde yada kakasiyla atiyor. Gunde bir defadan fazla burun u çektirmedim aspiratorle cunku burun icinde odem yapabiliyor. Bol serum işi çözer. Birde odanin nemi dusuk olunca da burnunda kuruluk oluyor cocuklarin
G

Gül

16 Ocak 2026 14:54
Yan çeviripy yapıyordum ben sırt üstü bir kez yaptığımda başka yere kaçtı sanırım öksürüp kızarmışto
Afranur K.

Afranur K.

16 Ocak 2026 15:07
Gül hanım, osman bey videosunda gösteriyor enjektörle verirken çok hızlı ani
Bi şekilde verceeksiniz. Ortalama 2 ml her burun için. Genellikle su ya ağızdan ya da diğer burundan çıkıyor. Eğer çıkmadıysa yutmuş olma ihtimali yüksek, serum olduğu için sıkıntı olmaz. Çocuğu sırt üstü yatırıp enjektörle yıkamayın ama sakın, tıkanır. Çiğdem hanımın dediği flakondan bir kaç damla damlatmak ben onu kuru sümük olursa kullanıyorum.

Bi de serımla yıkadıktan sonra aspiratörle çekin, o zaman sümüğün çıktığını görürsünüz.
Bize doktorumuz bunu 3-4 saatte bir tekrarlayabileceğimizi, burun açıklığının çok önemli olduğunu söylemişti

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir