Burun Kanaması

37 görüntüleme
S

Seda A.

Premium Üye
28 Mart 2026 07:52
İlk zamanlar da bebeğimin burnunu aspiratör ile temizliyordum şimdi grip ve sadece serum ile yıkama yapıyorum ama çok kanıyor akmaya devat etmiyor sürekli ama neredeyse bir parmağın ucu kadar kan geliyor temizleyince neden olur?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mart 2026 07:52
Bebeğinin burun kanaması sorunu ile ilgili endişelerinizi anlıyorum.

Burun kanaması genellikle burun içi tahriş, kuruluk veya enfeksiyonlar nedeniyle olabilir. Aspiratör kullanımı ve serum ile yıkama gibi yöntemler burun kanamasına neden olabilir.

Burun Kanamasının Nedenleri:

Burun içi tahriş
Kuruluk
* Enfeksiyonlar

Öneriler:

1. Serum ile yıkama: Bebeğinin burnunu serum ile yıkamaya devam edebilirsin. Bu, burun kanamasını durdurmaya ve burun temizliğini sağlamaya yardımcı olabilir.
2. Nazal krem veya merhem: Bebeğinin burun içine nazal krem veya merhem uygulayabilirsin. Bu, burun kuruluğunu önleyerek kanamayı durdurmaya yardımcı olabilir.
3. Aspiratör kullanımını azalt: Aspiratör kullanımını azaltabilir veya tamamen bırakabilirsin.
4. Doktor kontrolü: Eğer bebeğinin burun kanaması devam ediyorsa veya sık sık tekrarlıyorsa, bir doktora başvurman önemlidir. Doktor, bebeğinin burun kanamasının nedenini belirleyerek uygun tedaviyi önerebilir.

Bebeğinin sağlığı konusunda endişelerinizi anlıyorum. Doktor kontrolü en doğru yaklaşım olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Temizliği
2. Acil Yardımm Edinnn Burun Temizleme
3. Burun Kanaması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Meryem B.

28 Mart 2026 10:01
Merhaba bebeklerin burnunun çok gerek olmadıkça kurcalanmaması gerektiğini düşünüyorum yeğenim 9 yaşında hala burnu kanıyor bebeklikten beri, onunda annesi aspiratör veya başka aletlerle burun temizligi yapıyordu sürekli ve burun içine hasar vermiş şimdi hala kanıyor en ufak bı kurulukta.

Nemli tutun kremler sürebilirsiniz ve gerek olmadıkça temizlemeyin.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir