Burun Çekme
116 görüntüleme
M
Melek T.
26 Şubat 2026 14:15
arkadaşlar sizler nasıl çekiyorsunuz bebeklerinizin burnunu? Nasıl çekiyorsunuz derken nasıl ikna ediyorsunuz ya da ikna ediyor musunuz??
Ya bir haftadır hasta burnunu düzgün çektirmediği için bir türlü hala iyileşemedi.
Hep ikna ederek nefret ettirmeden yapmaya çalışıyorum ama mümkün değil ya😭
Bir tek benim bebeğim mi böyle? 7 aylık olduk neredeyse bu arada 😢
Kolay olsun diye manuel değil de elektrikli olan nexususun cihazını kullanıyoruz bu cihazdanp mı korkuyor anlamıyorum korkulacak bişey değil aslında ama….
Ya bir haftadır hasta burnunu düzgün çektirmediği için bir türlü hala iyileşemedi.
Hep ikna ederek nefret ettirmeden yapmaya çalışıyorum ama mümkün değil ya😭
Bir tek benim bebeğim mi böyle? 7 aylık olduk neredeyse bu arada 😢
Kolay olsun diye manuel değil de elektrikli olan nexususun cihazını kullanıyoruz bu cihazdanp mı korkuyor anlamıyorum korkulacak bişey değil aslında ama….

Afranur K.
26 Şubat 2026 14:26
Biz babasıyla oyun gibi yapıyoruz, bi de yapan kişinin de değişmesi bence etkili olabilir.
Bu arada biz manuel wee bayb ninkini kullanıyoruz, ses vs. Çıkarmıyor belki de aletten gelen ses vb. Şeyleri ürkütücü geliyordur.
Bebek bunlar bize korkunç gelmeyen onlarca şeye tepki verebilirler. Manuel olanı 200-300₺ alıp deneyebilirsiniz bence, bi de dediğim gibi siz değil de babası, anneannesi babaannesi yanınızada olan 2. Bir kişi yapmayı denesin, farklı olacaktır bebeğiniz için de
Bu arada biz manuel wee bayb ninkini kullanıyoruz, ses vs. Çıkarmıyor belki de aletten gelen ses vb. Şeyleri ürkütücü geliyordur.
Bebek bunlar bize korkunç gelmeyen onlarca şeye tepki verebilirler. Manuel olanı 200-300₺ alıp deneyebilirsiniz bence, bi de dediğim gibi siz değil de babası, anneannesi babaannesi yanınızada olan 2. Bir kişi yapmayı denesin, farklı olacaktır bebeğiniz için de
M
Melek T.
26 Şubat 2026 14:35
Biz babasıyla oyun gibi yapıyoruz, bi de yapan kişinin de değişmesi bence etkili olabilir.
Sanırım benim bebeğim de genel olarak yatma da sıkıntı var hastaneye vs gittiğimizde hiçbişey yapılmadığında sıradan muayene de bile canı yanıyor gibi sürekli ağlayan bir bebek.
eşimle beraber yapıyoruz bebeğim için sanki yatmak problem gibi bende oyun gibi yapıyorum dikkatini dağıtmaya çalışıyorum eline veriyorum alışması için vs ama sıra çekmeye geldiğinde ortalığı yıkıyor.
Bu problemi nasıl aşacağız bilmiyorum sürekli hastaneye (alerjisinden dolayı) gitmekten belki de fobi oluştu bebeğim de canını da yakacak bişey de yapılmıyor ama doktorların muayene esnasında yatırmasından çok rahatsızlık duyuyor her defasında 😢

Afranur K.
26 Şubat 2026 14:40
Afranur hanım manuel var elimizde mevcut daha küçükken onu da bizi yaptırmadığı için bu cihazı aldık.
Sanırım benim bebeğim de genel olarak yatma da sıkıntı var hastaneye vs gittiğimizde hiçbişey yapılmadığında sıradan muayene de bile canı yanıyor gibi sürekli ağlayan bir bebek.
eşimle beraber yapıyoruz bebeğim için sanki yatmak problem gibi bende oyun gibi yapıyorum dikkatini dağıtmaya çalışıyorum eline veriyorum alışması için vs ama sıra çekmeye geldiğinde ortalığı yıkıyor.
Bu problemi nasıl aşacağız bilmiyorum sürekli hastaneye (alerjisinden dolayı) gitmekten belki de fobi oluştu bebeğim de canını da yakacak bişey de yapılmıyor ama doktorların muayene esnasında yatırmasından çok rahatsızlık duyuyor her defasında 😢
Yatınca benim kızım da çok ağlıyor ayaktayken de gülüyor. Sırt üstü yatmayı sevmiyor bizimki de
M
Melek T.
26 Şubat 2026 14:44
Yatırarak yapınca mı ağlıyor, benim kızım da sevmiyor yatmayı, babası kucağında dik tutuyor, serumu sıkıyorum o dik tutarken, sonra zaten hafif eğim verip sırtına vuruyor, ardımdan kucakta dik dururken çekiyoruz.
Yatınca benim kızım da çok ağlıyor ayaktayken de gülüyor. Sırt üstü yatmayı sevmiyor bizimki de
Dik burun çekme denemedim oturur pozisyonda deneyelim belki bu şekilde daha kolay olur bizim için umarım.
Bu arada çok teşekkür ediyorum Afranur hanım💖

Afranur K.
26 Şubat 2026 14:47
Ay tek benim bebeğim böyle değil o zaman buna sevinilir mi bilmiyorum ama kendimi gerçekten kötü hissediyordum bu konuda özellikle hastanelerde. Ayakta durunca hiç sorun yok bayılıyor doktorlara gülücükler vs saçıyor yatırınca çok farklı bir çocuk oluyor.
Dik burun çekme denemedim oturur pozisyonda deneyelim belki bu şekilde daha kolay olur bizim için umarım.
M
Melek T.
26 Şubat 2026 14:50
Yok sırtı yere gelince kıyamet kopuyor bizde, ne burun çekmesi hiç bir şeye izin vermez. Dik pozisyonda sadece siz zorlanıyorsunuz ben sürekli eğilip burun deliklerini görmeye çalışıyorum ama toplamda 1-2 dk lık işlem halloluyor

Afranur K.
26 Şubat 2026 15:00
Her türlü zorlu oluyor zaten istemediğinde de çok zor oluyordu zapdetebilmesi. Sizin bebeğiniz kaç aylık bu arada Afranur hanım?
M
Melek T.
26 Şubat 2026 15:01
5 aylık oldu bizde sürekli doktor kontrolündeyiz, yoğunbakıö bebeği olduğu için doktoru da sevmiyor bizimkisi mesela. Hastaneye girince ağlamaya başlıyor. Hep oyuncak oyun zıplama ile mutlu oluyor
Allah sağlıkla büyütebilmeyi nasip etsin inşallah. Çocuklarda haklı sevmemekle biz bile gittiğimizde kötü oluyoruz .

Afranur K.
26 Şubat 2026 15:03
Ya kıyamam 😢
Allah sağlıkla büyütebilmeyi nasip etsin inşallah. Çocuklarda haklı sevmemekle biz bile gittiğimizde kötü oluyoruz .

Ayça K. A.
Hemşire
26 Şubat 2026 15:29
Burun çekmek yerine burun yıkayın ne kadar çekerseniz çekin tam kapasite boşalmayacak burnu o da ciğerlere inecek burun yıkama yaparsanız tamamını boşaltmış olursunuz ♥️
M
Melek T.
26 Şubat 2026 17:05
Burun çekmek yerine burun yıkayın ne kadar çekerseniz çekin tam kapasite boşalmayacak burnu o da ciğerlere inecek burun yıkama yaparsanız tamamını boşaltmış olursunuz ♥️

Ayça K. A.
Hemşire
26 Şubat 2026 17:05
Onu daha önce hiç denemedim nedense yapamam korkusu var içimde Ayça hanım 🤦🏻♀️
M
Melek T.
26 Şubat 2026 17:18
Osman hocamın bu konuda videosu var deneseniz aslında çok kolay ayrıca ciğerine inmesine engel olacaksınız harika olur