Burun Akıntısı ve Öksürük

114 görüntüleme
S

Serpil U.

20 Nisan 2026 23:13
9 aylık bebeğimde burun tıkanıklığı ve ara ara hapşırma öksürük var. Ateş olmadığı için Dr götürmedim. Evde serum fizyolojik ve hava veriyoruz. Başka ne yapabilirim?
S

Seval

20 Nisan 2026 23:30
6 aylık bebeğimde aynı şekildeydi. Bol bol burnunu yıkayip aspiratör ile çektim. Hava verdim. Burnunu silerken yara yapmaya korkuyordum. Ara ara ılık su ile yüzünü yıkayıp burnunu siliyordum. 10 günde anca geçti. Birde duşta iyi geliyor
Afranur K.

Afranur K.

20 Nisan 2026 23:38
Biz 6 aylıkken benzer durumu yaşadık hatta ateşimiz de 1 gün boyunca yüksekti düzenli takip etmiştim.

Asmdeki hemşiremizi aramıştım gelelim mi diye o da takip edin, emzirdiğim için bana bol bol soğan sarımsak yememi söylemişti. Kızım da ek gıda döneminde soğan yediği için ona tavuk sulu/soğanlı/sarımsaklı bir çorba yapıp içirmiştim. Sabah kahvaltısında da 1-2 tatlı kaşığı ıhlamur vermiştim.

Ateşi çıktığında da 4-6 saatte bir calpol ile takip ettim.

Tabi burnunu yıkamak, odasını nemli tutmak gibi eylemleri zaten yapıyordum. Bunları ekstradan uygulamıştım.

Ortalama 4-5 gün içinde kendini topladı burun akıntısı ve hırıltısı da 15 gün içinde geçti.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir