Burun Akıntısı ve Geniz Akıntısı

75 görüntüleme
D

Dilara O.

12 Nisan 2026 00:42
Bebegim 5 aylık .Bir gün ateşi 37.5 oldu sonra calpol verdim düştü sonraki gün burun akıntısı başladı o da geniz akıntısına dönüştü sanırım emerken bazen zorlanıyor uykusundan uyandırıyor öksürük burnuna sf damlatıyorum ama çok fayda etmiyor gibi bazen hırıltısı oluyor doktor zaditen diye damla verdi sabah akşam 3 damla veriyorum peteklerin üstüne su koydum nemlenmesi için nem ölçerde %47 48 nem ölçüyor başka ne yapabilirim?

2 hafta önce hastanede yattık ateş ve kakasında mikrop vardı antibiyotik kullandı o zaman da sonlarda öksürük baslamıstı ama bu kadar degildi hemsireler çok fazla burun akıntısı olmamasına ragmen 4 ml den fazla sf ile burun yıkama yaptılar ve sırtına çok sert bir şekilde vurdular bu da yanlışmış sanırım
Afranur K.

Afranur K.

12 Nisan 2026 01:58
Hayır aksine hemşirelerin yaptığını evde sizin de uygulamanız gerekiyor, her burun deliği başına 2 ml sf basınçla-hızlı sıkıp, sırtına kubbe şeklinde alağıdan yukarıya vurarak balgamı attırmazsanız hırıltı da balgam da geçmez.

Sadece flakon ile burun kenarına damlattığınız 1-2 damla serum burun içine nasıl bi etki yapabilir ki mantıken baktığınızda, kendi burnunuz tıkandığında düşünün en derine kadar burnunuzu temizlemezseniz açılıyor mu?
Afranur K.

Afranur K.

D

Dilara O.

12 Nisan 2026 11:26

Afranur Keskin

Hayır aksine hemşirelerin yaptığını evde sizin de uygulamanız gerekiyor, her burun deliği başına 2 ml sf basınçla-hızlı sıkıp, sırtına kubbe şeklinde alağıdan yukarıya vurarak balgamı attırmazsanız hırıltı da balgam da geçmez.

Sadece flakon ile burun kenarına damlattığınız 1-2 damla serum burun içine nasıl bi etki yapabilir ki mantıken baktığınızda, kendi burnunuz tıkandığında düşünün en derine kadar burnunuzu temizlemezseniz açılıyor mu?

Çok sert aşırı sırtına vurdular ve 4 mlden fazla sıktılar bu dedigim tek burun için ama 2 şer olsa neyse
D

Dilara O.

12 Nisan 2026 11:29
Keske osman beyin yaptıgı sekilde vurmuş olsalardı sırtına o kadar sert vurdular ki kubbe yapmadan… 2 ml 2 ml şeklinde ben de deneyeyim çünkü tıkanıklık dipte
Afranur K.

Afranur K.

12 Nisan 2026 11:53

Dilara Onan

Keske osman beyin yaptıgı sekilde vurmuş olsalardı sırtına o kadar sert vurdular ki kubbe yapmadan… 2 ml 2 ml şeklinde ben de deneyeyim çünkü tıkanıklık dipte

2. Videoyu izlediyseniz orada doktor ml in yenidoğandan sonra arttığını da söylüyor. 2 az kalkabilir tıkanıklığa göre,
2. Videodaki yöntem de uygulama açısndan daha konforlu bu arada, yan yatınca 5. Aydaki bebekler hareket halinde olup kafasını yukarıya kaldırıyor, ama yanınızdaki 2. Bi kişi kafasını aşağı doğru sabitlerse daha güzel olur.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir