Burun Akintisi Tıkanık
27 görüntüleme
E
Ebru E.
23 Şubat 2026 18:59
Merhabalar bebeğim 2,5 aylık nezle oldu abisinden geçti büyük ihtimalle burnu akıyor hapşırıyordu zaten serum fizyolojikle burnu yıkıyorum ama yine de tam açılmıyor ne yapabilirim öksürüğü falan yok ama burnu tam açılmadığı için rahat ememiyor tavsiyeniz ne olabilir doktora götüreyim mi tıkanıklık için nebilizatörle serum fizyolojik buharı versem rahatlar mı acaba
A
Ayşe G.
23 Şubat 2026 19:18
Merhaba çok geçmiş olsun, evet serum fizyolojik buharı iyi gelir balgamı varsa sökülmesine yardımcı olur ama tam açılma sağlamaz, evi bol bol havalandırmaya çalışın ve burun yıkamaya devam edin bir hafta içinde geçer büyük ihtimalle🙏 Hırıltı sesi, ateş, solunumda zorluk vb görmüyorsanız hastaneye gerek yok bence, bebeğiniz çok küçük olduğu için hastanede enfeksiyon kapma ihtimali daha yüksek
Ş
Şeyma A.
23 Şubat 2026 21:07
Bebeğimde aynı durumu yaşadık burun temızlıgını sabah akşam yaptık ve ayak altına sarmısakları zeytınyagında bekletıp suzup ayak altına surdum (doktorumun tavsıyesı ile ) faydasını gorduk bırde yatak başına soğana karanfil batırıp koydum bunu burun tıkanıklığında kendımede yapıyorum