Burun Akıntısı Oksuruk Balgam Nefes Alamamak

190 görüntüleme
Z

Zubeyde U.

24 Nisan 2026 12:19
Bebegım 6 aylık ates 38 burun akıntısı ve oksuruk var bronsit dedi dr astım hastalarının kullandığı ilaçlar verildi nefesi almak ıcın kullanan varmı acaba
E

Esra B. B.

Premium Üye
24 Nisan 2026 12:41
Astim hastasi tam olarak ne kullanir bimiyorum ama benim oglumda iki aylikken rsv kapmisti oksuruk ve burun akintisinin yaninda nefes darligi yasadi hastanede cortair ve ventolin verdiler daha sonra da burun akintisi gecmeyince yine cortair vermislerdi evde uygulamamiz icin...
G

Gülşen O.

24 Nisan 2026 12:46
2 aylık bebeğim rsv olunca astım ilaçları olan cortair ve ventosal kullandık. Yoğun balgam öksürük burun tıkanıklığı vardı ancak bu şekilde atlatabildik
Z

Zubeyde U.

24 Nisan 2026 15:15
Test yapılmadı fakat aynı bulgular bizde de mevcut antibiyotik de verılmıs mıydı
E

Esra B. B.

Premium Üye
24 Nisan 2026 15:49
Zubeyde Usul
Test yapılmadı fakat aynı bulgular bizde de mevcut antibiyotik de verılmıs mıydı
Antibiyotik viral enfeksiyonlarda ise yaramaz hastanede yattigi surece vermislerdi hastanede bakteriyel bir hstalik olumasin diye oldugunu dusunuyorum ama cikinca vermediler... diger hanimefendinin deigi gibi sie verilen ilaclarda bunlarsa bunlar cigerdeki balgamin daha rahat sokulmesi icin
F

F.E.T

24 Nisan 2026 16:09
Gülşen Olgun
2 aylık bebeğim rsv olunca astım ilaçları olan cortair ve ventosal kullandık. Yoğun balgam öksürük burun tıkanıklığı vardı ancak bu şekilde atlatabildik
Yoğunbakım süreciniz oldu mu
G

Gülşen O.

25 Nisan 2026 08:15
Zubeyde Usul
Evet verildi ki Rsv de antibiyotiğin yeri yok ama bazı doktorlar ciğere inmesini engellemek adına veriyor bizim doktor böyle demişti zaten o an bebeğim balgam öksürükten o kadar kötüydü ki antibiyotiğide hayır demedim
G

Gülşen O.

25 Nisan 2026 08:17
Zubeyde Usul
Ayrıca biz defalarca doktor acillere gittik bir türlü düzgün tedavi edilemedi en son ben istedim Rsv testi o da pozitif çıktı zaten zor bir test değil covid gibi burnuna ağzına çubuk sokup 10 dk da çıkıyor. Bu testi istedim enazından hastalığı bilelim yolumuza öyle bakalım dedik
G

Gülşen O.

25 Nisan 2026 08:20
Feyza Ertürk
Yoğunbakım süreciniz oldu mu
Olmadı çok şükür 3 gün yatış yaptı serviste 10 günde evde buhar tedavisi. Bebeğim küçük olduğu için her an risk olursa erken müdahale ile yoğun bakım için yatış yaptık. Ama en pik noktasında hastanedeydik bu şekilde daha rahattı için en azından panik atak biri olarak.
F

F.E.T

25 Nisan 2026 08:27
Gülşen Olgun
Olmadı çok şükür 3 gün yatış yaptı serviste 10 günde evde buhar tedavisi. Bebeğim küçük olduğu için her an risk olursa erken müdahale ile yoğun bakım için yatış yaptık. Ama en pik noktasında hastanedeydik bu şekilde daha rahattı için en azından panik atak biri olarak.
Çok mutlu oldum adınıza. Benim bebeğim 1 ay 2 günlükken RSV geçirdi. 8 gün yoğunbakımda yattı. Biraz daha büyük bebekler nasıl geçiyor acaba diye merak ettim. Çok şükür çok sevindim fazla ağır atlatmamanıza. Biz çok kötü şeyler yaşadık
G

Gülşen O.

25 Nisan 2026 08:58
Size de çok geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamayız o kötü günleri
F

F.E.T

25 Nisan 2026 09:37
Gülşen Olgun
Size de çok geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamayız o kötü günleri
Amin hiçkimseye yaşatmasın Allah
Z

Zubeyde U.

25 Nisan 2026 09:57
Cok gecmıs olsun .. bize film çekti ciğerlerine var dedı antibiyotik kullanmak gerekli mı o zman

Birde balgam ıcın kullanılan astım ılacları kullandıktan sonra cok oksuruk yapar mı hafta sonu kotu olursa acil gelin yatıs olur dedı suan oksuruk var balgamı cıkarmak ıcın olabilir mi
F

F.E.T

25 Nisan 2026 10:20
Virüse istediğiniz antibiyotiği kullanın hiçbir işe yaramaz. Ama doktorlar ikincil enfeksiyondan korktukları için veriyorlar doğru bir tedavi olmasa bile. Yani sorumluluk almak istemiyorlar.

Balgam söktürücü mü verdiler size bilemiyorum ama RSV kendisi öksürük yapıyor zaten. Ve öksürmesi çok iyi bir şey çünkü ciğerler öksürükle hapşırmayla temizleniyor. Öksürüğü kesen şurup falan sakın kullanmayın. Bolca dizinize yüzüstü yatırıp sırtına pat pat yapın. Genzini burnunu serumla yıkayın. Sürekli anne sütü ile besleyin. Sabredin. Biz ölümden döndük bunlarla atlattık. Evde atlatıyorsanız zaten iyidir. Korkmayın
Z

Zubeyde U.

25 Nisan 2026 10:25
Cok sagolun rahatladım en azından , cocuklardan bana bulastı ben bile ağır geçiriyorum onlar nasıl dayansın:(
F

F.E.T

26 Nisan 2026 22:18
Zubeyde Usul
Cok sagolun rahatladım en azından , cocuklardan bana bulastı ben bile ağır geçiriyorum onlar nasıl dayansın:(
Düşündüğümüzden daha güçlüler şükürler olsun. En kısa zamanda atlatır inşallah. Çok Çok geçmiş olsun
F

F.E.T

26 Nisan 2026 22:25
Size RSV denilmemiş. Doktorunuzun tavsiyelerine uyup verdiği ilaçları kullanın mutlaka. Ben sadece RSV de yapılan tedaviyi anlattım
Z

Zubeyde U.

26 Nisan 2026 23:07
Cok sagolun kullanıyorm hepsini 爐
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir