Bunu Yaşayan Var mı
175 görüntüleme
E
Elif Y.
21 Temmuz 2025 23:13
Bebeğim 10.5 aylık sevimli dostlar baloncu amca şarkısını çok seviyordu dinletirdim bende ona söylerim hatta ara sıra fakat son iki haftadır laylaylay baloncu amca dediğim gibi hangi odadaysak kucağımdaysa önce kapıya bakıyor sonra kafasını göğsüme yaslıyor suratında korku ifadesi görmüyorum ama neden böyle yapıyor anlayamadım, babası yanımızdayken söylüyorum böyle davranmıyor yaşayan var mı böyle bırseyı

Ayça K. A.
Hemşire
22 Temmuz 2025 00:53
Babası hiç balon almış olabilir mi ya da babasından balon beklentisi var belki ? Oyun terapistleri daha iyi cevap verecektir eminim ama gözünde korku ifadesi yoksa çocukça masumca bir istek yada hayal olabilir mi.?
E
Elif Y.
22 Temmuz 2025 04:08
Babası çok oncesınde balon aldı fakat böyle bır tepkisi yoktu son zamanlarda başladı şaşkınım üzülüyorum da korkuyor gibi durmuyor ama ya korkuyorsa

Ayça K. A.
Hemşire
22 Temmuz 2025 09:32
Pedagog arkadaşlarımdan destek alsanız sanki daha iyi olacak gibi tahmin yürütebilirim ama yorum yapmam doğru da olmaz yerinde bir teşhis de olmaz :(
E
Elif Y.
22 Temmuz 2025 10:03
İnşallah görür ve yorumlarlar kötü bişey degıldır umarım

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
22 Temmuz 2025 19:54
Elif hanım merhabalar, bebeğinizin bu davranışında korku tepkileri ve korku ifadesi yoksa bir problem olmayacaktır. Bir süre takip edip sıklığı ve şiddetini gözlemlenizi tavsiye ederim. Bebekler öğrendikleri her kelimeleri beyinlerinde bazı şemalarla birleştirirler ve yorumlarlar. Yakın zamanda öğrendiği balonla veya amca kelimesi ile ilgili bir şey olduysa onu çağrıştırıyor olabilir. Şarkının o kısmına yaklaşınca dans edebilir ya da farklı bir hareket yapıp gözlemleyebilirsiniz. Eğer uzun süre devam eder ve korku tepkisi gözlemlerseniz yeniden konuşalım
E
Elif Y.
22 Temmuz 2025 20:57
Yaren hanım merhaba açıklamanız için teşekkür ederim, kapıya bakma ve sarılma durumu yalnızca basbasayken olan bir durum babası varken yapmıyor, genelde kapıya baktıktan sonra yüzüme bakıyor ve gülüyorum bebegımde alkış yapıyor bazı zamanlar, ama bunu ona devamlı hatırlatmam onun bu durumu aşması ıcın ıyımi olur yoksa belli bir süre bu şarkıdan uzak mı durmalıyız tekrardan teşekkür ederim

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
22 Temmuz 2025 21:15
Ortada korku vb gibi olumsuz bir tepki olmadığı için uzak durmanız şart değil, fakat gözlemlemek adına sürekli maruz bırakmanıza da ihtiyaç yok 🙏🏻 normal seyrinizde devam edebilirsiniz