Bu Yanlıştan Nasıl Dönebilirim?

338 görüntüleme
L

Leyla E. A.

11 Mayıs 2026 21:59
Herkese iyi akşamlar bebeğim ek gıdaya ilk başladığında çok güzel yiyordu yemeğe odaklıydı işe başladıktan sonra önüne oyuncak ya kepçe kaşık vs yani dikkatimi dağıtacak bi şey vermeden yemek yememeye başladı bu durumu nasıl düzelteceğim önüne yemeği bırakıyorum kabul etmiyor ilk zamanlarda ağzına her şeyi götürüyordu şimdi önüne yemek koydugumda ya alıp fırlatıyor ya da hiç bakmıyor bile oyun oynamadan yemek nasıl yedirebilirim instegramdaki bebekler maşallah ağızlarını kendileri açıyor ben bir şekile giriyorum iki lokmavyesin diye ve maşallah hepsi en az 10 kğ :)
S

Seyhan B. ..

11 Mayıs 2026 22:16
Canim her çocuk farklı benimde kizim biseylerle uğraşırken yediriyor6m zaman la alışır rahat olun
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Mayıs 2026 22:53
Benim kızım şuan 10 ay 20 günlük eline ekmek almadan ağzına bişey almıyor biraz ekmek alınca yemeye başlıyor öyle düşünün çalışan bir anne olarak söylüyorum elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ama bazen atladığımız yetişemediğimiz yerler oluyor
L

Leyla E. A.

12 Mayıs 2026 10:30
Hiç alışmayacakmış gibi hissediyorum seyhan hanım sanki hep peşinde dolanacakmışım gibi
L

Leyla E. A.

12 Mayıs 2026 10:31
Benım oğluma ekmek verince sadece ekmeği yiyor ağzına başka bi şey koyunca sinirleniyor ağlıyor :(
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

12 Mayıs 2026 15:17
Merhaba; öncelikle sosyal medyada her gördüğünüze inanmayın ve bebeğinizi kimseyle kıyaslamayın. Bebeklerde ara ara böyle dönemler olabiliyor. Mutlaka onunla beraber siz de bir şeyler yiyin ve yemediğinde önünden alın. Ana öğüne kadar arada yemedi diye bir şeyler vermeyin 🌸
L

Leyla E. A.

12 Mayıs 2026 21:40
Teşekkür ederim Fatma hanım ama arada mecbur veriyorum işten gelip ana ogun hazırlanana kadar geç oluyor 🥲
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 23:37
Dikkat dağıtan unsuru alın yemezse yemesin hiç tepki vermeyin kaldırın birkaç öğün siz dişinizi sıkın. Acıkınca oyuncaksız yiyecek. Bu davranışı yeğenimde böyle çözdük aniden dümdüz.
L

Leyla E. A.

16 Mayıs 2026 18:31
Yerinde durmuyor ki Cansu hanım mama oturagında durmuyor yere indirince emekliyor yediremiyorum
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 09:53
Leyla Elmas Aydar
Yerinde durmuyor ki Cansu hanım mama oturagında durmuyor yere indirince emekliyor yediremiyorum
Tamam durmasın insin. Örtü serin önüne oyuncak gibi koyun. Yemezse alın. Yedirme fikrine biraz ara verin. Meme emsin ya da formül içsin yeter. En fazla birkaç gün içinde önüne koyduğunuz gıdayı ağzına götürecek. Bir de süreci biraz desteklemek adına yumuşak lezzetli BLW ögeleri koyun. Bir kere ağzına götürürse hep götürmeye niyet etsin. Siz yedirmeye çalıştıkça o yemeyecek bu bir kötü döngü. Sizi anlıyorum bir öğün bile yemese ben de öyle hissediyorum ama bizim hisimiz yanlış. Doğrusu oynaması keşfetmesi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir