Bu Destekli Bir Uyku mu?

215 görüntüleme
Semanur K.

Semanur K.

2 Aralık 2025 05:00
Bebeğim 7 aylık. İkinci ayından itibaren hep aynı saatlerde saklayarak uyutuyordum. 10 gündür desteksiz uyuma çalışmaları yapıyoruz. Yine hep aynı şeyleri tekrarlayıp uyku vakti olduğunu hatırlaması için çabalıyorum. Duş ,beslenme, biraz konuşma ve sonra ninni. 45 dakika da uykuya geçmeye başlamıştı artık 10-12 dakika sürüyor. Ama çevremdeki herkes yanında oldugum için bunun da destekli bir uyku olduğunu söylüyor. Yanlış mi yapıyoruz bilmiyorum. Bu konuda deneyimlerinizden bahseder misiniz? Desteksiz uykuya nasıl geçtiniz?
G

Gökçin N.

2 Aralık 2025 05:36
Benim bebeğim 5 aylık,biz de aynı şekilde 10 gündür desteksiz uyumaya çalışıyoruz. Ben yanında olmanın destekli uyku olduğunu düşünmüyorum. Güvenli bağlanmayı zedelemeden uykuyu öğretiyorum bu aşamada. Her geçen gğn daha kolay uykuya dalıyor. Bir gün beni gözü görmeyecek ve yanında olup olmamam fark etmeyecek,güvendeyim uyuyabilirim diyecek. O zamana kadar bebeğimin bana ihtiyacı olduğu kadar yanında oturacağım. Ayakta sallamak,memede uyutmak gibi bir destek değil yanında oturmak bence.
B

Buket ..

2 Aralık 2025 07:42
Sallasanızda sadece yanında da dursanız herkes bir şey bulur. Bebekler bu aylarda da uyumak için hala desteğe ihtiyaç duyabilirler sizin ki tam anlamıyla bir destek değil bence. Yani ben hem emzirerek hem sallayarak uyutabiliyorum bu ara.temas emme ve sallanma yoksa asla sakinleşmiyor.
Esra D. .

Esra D. ..

2 Aralık 2025 10:31
Bende sadece yanında Uzanarak uyutuyorum bu bence destekli uyutma değil komple yanında olmamak gaddarca geliyor bana
E

Ezgi E. ..

8 Aralık 2025 06:15
Herkese merhaba, ben de şu an kucağımda sallayarak uyutuyorum. Kilo aldıkça çok zor olmaya başladı. Yanına uzanıp öyle uyutmak istiyorum. Ama yatırdığım an çığlığı basıyor kucak istiyor. Kucakta sallamayı bırakıp yanında uzanarak uyutma kısmına nasıl geçebilirim sizce? Siz neler yaptınız paylaşır mısınız?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir