Brr Yapiyor
123 görüntüleme
E
Elif a.
11 Ağustos 2025 06:40
7 aylık oldu (35+6 da dogmustu) cok fazla ses cikariyor ozellikle brr yapip tukuruk de cikariyor surekli , dilini damagina koyup tt harfini de cikariyor ama ba-ba - de -de gibi sesler cikarmiyor
M
Mervenur Ç. Ö. ..
11 Ağustos 2025 06:53
Merhaba erken henüz diye düşünüyorum 12. Ayına kadar anlamlı kelimesi olmazsa ozaman problem olur diyordu Osman hocam
E
Elif a.
11 Ağustos 2025 06:56
Zaten suan anlamli kelime beklemiyorum ama babildama dedikleri şey ba ba gibi hecelerin soylenmesi oldugu icin onu yapmamasi suan problem mi onu merak ettim
Ş
Şerife O. ..
11 Ağustos 2025 07:34
Siz ona örnek olacak şekilde ba ba ba diyebilirsiniz demediyseniz ama endişe etmeyin her bebegin gelisimi farklı benim kızım 6 aylık babıldama yeni yeni başlıyor henüz bababa dedede demedi yavas yavas çıkarıyor
E
Elif a.
11 Ağustos 2025 07:47
Tesekkur ederim

Fadile B.
12 Ağustos 2025 04:09
Babıldama si gerekiyor ya her an Babıldama diye tekrar edin ba_bı_da_ma şeklinde artık beslerken mama diye tekrar edin bol bol konuşun
E
Elif a.
12 Ağustos 2025 09:44
Ediyorum aslinda surekli ma ma ba ba de de gibi seyler soyluyorum dudak hareketlerimi de yavasca yapiyorum ki iyice anlasin dihe ama baska seyler soyluyor bunlari soylemiyor😂
N
Nergis ..
12 Ağustos 2025 09:54
Erken doğumlarda gelişim bir tık geriden gelebilir. Bu endişe edilecek bir durum değil. Babıldamadan önce bebekler ses çıktısını yapmaya çalışır. Çığlık atma anlamsız sesler çıkarma gibi. Bu evrede onu taklit etmek onu daha da heveslenmesine yeni denemeler yapmasını sağlar. Bebeğimle 3.ayından itibaren taklit çalışması yapıyorum. Mesela bir ses çıkartıp içimden 10 sn sayıp ona fırsat veriyorum. Onunda yapmasını bekliyorum.Genelde de bunu 10 saniye içinde yaparlar. Eğer bu davranışı aktif bir şekilde yapıyorsa (ara ara da olsa yapıyorsa) endişelenecek bir durum yoktur.