Brakisefali Geçici mi

53 görüntüleme
M

Melike G. ..

11 Ağustos 2025 12:16
Kızımın kafası geniş ve yukarıdan aşağıya uzun duruyor ve biraz düzleşme var 4.5 aylık geçici mi acaba kask mı kullanılmalı ?
İ

İpek B. Z.

11 Ağustos 2025 12:53
Merhaba, benim oğlumda da plagiosefali vardi, 6. aya kadar bekledik ama düzelmedi simdi kask kullanıyor. Size tavsiyem muhakkak doktora danışın ve ne kadar erken kask kullanırsa o kadar cabuk düzeliyor. Benim oğlumda 6. ayda karar verildi kaska, kaskı takmaya baslamasi 6bucuk aylikkendi. Simdi 8 aylik. 6 ila 7 ay kullanacak ve günde 23 saat kafasinda takili kalıyor, alisiyor ama zor bir sürec tabii. Hic aksatmayin, șöyle yatır düzelir falan diyenlere bakip beklemeyin, doktorunuza inatla kask lazim mi diye diretin. Bana pimpirikli anne muamelesi yapildi hep ama sonunda ben hakli çıktım, cok erken başlayıp belki 3 4 ayda kaskla düzelecekken simdi 6 ila 7 ay kullanacak maalesef
M

Melike G. ..

11 Ağustos 2025 12:58
Evet haklısınız bende öyle endişeleniyorum herkes geçer büyüdükçe diyor ama içim rahat değil kask için nereye gittiniz nasıl bir süreç izlediniz ?
İ

İpek B. Z.

11 Ağustos 2025 18:35
Çocuk doktorumuzu değiştirdim ve yeni gittiğimiz doktorumuz önerdi. Daha sonra arastirma yaptik ve Cranial Tedavi Merkezi'yle tekefondan yaziştik, oğlumun kafasının önden, arkadan, yanlardan fotografini isteyip baktilar ve gözle görülür şekilde (ölçüme bile gerek kalmadan anlaşılan vaziyette) eğrilik olduğunu dogruladilar. Kask tedavisi baslamasi icin, öneri yapan doktorumuzdan reçeteye yazilmis tavsiye yazısıyla tedavi merkezine gittik Ankara'daki şubelerine. Orada kafasının ölçümü yapildi, onun ölçülerine göre kask hazırlandı 10 günde. Ilk birkac gün alistirarak 1er 2ser saat molalarla kullanimina başladık sonra gunde 23 saat takmaya başladık. Yaklasik 1bucuk aydir kullanıyor ve cok güzel düzelmeye başladı, umarim böyle devam eder. Ankara Üniversitesi'nde de kask tedavisi yapılıyor diye biliyorum ama devletteki prosedür ve süreç nasildir bilmiyorum maalesef. Belki büyüdükçe gecer evet ama geçmeme ihtimali var mi diye doktorunuza danışın derim. Umarim düzelir kuzum, benim yerime öpün ;)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir