Boyun

169 görüntüleme
Ş

Şeyma Ü.

13 Temmuz 2025 20:33
Merhabalar, oğlum 40 günlük olacak bir kaç güne ama hep sol tarafa yatıyor. Düz koyduğumda hemen sol tarafa çeviriyo kafasını sağda emip uyuduysa orada kalıyor ama fırsat bulursa direkt sola döndüyor kafasıbu bir sorun mudur acaba ?
D

Damla G. ..

13 Temmuz 2025 21:20
Benimde bir aylık hep öyle bir tarafa doğru yatıyor doktora sordum normal yatsın zamanla düzelir dedi. Sizin gece uykularınız nasıl ? Oğluma yakın zamanlı biri bulunca sormak istedim bizim geceleri kucağım hariç asla uyumuyor gündüzleri yatakta uyuyor ama bu saatlerde sadece kucağımda uyuyor yatağa koyduğum an ağlıyor gazını da çıkartıyorum elimden geldiği kadarıyla ama yine ayaklarını çekerek ağlıyor ve emmek istiyor devamlı
Yeter O. .

Yeter O. ..

13 Temmuz 2025 21:36
Benimde 33 günlük kızım gece uykuları iyi şükür gündüz de yatıyor gece odanızda sadece loş bi ışık olsun size tavsiyem gündüz çok yatarsa gece yatmaz kızım bugün gündüz sürekli uyuduğu için bu gece uykusu asla yok
D

Damla G. ..

13 Temmuz 2025 21:39
Bizim de 32 günlük ☺️ Nasıl uyanık tutabilirim gece uyumadığımız için mecbur sabah öğlen genellikle uyuyoruz. Kaç saat gündüz uykusuna yatıyor ortalama
Ş

Şeyma Ü.

13 Temmuz 2025 22:08
Evet benimkide gündüz çok uyursa gece uyumuyor ben de fark ettim ve gündüzleri çok uyutmamak gerek sanırım. Yarım kundak yapıyorum geceleri de ince müslin battaniyesiyle o zaman ağlaması ve kucak istemesi biraz azalıyor gibi geldi benimkinin
Ş

Şeyma Ü.

13 Temmuz 2025 22:09
Sorumun cevabı için de teşekkür ederim Damla hanım tedirgin olmuştum doktora sormayı da unutmuştum bir kaç gün öncesinde
A

Ayşe E.

13 Temmuz 2025 22:29
Şeyma hanım benim kızımda 2 aylık hep böyle uyurdu bende karışmadım ama sonra doktorum dedi ki hep sol tarafa uyursa o kasları gelişir sağ kası güçsüz kalır o yüzden iki tarafa yatırmaya dikkat edin
A

Ayşe E.

13 Temmuz 2025 22:30
Bu ilerlerse tortikollis deniliyor o yüzden bence siz iki tarafa yatırmaya dikkat edin
Ş

Şule Y.

13 Temmuz 2025 22:44
Sürekli tek tarafa yatarsa kafa şeklide bozulabilir
Ş

Şeyma Ü.

14 Temmuz 2025 01:22
Hem kafa şekli bozulmasın diye çeviriyorum kolumda emzirirken dahi dikkat ediyorum aslında ama hep sola çekiyor. Kasları gelişme olayını bilmiyodum teşekkür ederim daha fazla üzerine düşeyim o zaman
M

Merve Ü. ..

14 Temmuz 2025 02:53
sol tarafına dönmesini engelleyecek bi yastık koyabilirsiniz hem kafa şekli hemde boyun kasları açısından önemli. sürekli sola yatıyorsa gün içinde de sürekli sol tarafa bakmak ister. benimde bebeğim 2 aylık daha gece gündüz kavramları yoktur. 1 aylık bebeklerin 40 dk uyanık kalıp tekrar uyuması. gerekir gün içinde 18 20 saat uyumaları lazım. size tavsiyem uyku sürelerini kaçırmayın uyutun. uyuyan bebek daha sağlıklı olur ve daha çabuk büyür.
Ş

Şeyma Ü.

14 Temmuz 2025 15:31
Teşekkür ederim dikkate alacağım tavsiyelerinizi 🌱
İ

İpek B. Z.

22 Temmuz 2025 06:59
Muhtemelen düzelecektir ama lütfen gözlemlemeyi birakmayin ve zamanla sağa cevirir falan diye uzun süre beklemeyin. Uyanıkken de kafa ve boyun sola dogru meyilli duruyor mu bi dikkat edin. Oğlum su an 7 aylik, 1bucuk aylıkken fark ettik hep sağa yatmayi tercih ettigini ve uyanıkken de kafa o tarafa meyilli duruyordu. Yastıkla destekleyin sola cevirin düzelir falan dediler ama düzelmedi. En son hafif bir tortikolis olabileceğinden şüphelendim, fizyoterapiste götürdüm 4 aylikken ve boynu cok rahatladi ama yine de yatış tercihi hep sag oldu. En son gecen ay doktor kask tedavisi önerdi baska türlü düzelmez artik dedi ve 10 gündür kask takıyor günde 23 saat :( Lütfen bizim gibi gec kalmayin, bol bol tummy time yapin ki boyun kaslari güçlensin. Cevirince ağlıyor ya da destek yastik koyunca ağlıyor uyanıyor diye kıyamayıp öyle uyumasina izin verdik biz, keşke inat etseymisiz. Kask hem pahali hem de bebek icin yorucu maalesef.
Ş

Şeyma Ü.

24 Temmuz 2025 10:49
Allah yardımcınız olsun kolaylık versin İpek hanım. Çok teşekkür ederim bu kadar detay bilmiyodum çok dikkatli olacağım fazlası ile inşallah düzelir bir an önce sizin de bizim de bu sürecimiz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir