Böyle Bir Doğum Olamaz
274 görüntüleme
E
Elif G.
14 Aralık 2025 20:01
Öncelikle hep okurdum hastaneye gittim bir saatte doğurdum çok güzeldi falan filan. İlk gebeliğimde suni sancı ile 10 saatte doğurmanın zorluğundan ikinci çocuğumda doktorum ile çok beraber ilerledik hep korktum aynısı olacak diye ben yapamayacağım dedim son kontrolde emin misin elif dedi döktür evet dedim korkumdan anladığı için bana perşembe sezeryan randevusu vermişti. En son pazartesiakiak 6 da randevum vardı nst ye girmiştim bir sancı çıkmamıştı. Perşembeye anlaşmış çıkmıştım hastaneden oğlumun battaniyesi eksikti avm ye uğradım ve zaman geçirip ihtiyaçlarımı aldım. Eve geçtim ağrılarım ikincigebelik olduğu için daha fazla vardı başından beri bende öyle diye aldırış etmedim ağrılarımı duş aldım ve uyudum ama geve bir sağ bir sol sonra sabah ezanımda uyandım bir su içtim biraz rahatsızdım ama uyumalıydım yoksa sabahları zor geçiyordu. Uyudum 7 de belimden gelen bir ağrı vardı ama ilk doğumumda ki suni sancı gibi değildi birazharaket etmek için kalktım ve evde biraz yürüyüş yaptım kızım da uyandı benim nefesimi kesiyordu ben zaman tuttum gelme sıklığını kontrol ediyordum yok gitmiyordueşime belim çok ağrıyor ve nefesim kesişiyor dedşm eşim geve birşey yoktu her zaman ki olabilir mi dedi ben de paniklemiş olabilirim dedim tekrar evde haraket etmeye devam ettimbi yirmi dakika ağrılarım geçmeyip artınca nefesimi geldiğinde tutmaya başladım ve çok iyi geliyordu sonra eşimde fark etti rahatsız olduğumu hadi hastaneye gidelim dedi giyindik tam bitirmek üzereydim birşey patladı hemen lavaboya koştum sütüm patlamıştı ve akıyordu ama yeşildi bebek dışkısını yapmıştı hemen acile gittikten normal doğumdan o kadar korkmuştum ki ebeleresezeryana gireceğim asla normal doğurmayacağım dedim ebe beni sakinleştirdi sadace kontrol edeceğini ve doktoruma bilgi vereceğini söyledi kontrol ettin sen 7 santim açılmış dedi ben hayır dedim inanmıyorum ebeo kadar güzel bir ebeydi ki bana güvenle 7 santimsinbir saatte doğurursun bana güven ameliyat olma dedi epidural takalım o zaman dedim evet dedi bana önce lavman yaptı sonra biraz uzandır ve nst mi çekti artıkdan doktor geldi epidural taktı ama epidural bütün bacaklarımı hissesleşti bütün sancı ağrılarım hepsi gitti ebeler yürüyüşe çıkardı lavabon gelince lavaboya gideceğiz dediler lavaboya da gittim sonra gel bi kontrol edelim dediebem komtrolden sonradoğuöa hazırsın dedi hepsi bir saatte oldu ben nasıl olacak dedim hiç sancım yok ebelavabon gelince ıkın dedi lavabom geldi ıkındım sakin ol nefes al dedi gitti nefes aldım yüne geldi bu sefer şiddetli dedi yapamıyorum dedim başı orda bebeğine birşey olur dedi var gücümde annelik duygusumdan bir ıkındım ve oğlum dünyaya geldi dikişsizbir saatte doğurdum ilk doğumu mu unutamıyorum ikinciyi de hep okuduğum istediğim doğum rabbimin isteği desteği ile bin şükür hamd olsun güzel oldu o kapıda olan tüm annelere böyle güzel doğumlar nasip etmesini diliyor. Darısı bekleyenlerin başına 🤲🏻
G
Gülcan Ş.
14 Aralık 2025 20:42
Yaaa çok güzel bir doğum geçirmişsiniz böyle doğum yazıları okuyunca mutlu oluyorum Rabbim sağlıkla sıhhatle huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah